Пт, 2024-03-29, 13:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 16 » Преступление без наказания. Часть 1: большевики забрели в кровь своих жертв по ноздри...
13:28
Преступление без наказания. Часть 1: большевики забрели в кровь своих жертв по ноздри...
Інші останні Історія українських земель на сайті holosUA.com/

Коли говорять про репресії, то мають на увазі завжди 1937-1938 - роки Великого терору. Але потік цей був ні єдиним, ні навіть головним, а лише одним із найбільших. До 75-річчя Великого терору ...
Коли говорять про вседозволеність культу і пов'язаних з ним репресіях, то мають на увазі завжди 1937-1938 - роки Великого терору. І це звучить так і запам'ятовується, як ніби ні до цього не садили, ні після, а тільки от в ці самі роки. Але потік цей був ні єдиним, ні навіть головним, а тільки, можливо, одним з найбільших потоків, що розпирали темні смердючі труби тюремної каналізації імперії, в якій, на жаль, існували й ми з вами.
До нього був потік 1929-1930 років, який проштовхнув в тундру і тайгу мільйонів п'ятнадцять, якщо не більше, що можна порівняти хіба що з переселенням народів античності, і це стало етнічною катастрофою шостої частини світу. Людей, так званих куркулів, а в дійсності - чесних трудівників, які любили свою землю, вивозили цілими сім'ями без усяких засобів до існування на холодну і голодну вірну смерть в необжитих районах тундри і тайги Півночі та Сибіру.
Багато з них загинули в дорозі в товарняках, а всі інші - на місцях. Яничари виконували вказівки та інструкції вождя: "А суть справи та, що боротьба (з селянами) є і буде ще більш запекла, ще більш жорстока, ніж боротьба з Колчаком, Денікіним", і далі: "Проти ж куркулів, як страшенних наших ворогів , у нас тільки одна зброя. Це насильство ", або" Чорт з ними, з цими селянами - адже вони теж дрібна буржуазія, а значить нехай і вони зникнуть так само з лиця землі як рудимент "(В.І.Ленін." Соціалізм і селянство "). Але селяни - народ мовчазний, неписьменний, скарг не писали, тим більше мемуарів.
З ними і слідчі ночами не сиділи, протоколів не писали - достатньо було постанови сільради. Пролився цей потік, всмоктався у вічну мерзлоту, і ніхто про них не згадує, зовсім не зачепив він совісті людей. Ніхто не зазначає данину пам'яті про невинно убієнних. Робилося стільки зла в неоголошеній війні проти власного народу, що довелося б щороку і кожен день робити це. Знищення хлібороба - цим був зломлений хребет найбільш активної та культурної частини селянства і народу в цілому; залишений в душах тих, кого обійшли репресивні діяння, такий страх перед можливим покаранням, що він в більшості своїй не пройшов досі.
Але цього "виховного заходу" - страху - було мало системі, і світ явив українському народу Голодомор 1932-1933 років. "Ось на землі буде дешевизна у всьому, і подумають, що настав мир ..." Чим погано? "Але саме тоді, - мовить далі пророк Ездра, - і зійшли на землю біди - меч, голод і велике сум'яття. Від голоду загинуть численні жителі землі, а інші, які перенесуть голод, загинуть від меча ". Здається, страх був основою життя, і можна було б зупинитися виродкам - адже їх мета досягнута.
Але маховик був запущений: Косіор, Чубар, Вишенський, Балицький, Каганович, Ягода, Єжов, Смирнов, Берія, Молотов і мільйони інших, подібних, нижче цих по ієрархічній службовій драбині бюрократи всіх мастей, аж до сексотів, не знайшли в собі волі і особистої мужності протистояти диктату "вождя народів", обласкані, допущені до корита влади воїни-іроди повинні були відпрацьовувати свій "хліб", до якого так прагнули.
По суті, за словами А. Ахматової, світ поділився на тих людей, які садили і сиділи, а між ними - "гниюче болото", з мовчазної згоди яких творилося і твориться зло. Жарке місце в пеклі очікує тих, хто в часи морального падіння залишається байдужим, - застереженням звучать слова Данте Аліг'єрі. Після був потік 1944 - 1946 років, де гнали по стічних трубах цілі нації: кримських татар, інгушів, прибалтів, месхетинців, чеченців, - з 650 тисяч дві третини загинули, а ще мільйони і мільйони тих, хто побував у полоні, вивезених до Німеччини на роботи. Вони не писали.

А потік 1937-1938 років прихопив і поніс на Архіпелаг людей з посадою та освітою. Революція, як і гадюка, яка почала їсти себе з хвоста, нарешті дісталася до голови. Слід зазначити, що революцію повинні святкувати 25 жовтня в день її проведення, але червоногвардійці повстали, щоб вона святкувалася 7 листопада "в день народження нашого вождя і творця армії" - Льва Троцького. Вони, як павуки в банці, почали знищувати один одного. Доносили все на всіх, бичували і шельмували інших: брат пішов на брата, син на батька, відмовлялися від батьків і дітей .., щоб самому скласти голову через деякий час.

Маятник годинника історії був зупинений, навіть пішов назад, - в сторону звірства і дикості. І робилося це після прийняття гуманної Конституції 1936 року в демократичній країні, яка постійно, і сьогодні, "удосконалюється", а в основі її - брехня, лицемірство, фальш, цинізм, словоблуддя і злодійство.

Епоха породжувала Павлика Морозова, Стаханова та різного роду дегенератів, кремлівські жінки яких сиділи в тюрмах. Психоз і істерія доходила до крайнощів: так, голова уряду червоної України, якого Ленін називав "людина видатної волі", П'ятаков, запропонував власноруч розстріляти ..., - ось його ж слова, які писав Сталіну, коли був заарештований: "Щоб довести лояльність до партії, я готовий розстріляти всіх есерів, засуджених за першим процесом, включаючи власну дружину "; жінки Калініна, Молотова, Постишева та інших годували клопів в концтаборах, а за них навіть не заїкнулися.

Ще далі у своїй аморальності пішла дочка полум'яного більшовика Г.Гринько, яка захотіла знищити свого батька. Віршомаз Дем'ян Бідний (на голову і совість) хотів бути присутнім при розстрілі: "Я пішов з великим задоволенням. Для революційного натхнення". Ленін істерично писав: "Заможні селяни - це вампіри, це павуки, це кровпійці. Смерть їм!". Крупська згадувала, що Ілліч сідав у човен і бив прикладом по голові зайців, які безпорадно скупчилися на льоду. Ще один приклад: Горький запитав цього ж типа, чи любить він Бетховена. "Я люблю музику, але зараз такий час, що треба наївних людей бити по голові", - сказав вождик. Боже! Боже! .. Морок і пітьма поглинули все людське ...

А куди віднести і хто здатний згадати всі невеликі струмочки, які, зливаючись, утворили моря горя і страхів для всіх людей. А вони почалися відразу, коли до влади прийшли нелюди: з розгону Установчих зборів і оголошення поза законом усіх партій. Вже в статті "Як організувати змагання" в січні 1918 року Ленін оголосив загальну мету: "очищення землі від всяких шкідливих комах".

Він писав у листі членам Політбюро, ОГПУ, наркомату юстиції: "Чим більше число представників реакції, духовенства вдасться нам із цього приводу розстріляти, тим краще". І пішли в "расход" кадети і меншовики, есери, анархісти, соціалісти і толстовці, телеграфісти та кронштадці, тамбовські, рязанські, костромські, київські і смоленські учасники заворушень, комбіди шльопали за сіньми сільрад або на задвірках, заручники із селян і перші концентраційні табори Тухачевського; наукові кола, всі університети, художні, літературні та інженерні, священики, монахи і ті, що в хорі співали; баржі з офіцерами і висилка інтелігенції за кордон 1922 р., а горезвісний закон від 7 серпня 1932 року про 5 колосків - тільки до 1933 року були заарештовані 55 тис. селян і 2110 розстріляні. Нам зараз зрозуміти важко, майже неможливо, як це робітники і селяни, тільки ставши диктатурою пролетаріату, тут же ухилялися від роботи і крали.

Кодування страху, система страху призвели до масового зомбування населення на безпорадність перед дійсністю, на страх перед реформами надовго вперед. Існуюча сталінська параноїдальна система ще не зникла, і ще довго позначатиметься. Адже насильство не живе одне і не може жити окремо: воно безпосередньо переплетено з обманом, і між ними - тісні природні зв'язки; насильству нічим прикритися, крім обману, а обману, у свою чергу, нічим втриматися, окрім як насильством.

Кожен, хто хоч раз проголосив насильство своїм методом, безперечно, повинен вибирати обман своїм принципом. В Російському державному архіві соціально-політичної історії збереглася частина відверто цинічної записки, написаної Леніним в кінці жовтня - початку листопада 1920 р. і адресованій помічнику Троцького Є. Склянському, по території Прибалтики: "... прекрасний план! Закінчує його разом з Дзержинським.

Під виглядом "зелених" (ми потім на них і звалимо) пройдемо на 10-20 верст і перевішаємо куркулів, попів, поміщиків. Премія: 100 000 рублів за повішеного ". За підрахунками істориків, у Криму 1918-1921 рр.. було знищено від 56 до 120 тис. чоловік, населення півострова зменшилося на 100 000 осіб, окремі татарські села були повністю ліквідовані. Ось їх методи.

На честь 20-річчя великої жовтневої соціалістичної революції, а по правді, як ми знаємо, - перевороту, було розстріляно 1111 в'язнів Соловецького табору в урочищі Сандармох, серед них - 300 українців - цвіт нації: Курбас, Зеров, Куліш, Поліщук, Підмогильний, Крушельницький, Рудницький ... Криваву справу творив вірний слуга системи ім'ярек капітан-кат М. Матвєєв, який отримав орден Червоного прапора, який і дожив до ситості і благополуччі до 1971 року, як пенсіонер державного значення, - своїх система оберігає.

У зв'язку з цим, слід нагадати, що слідчий Валерія Підмогильного мимоволі висловив думку, яке тотожне політиці держави щодо народу: "Треба було б всю Україну знищити. Але оскільки це неможливо, то вас, українську інтелігенцію, ми точно знищимо". Не забувайте, аналогічно знищувалися інші "братні" народи: казахи, вірмени, білоруси, росіяни, узбеки, татари ..., а потім народи так званого соціалістичного табору: чехи, поляки, румуни, китайці, кубинці, болгари ...

З цього кривавого казана повинні були клонуватися зомбовані шарікови - типаж нової людини "гомо совєтікус". Валер'ян Поліщук попереджав: "Завойований чи переможений може повстати. Але куплений може тільки зрадити або перепродати". Думайте, - слова дуже актуальні і на сьогоднішній день.

А коли "український Бухарін" Рак-Михайловський сказав, що якби Сталін пішов шляхом Леніна, то доля країни була б іншою, Лесь Курбас відповів: "... комунізм несумісний з природою людини, як вогонь з водою". А тим часом сонм писак заробляв Іудині гроші, прославляючи героїку трудових буднів, - туманили голови і витравлювали душі людей.

Але часи змінюються, і знаменням часу стає те, що народу повертається історія, точніше - народ повертає собі історію - правду. Так до 75-річчя розстрілу української інтелігенції відкритий в Сандармосі пам'ятний знак з попередженням: "Люди, не убивайте друг друга". Минуле боліло у кожного з нас - справжнє, не прикрите і не прикрашене вигадками і спотвореннями, яке було в житті.

А інше минуле - спеціально створене для "поглибленого вивчення" і твердого запам'ятовування і обдурення мас - вправляється в блискучі рамки історичних термінів і економічної і філософської фразеологією, з розписаними дійовими особами та зазначеними виконавцями, з величезними подвигами, відредагованими помилками і засудженими відхиленнями.

Для виправдання, на всяк випадок, стверджувалося, що велика мета народжує велику енергію, а при фантастичних кроках і велич задумів спробуй обійтися без "витрат виробництва", без цих споконвічних трісок, що розлітаються в різні сторони при карколомних темпах древорубства: "Нехай моськи буржуазного суспільства верещать і гавкають з приводу кожної зайвої тріски при рубці старого лісу. На те вони й моськи, щоб гавкати на пролетарського слона "(В.І.Ленін, т.36, с.193).

Між тим, були і запаморочення, але це від успіху, шкідництво - протидія ворогів, антипартійний ухил - це зловмисність шпигунів, але це подолане. "Вороги народу" канули в небуття, а залишилася чиста історія - героїка боротьби і перемог, а інші - не варто уваги. В ті часи користувалися визначенням історії апологета і корифея радянської історичної науки М. Н. Покровського: "Історія - це політика, обернена в минуле". Розумієте? Вона аж ніяк не виконувала постулат родоначальника історії Геродота: "щоб не кануло в забуття те, що відбувалося в світі".

Забуті слова ідальго Дон Кіхота з Ламанчі: "... історики завжди мають бути точними, правдоречивими і неупередженими, щоб ні власний інтерес, ні страждання, ні ворожнеча, ні дружба не могли збити її з шляху істини, бо істина - це матір історії, а сама історія - це суперниця часу, хранителька дій, свідок минулого, приклад і пересторога для сучасності, наука для майбутнього ".

Так і жили: з дистильованою історією, знеболюючою ідеологією, флюгерною ​​політекономією і дишельнимі законами, що обслуговували злочинний режим. А робили це лизоблюди, що спеціалізуються на підробках, досягаючи цим чинів, ступенів і звань, і відстоювали вузьковідомчі інтереси верхів державного апарату та партійної номенклатури, а народ - творець і великомученик історії - залишався осторонь.

Вони, Герострат сучасності, повинні бути викреслені з пам'яті людської, бо розум жахається перед картинами пекла, що творили вони, відмовляється собі навіть уявити, як безсилий він перед нескінченністю. Радянська червона чума в образах Леніна, Сталіна та інших, з кошмарами тих часів, вражає людське розуміння, паралізує свідомість. Нелюди, в кому поєднувалися страх, підступність, зрада і нечувана жорстокість, власноруч кров'ю заливали Україну, - і не тільки, - весь світ, відкривали ворота ворожим полчищам, нацьковували на своїй землі брата на брата.

Справжніх істориків - професіоналів, які повинні були за декількома скупими уривками і фрагментами тексту, читанням між рядків і навіть інтонації, встановити справжню ситуацію, як Кюв'є по зубу - відновити скелет, не було. Ось свіжий приклад. Виходить книжка Валерія Семененка "Історія України: прихована правда", 2009. Він, претендуючи на істину в останній інстанції, міркує так: "Ніхто не наважувався заперечувати факт масового терору в Радянському Союзі 30-х років, крім найнятих негідників, але повідомлення польського радіо зі Львова 2 травня 1937 не випадково лякало слухачів брехливими цифрами.

Диктор стверджував, ніби під час будівництва Біломорсько-Балтійського каналу загинули 2,5 млн. тільки українців, а в концтаборах СРСР - ще 5 млн. жителів республіки. Чомусь через два роки не повідомили польські пропагандисти, що павільйон Радянського Союзу в Нью-Йорку на Міжнародній виставці за травень - жовтень 1939 року відвідали 16,5 млн. чоловік, і всі відгуки були позитивними! ".

Верх цинізму порівнювати геноцид і виставку. Так і пре махровий совок. Далі він продовжує: «Тому автор і задався метою без оглядки на справжні або дуті авторитети побачити і зрозуміти, відкрити читачам не завжди приємну історію - визначних людей, важливих подій, щоб мати уявлення, які недоліки, помилки або злочини затримували протягом різних періодів прогрес нашого соціуму до справжньої європейськості ". З вище сказаного можна зрозуміти, як розуміється хода на Європу.

"Неправда в порятунок" стала неписаним правилом суспільної свідомості, домінантою і найкоротшим шляхом до благополуччя в житті, в науці, яка, як підступна діва, віддалася за безцінь на посміховисько тоталітаризму, що створювало атмосферу, коли кожен натяк на здоровий глузд піддавався цькуванню і улюлюканню . Фундаментальних ідей не було - про що мова? - Тільки схоластика і догматизм, які обслуговувалися нечесними на руку і продажною душею псевдовчення.

І багаторічні колективні зусилля сотень так званих учених, об'єднаний потенціал багатьох науково-дослідних і академічних інститутів розродилися монументальним друкованим "серіалом" - про історію та розвиток радянської влади. Цінне, що блищало, як алмаз, у порівнянні з яким все інше - лише оправа, але безглузде видання стало невід'ємною частиною оздоблення і компонентом інтер'єру високих службових кабінетів, в яких проводилася стратегія страти свого народу.

Творці фундаментальних багатотомних досліджень замахувалися на вічність, зневажаючи святе, натхненні романтичними концепціями соціалістичного реалізму, побудованого на простому обмані. Як могли повірити неприкритому Злу? Ось як думав класик Ф.Енгельс: "Не вдалася лобова атака, перейдемо в обхід, будемо діяти облогою і сапою. А взагалі цю варварську країну, яка йде своїм неісторичних шляхом, перемогти ззовні неможливо. Треба б впровадити в неї якусь не властиву їй ідеологію ".

І закинули ідіотологію. Як її розумів Ленін? Так само. Єзуїтськи. У листі РЦХОНу він писав: "Радянська влада в селі дуже слабка. Ми повинні розколоти село на два ворожих класи. Ми зобов'язані розпалити там, що ми змогли зробити в місті". Коментувати? .. Нехай це зробить фізіолог Павлов, який сказав, що "революція була зроблена божевільним із сифілісом в голові". Філософ Ільїн зазначав, що слов'яни за менталітетом дуже наївні і готові йти в тяжку годину за будь-яким негідником, навіть у прірву. І пішли ...

На початку липня 2009 р. Парламентська Асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі прирівняла сталінізм до нацизму, а кілька місяців потому Європейський парламент заявив про тотожність фашизму й комунізму. І затаврували тиранію, прирівнявши її до Гітлера.

Про комуністичний масовий терор в Радянському Союзі, складовою частиною якого була Україна, і про пригоди "привиду комунізму" в усьому світі написано чимало - можна сказати, навіть дуже багато, особливо, якщо взяти до уваги свідчення, які з'явилися фактично відразу після приходу комуністів до влади. Відсилаю читача, - але хто тепер читає?

Одній особі порекомендував почитати, нижчеперелічені дослідження цього питання. Відповідь приголомшила: "Я такого не читаю!", - Дослідженням С.П.Мельгунова в книзі "Червоний терор в Росії 1918 - 1923", А.І.Солженіціна "Архіпелаг ГУЛАГ", І.Л.Буніча "Золото партії" і інші. Окреме місце належить дослідженню французьких дослідників під назвою "Чорна книга комунізму: злочини, терор, репресії", український переклад якого затягнувся більше ніж на 10 років. А почали з "опіуму народу".

Релігія - це загальна теорія помилкового світу, який може бути утихомирений тільки через "скасування релігії як ілюзорного щастя народу", - проголосили вожді. Скасування існуючої релігії та впровадження войовничого атеїзму визнаються передумовою комуністичної справедливості. У 1917 р. Росію завоювали прибульці-сатаністи в шкіряних тужурках і оголосили знищення не просто релігії, а насамперед віруючих, священиків, храмів, культури, які б відвели  увагу від революційного перетворення старого світу. Землю топтало людськими ногами жорстоке невидиме чудовисько, людськими руками виривалися з неї святі коріння. Найчастіше орудували по ночах, як вовча зграя.

Була оголошена війна власному народу, для цього потрібно було знищити його святість - духовність. Завоювання влади комуністами в Росії, а незабаром і в Україні, почалося, зокрема, з терору проти священиків і віруючих. Церкви підривали, священнослужителів репресували, релігійні свята фактично заборонили. Ленін твердо дотримувався принципів, і в листі до членів Політбюро вимагав: "Тепер, коли панує повний голод, слід якомога більше розстрілювати представників церковної ієрархії". До 1921 року з 100 тисяч дореволюційних священиків залишилося 40 тис.

Видатні філософи ХХ століття - Франк, Ільїн, Бердяєв - прийшли до думки, що з'явився новий антропологічний тип - по своїй суті антинаціональної, з антихристиянськими поглядами на життя, а Вернадський - що на поверхню з цього хаосу вилізли мародери, вбивці, злодії, асоціальні елементи . Ленін прямо заявляв: "Ми повинні приймати в партію злодіїв, лакеїв, пауперів (жебраків) і повій". У 1932 р. Сталін оголосив "безбожну п'ятирічку" і зажадав, щоб ім'я Бога зникло в СРСР. Повинні були зникнути цілі народи.

До гегелівської концепції про неісторичні народи Енгельс додав радикалізму - він диференціював нації на "революційні" та "контрреволюційні". В Австро-Угорській монархії в революційні нації потрапили німці, мадяри і поляки; до контрреволюційних - інші "малі слов'янські народності". Думка Енгельса з цього приводу просто шокує сучасника: він писав буквально наступне: "У найближчій світовій війні з лиця землі зникнуть не тільки реакційні класи і династії, а й цілі реакційні народи.

І це теж буде прогресом ". Енгельс переконував, що" великі "народи неминуче поглинуть" малі "народи, асимілюють їх культуру і мову, як народів" неісторичних ". Наприклад, Маркс і Енгельс не могли зрозуміти, навіщо чехам потрібно повертатися до своєї майже витісненої "великою німецькою культурою" провінційної і непрестижної селянської культури; розвивали думку, що чехи - це "реакційна розруха народу", яка повинна бути розчищена вихором світової революції заради прогресу комунізму.

Польсько-американський дослідник А. Валицький міркує так: "важко заперечувати, що це не було заохоченням до геноциду". Ось слова Енгельса зі статті "Демократичний панславізм": "... не обійдеться без того, щоб не розтоптати кілька ніжних національних квіток. Але без насильства і невблаганної нещадності в історії ніщо не робиться".

Ці слова цілком могли б належати Гітлеру, і це дає підстави говорити про комуно-фашистський аспект марксистської ідеології. Нарком юстиції РРФСР І. Штейнберг писав, що "терор - це не одинична дія, не ізольована, випадкова, хоча і повторювана, прояв владної більшості ... Терор - це узаконений план масового залякування, примусу, винищування з боку влади".

Перші концтабори в радянській Росії почали створюватися після ленінського розпорядження у вересні 1918 р. - Соловецькі табори, як механізм майбутнього ГУЛАГу. Ленін обгрунтовував: "ми з" чистої "демократії сміємося ... революційна доцільність вище формального демократизму ...". <...> "Ми не визнаємо ні свобод, ні рівності, ні трудової демократії, якщо вони суперечать інтересам звільнення праці від гніту капіталу" ...
(Далі буде).
Михайло Підборочинський, Всеукраїнська громадська наукова організація "Експерти України"
"Аргумент"




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Історія українських земель | Переглядів: 2189 | Додав: adminA | Теги: по ноздри..., Большевики, Преступление без наказания. Часть 1
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ