Чт, 2024-04-25, 17:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 8 » Президентом Коста-Ріки вперше стане жінка
10:08
Президентом Коста-Ріки вперше стане жінка
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Кандидат від лівої правлячої Партії національного визволення Лаура Чінчілья Міранда (Laura Chinchilla Miranda) перемагає на президентських виборах у Коста-Ріці, повідомляє Центральна виборча комісія. Чінчілья набирає 48,66%, передає РИА "Новости".
Вона стане першою в історії Коста-Ріки жінкою-президентом.

Її найближчий суперник, 49-річний Отто Гевара (Otto Guevara) від правої Партії визвольного руху, має 22,46%.

Голова лівоцентристської Партії громадянської дії, 55-річний Оттон Соліс (Otton Solis), має підтримку більше 21% виборців.

Соліс визнав свою поразку за підсумками виборів і оголосив про своє рішення у неділю, не чекаючи остаточних результатів підрахунку голосів. Він достроково привітав з перемогою Лауру Чінчілью, передає ИТАР-ТАСС.

Згідно з місцевим законодавством, на президентських виборах у Коста-Ріці кандидату на пост глави держави достатньо подолати позначку в 40% голосів, щоб домогтися обрання вже в першому турі.

Голова Вищого виборчого трибуналу Коста-Ріки Луіс Антоніо Собрадо заявив журналістам, що минулі вибори ще раз продемонстрували прихильність костариканців "до демократії та гармонії в суспільстві".

Прихильники Чінчільї вийшли на вулиці міст і святкують перемогу.

За виборами стежили понад 200 міжнародних спостерігачів, які відзначають, що голосування пройшло в спокійній обстановці і без серйозних порушень.

Лаура Чінчілья закінчила державний університет Коста-Ріки і Джорджтаунський університет в США, за фахом вона політолог.

У нинішньому уряді Чінчілья займала пост віце-президента Коста-Ріки і є прихильницею нинішнього глави держави - лауреата Нобелівської премії миру Оскара Аріаса.

Новий президент Коста-Ріки заявила, що продовжить демократичний курс нинішнього президента і зосередить основну увагу на вирішенні економічних проблем.

Чінчілья обіцяє боротися з бідністю, а також допомагати молоді та людям похилого віку. Під час передвиборної кампанії вона неодноразово заявляла, що у своїй діяльності на посту глави держави докладе максимум зусиль на захист прав жінок і надасть їм рівну участь у політичному житті.

У неділю на мітингу своїх прихильників після того, як її переконливу перемогу в боротьбі за найвищу державну посаду підтвердили дані Верховного виборчого трибуналу (ВВТ), Лаура Чінчілья своїми головними завданнями назвала налагодження діалогу з усіма верствами суспільства, поліпшення ситуації у сфері охорони здоров'я, освіти і громадської безпеки.

Чінчілья запевнила, що має намір вести "серйозний і постійний діалог з усіма партіями та соціальними секторами суспільства". Це, за її словами, дозволить значно підвищити ефективність діяльності майбутнього уряду.

Говорячи про майбутні завдання виконавчої влади, Чінчілья особливо наголосила на необхідності поліпшити ситуацію в сфері забезпечення громадської безпеки. Вона зазначила, що ситуацію в цій області більшість громадян вважає найбільш гострою проблемою, що стоїть перед країною в даний час.

Майбутній уряд має намір також підвищити якість освіти та охорони здоров'я, а також продовжить зусилля для забезпечення поступального економічного розвитку країни, сказала Чінчілья. У той же час вона обіцяла поліпшити ситуацію в сфері захисту навколишнього середовища з тим, щоб в 2021 році Коста-Ріка повністю припинила забруднювати атмосферу окисом вуглецю.

Політичну кар'єру Чінчілья почала в 1994 році, коли її призначили заступником міністра внутрішніх справ, а потім і главою МВС. На цій посаді вона розгорнула безкомпромісну боротьбу з наркомафією і дозволила жінкам працювати в правоохоронних органах.

У 2002 році була обрана депутатом вищих законодавчих зборів країни, а після обрання президентом Оскара Аріаса зайняла пост віце-президента і одночасно міністра юстиції.

Ще в квітні 2008 року лідер Коста-Ріки Оскар Аріас висловився за те, щоб наступним президентом країни була обрана жінка. "Мачизм я не сприймаю, і він мене дратує, тому я виступаю за те, щоб мене на вищому державному посту змінила жінка", - заявив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1187 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ