Чт, 2024-04-25, 17:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Презентували книгу у Москві про невідповідність російським законам рішення про анексію Криму
21:15
Презентували книгу у Москві про невідповідність російським законам рішення про анексію Криму
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Москві презентовано книгу "#Крымнаш" про невідповідність російського законодавства рішення про анексію півострова.

Ведучий презентації, російський політичний експерт Станіслав Бєлковський зазначив, що ця книга є зібранням юридичних, політичних і моральних аргументів на користь того, що анексія Криму була несправедливою і нечесною, передає УНІАН.

"Книга сприяє розумінню, чому Крим не наш", - наголосив Бєлковський.

"На мій погляд, все, що пов'язано з Кримом, є більше предметом психоаналізу, ніж аналізу політичного чи юридичного. Те, що сталося, – це бажання певної фізичної особи компенсувати свій комплекс неповноцінності", - сказав він.

Водночас, автор книги, російський юрист Олена Лук'янова заявила, що юридична експертиза питання "приєднання" Криму показала зневагу до російського законодавства.

"Експертиза щодо Криму показала, що юридичні процедури були порушені неодноразово", - заявила вона.

Лук'янова наголосила, що при прийнятті рішення про анексію Криму було не менше восьми порушень різного характеру, але в основному все зводиться до перевірки Конституційним судом обставин договору "про входження Криму до РФ".

Експерт переконана, що цей документ був недостатньо перевірений по суті, щодо порядку підписання, відповідності міжнародним договорам і Конституції РФ.

"Якщо б всі ці правила були дотримані, то Конституційний суд не зміг би прийняти кореневого рішення в процесі приєднання Криму і міста Севастополя до РФ. У законі про порядок прийняття до її складу нових суб'єктів зазначено, що такий договір може набути чинності, якщо встановлена Конституційним шляхом його законність", - сказала Лук'янова.

"Конституційний суд виконав своє завдання некоректно, багаторазово порушивши не тільки закон про Конституційний суд, а й інші норми права і Конституції. Наслідки могли бути зовсім іншими", - зазначила вона.

За словами Лук'янової, книга є початком експертної дискусії й надалі буде доповнюватися і перевидаватися.

Також співавтор книги Євген Іхлов зазначив, що при проведенні серйозного аналізу обставин анексії Криму буде зазначено, що Верховна Рада Криму ухвалювала рішення про відокремлення від України в умовах окупації півострова російським спецназом, а рішення про направлення військ в Україну Рада федерації затвердила на підставі неправдивої інформації.

"Весь ланцюжок рішень буде визнано нелегітимним", - упевнений він.

"У березні 1938 року Гітлер окупував Австрію для того, щоб запобігти проведенню референдуму, який австрійський уряд мав намір провести. Тоді більшість австрійців хотіла приєднається до Рейху. Але Гітлеру не хотілося відновлювати велику Німеччину з 50-60% підтримки. Хотілося говорити про одностайність розділеної німецької нації, тому приводом для окупації Австрії стало саме призначення австрійським урядом плебісциту щодо об'єднання", - сказав Іхлов.

У свою чергу, юрист, співавтор книжки Сергій Ожич заявив, що Україна не зробила нічого такого, за що у неї була забрана територія. За його словами, рішення про анексію приймалося не на основі законних підстав, а на основі "категорій моральності". При цьому він нагадав, що золоте правило моральності говорить: "Не вчиняй стосовно інших так, як не хочеш, аби вчинили стосовно тебе".

"Хотів би звернутися до нашого президента - хотів би він у стрічці новин прочитати ось таку новину: голова КНР заявив, що Сибір стала частиною Китаю не тому, що ми хочемо щось вкусити, урвати. Не через те, що ця територія має стратегічне значення. Це елемент історичної справедливості", - сказав Ожич і зазначив, що росіянам потрібно відповісти на питання, чи хочуть вони, щоб стосовно РФ була встановлена така сама "справедливість".

На презентації були присутні троє "зелених чоловічків", щоб нагадати, як відбувалося "приєднання" Криму до РФ.

Нагадаємо, нещодавно у Києві в Українському кризовому медіа-центрі представили книгу Тараса Березовця "Анексія: острів Крим". Автор розраховує, що видання стане доказом факту агресії Росії щодо України і прокладе дорогу повномасшабній роботі з розслідування причин і наслідків окупації українського півострова.

Довідка

З 27 лютого 2014 року російські озброєні військові без розпізнавальних знаків почали блокувати і захоплювати військові, прикордонні й державні об'єкти в Криму.

16 березня в АР Крим і Севастополі відбувся "референдум", ініційований нелегітимною проросійською владою. На ньому були винесені такі питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?".

За результатами підрахунку голосів на референдумі 96,77% кримчан проголосували за приєднання Криму до Російської Федерації.

Оскільки Конституцією України не передбачено проведення місцевих референдумів та з урахуванням того факту, що референдум в Криму став можливим тільки через вторгнення російських військ, світова громадськість, за винятком Росії, вважає його нелегітимним.

17 березня нелегітимна Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою - Республікою Крим.

Також парламент Криму змінив назву на Державна Рада Республіки Крим, встановив кордони республіки, перейшов на російські рублі, московський час і націоналізував українські державні порти та підприємства.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про визнання Республіки Крим", відповідно до якого її визнали "незалежною державою".

18 березня Путін та нелегітимна сепаратистська влада Криму підписали договір про приєднання півострова до Росії. Міжнародна спільнота відмовилася визнавати анексію Криму та псевдореферендум в автономії.

Тільки 17 квітня президент РФ визнав участь російських військових у захопленні і відділенні Криму.

15 березня 2015 року в інтерв'ю для фільму виробництва телеканалу "Росія" "Крим. Шлях на Батьківщину" Путін вперше розповів про те, як навесні 2014-го віддавав накази з передислокації підрозділів Збройних Сил РФ на суверенну територію України. Зокрема для того щоб, як він висловився, "роззброїти і блокувати" український військовий контингент в процесі окупації Автономної Республіки Крим, він послав туди елітні загони ГРУ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Книга, анексія Криму, москва, невідповідність російським законам
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ