Сб, 2024-04-20, 04:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 22 » "ПриватБанк" офіційно перейшов у державну власність
09:36
"ПриватБанк" офіційно перейшов у державну власність
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій "ПриватБанку". Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"З моменту передачі, власником 100% акцій банку є держава в особі Міністерства фінансів України. Такий результат є наслідком скоординованих дій Міністерства фінансів України, Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України, Національного депозитарію, "Укргазбанку", "Укрексімбанку", - йдеться в прес-релізі.

Всі необхідні процедури були проведені протягом 72 годин: сформовано резерви під активні операції, здійснено додаткову емісію акцій і забезпечено їхнє розміщення, внесено зміни до статуту банку, сформовано перехідний баланс, проведено всі необхідні процедури для продажу акцій і зміни власників банку.

"Оскільки капітал "ПриватБанку" набув негативного значення, Фонд гарантування, відповідно до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", продав акції цього банку Міністерству фінансів у повному обсязі за одну гривню", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, уряд за пропозицією Нацбанку і акціонерів "ПриватБанку" 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію банку: держава отримає 100% у капіталі "ПриватБанку", а обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінюється в межах 116,8-148 млрд грн.

Після цього банк на добу призупинив проведення операцій юросіб, а вранці 20 грудня відновив їх лише частково, обмеживши доступ до коштів, наявних на рахунках до 19 грудня.

"ПриватБанк" у другій половині дня відновив платежі корпоративних клієнтів, а з 21 грудня – відновив ліміти за овердрафтами.

ЗМІ стало відомо, кому насправді належить "Приват24"

Система "Приват24" працює на базі операційної хмарної системи Corezoid, яка в свою чергу належить не самому "Привату", а американській компанії Middleware. Про це повідомив засновник і генеральний директор Corezoid, заступник голови правління "ПриватБанку", керівник Центру електронного бізнесу Олександр Вітязь, пише портал Ain.ua.

"Компанія Middleware не належить "ПриватБанку", так само, як компанії Amazon, Google й інші IT-компанії. У "ПриватБанку" є акаунт в Сorezoid, і всі процеси всередині цього акаунта є власністю банку", - сказав він.

Corezoid – незалежний американський хостінг компанії, який продовжує роботу і просуває свій продукт на глобальному ринку. За словами Вітязя, зараз у Corezoid діє старий контракт "з дуже оптовими цінами для "Привату".

"Економічної необхідності його переукладати немає, але треба розуміти, що якщо рахунки за хостинг вчасно не будуть оплачені – то все вимкнеться автоматично", - зазначив він.

Як раніше повідомляло агентство, "ПриватБанк" працює у звичайному режимі, платежі здійснюються без обмежень.

"Сьогодні можна з упевненістю сказати, ми з успіхом впоралися із завданням стабілізації і збереження найбільшого українського банку, мінімізації панічних настроїв серед клієнтів банку. "ПриватБанк" працює в звичайному режимі, платежі здійснюються без обмежень", - заявив голови правління банку Олександр Шлапак.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: ПриватБанк офіційно, державна власність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ