Ср, 2024-04-24, 21:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 26 » Причини Іловайської трагедії назвав Муженко. У Києві відзначать День пам'яті загиблих у котлі
16:27
Причини Іловайської трагедії назвав Муженко. У Києві відзначать День пам'яті загиблих у котлі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Причина Іловайської трагедії - вторгнення російських військ та неузгодженість, хаотичність і недостатня компетентність при плануванні операції виходу з оточення. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Він зазначив, що його роль в Іловайській трагедії "має оцінювати не Генеральна прокуратура України. Для цього є відповідні суди, які приймуть відповідні рішення за реальними фактами".

Щодо відповідальності за бездіяльність, то начальник Генштабу переконаний, що"треба порівняти, з чого починалась антитерористична операція, як тривала і триває, що призвело до оточення угруповання в районі Іловайська і трагічних наслідків. І тоді можна вести мову про те, хто діяв, а хто займався бездіяльністю в період з квітня по серпень-вересень 2014 року. Потрібно оцінювати не тільки Іловайськ, а всю діяльність керівництва АТО, зокрема із врахуванням тих повноважень, які їм надавались, і тієї нормативної бази, яка на той час існувала, а можливо і відповідності цієї бази, відповідності певних рішень та відповідальності загалом, яку взяло на себе керівництво АТО, навіть із врахуванням недосконалості – я так скажу – нашої нормативної законодавчої бази".

Найголовнішою причиною Іловайської трагедії Муженко вважає вторгнення російських військ. "Це також і головна причина таких великих втрат. Інша причина – неузгодженість, хаотичність і, мабуть, недостатня компетентність при плануванні операції виходу з оточення", - переконаний Муженко.

Також він заявляє, що готовий відповісти за всі свої рішення та розпорядження, зокрема і за ті, що спричинили втрати.

Водночас Муженко каже, що відповідальність за Іловайськ не лежить на одній людині, мають відповісти і посадовці інших силових структур:"Але є рівні відповідальності різних посадових осіб – за операцію загалом, за конкретне виконання тактичних завдань. Вона повинна бути розділена. В тому числі, потрібно розібратись в складі міжвідомчого угруповання, наскільки воно мало відношення до антитерористичної операції. Чому ті добровольчі батальйони МВС, НГУ не були внесені до загального складу сил і засобів АТО? Чому вони дозволяли собі приймати рішення на рівні керівників і, можливо, навіть окремих керівників підрозділів – виконувати нам бойове завдання чи не виконувати? Такого серед підрозділів Збройних сил не було".

Також він вважає, що політики і"псевдоексперти" свого часу втрутилися у планування операції виходу з Іловайська, а нині хочуть уникнути за це відповідальності: "Маніакальне бажання різноманітних політиків і псевдоекспертів уникнути відповідальності за некомпетентне втручання у планування операції тактичного рівня, їхній маніпулятивний вплив на суспільство, фінансова залежність, корумпованість і жадібність перетворюють Іловайську трагедію на фарс".

У неділю в Києві пройде День пам`яті загиблих в Іловайську

У неділю, 28 серпня, об 11.00 на Софійській площі в Києві відзначатимуть День пам`яті загиблих в Іловайську. Про це повідомляє сайт Об`єднання дружин і матерів бійців учасників АТО.

"Ми, жінки, постраждалі від військової агресії на сході України, запрошуємо вас підтримати та взяти участь в акції, присвяченій пам`яті загиблих та зниклих безвісти під час Іловайської трагедії бійців", - йдеться у повідомленні.

Пройшло вже два роки з моменту "найбільшої військової трагедії в історії сучасної України", і "захід стане проявом належної пошани загиблим та зниклим безвісти Героям України та буде нагадувати жителям і гостям столиці про подвиг, здійснений українськими військовими в ході неоголошеної війни", - зазначається в повідомленні.

Передбачено, що участь у заході візьмуть родини бійців, які загинули або зникли безвісти під час Іловайської трагедії.

Довідка. Події під Іловайськом

18 серпня бійці батальйонів "Донбас", "Дніпро" та інші учасники АТО в результаті повторного штурму Іловайська прорвалися до центру міста та встановили там державний прапор України.

Після розгрому загонів найманців з районів Донецька та Моспиного по місту невпинно <стали a href="http://rus.newsru.ua/ukraine/20aug2014/ilovaiskvishel.html">стріляти дивізіони російських "Градів". У ближньому бою і в результаті артилерійського вогню противника українські війська зазнали втрат.

Повідомлялося, що одержав поранення командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко

21 серпня радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що втрати під Іловайськом становили 25% загальних втрат добровольців за час АТО.

У той же день на українські позиції прибуло потужне підкріплення.

24 серпня відбувся заздалегідь підготовлений рейд російських військ в тил українського угруповання на Південному фронті. Російська бронегрупа чисельністю до батальйону, з танками та бронемашинами з району Амвросіївки завдала удару по трасі Старобешеве - Кутейникове.

25 серпня українське силове угруповання (батальйони "Донбас", "Дніпро", "Азов", "Херсон" та "Доброволець") опинилося в оперативному оточенні.

27 серпня Семен Семенченко з посиланням на комбата "Дніпра" і заступника комбата "Донбасу", повідомив, що підкріплення так і не прийшло. Крім того, до міста увійшли два танки під прапорами "ДНР", які вели вогонь по українських військових, а сам населений пункт подвійним кільцем оточила російська бронетехніка.

28 серпня під будівлею Міністерства оборони України відбулася акція протесту проти бездіяльності керівництва міністерства і Генерального штабу ЗСУ з деблокування українських силовиків.

Після чого начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що розробляється операція для допомоги оточеним силам АТО.

29 серпня війська РФ зажадали від сил антитерористичної операції під Іловайськом здатися до ранку 30 серпня, інакше погрожували всіх знищити.

Сили АТО відмовилися здавати зброю бойовикам заради надання їм коридору для відступу. Представник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що ніяких гуманітарних коридорів для військових не існує.

30 серпня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що всього близько 100 бійців покинули "котел" біля прикордонного Іловайська.

31 серпня зі зброєю в руках з оточення вирвалося ще кілька груп бійців. Серед них: командувач військами сектора "Б" і оперативним командуванням "Південь" генерал-лейтенант Руслан Хомчак, командир батальйону "Дніпро" Юрій Береза, командир батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук, а також командир четвертої роти батальйону "Дніпро" Володимир Парасюк.

В ті дня повідомлялося, що головною метою противника є повернення контролю над Іловайськом із подальшим недопущенням звільнення Донецька.

Іловайськ - стратегічний райцентр на міжнародній автотрасі Донецьк - Ростов, чере яку владою РФ здійснюється ресурсозабезпечення бойовиків.

Під час боїв за місто загинули: боєць спецбатальйону "Азов" Микола Березовий, чоловік відомої журналістки та громадського діяча, урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики Тетяни Чорновол, чоловік відомої волонтерки Тетяни Ричкової Вадим, чоловік журналістки Михайлини Скорик Сергій, американець українського походження "Франко", який воював у лавах добровольчого батальйону "Донбас", командир спецбатальйону "Херсон" Руслан Сторчеус.

5 серпня 2015 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в ході подій в Іловайську загинули 366 бійців антитерористичної операції, 429 отримали поранення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: День пам'яті загиблих у котлі, ричини Іловайської трагедії, Муженко, Київ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ