Чт, 2024-04-18, 05:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Про "антикорупційний" проект змін до Податкового кодексу Гройсман розповів
10:55
Про "антикорупційний" проект змін до Податкового кодексу Гройсман розповів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Проект змін до Податкового кодексу України, який, зокрема передбачає податкові канікули для малого бізнесу, був представлений на спеціальній урядовій нараді.

Про це 3 жовтня повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

"Ми представили і обговорили проект змін до Податкового кодексу України. На сьогоднішній нараді цей пакет змін вже назвали антикорупційним", - написав він.

За словами Гройсмана, мета законопроекту - спрощення життя для бізнесу та усунення тих перешкод, які заважають підприємцям нормально працювати і розвиватися: "Зокрема спростити адміністрування податків, скоротити витрати коштів та часу для бізнесу, зменшити можливості маніпуляцій з боку працівників ДФС і, відповідно, тиск на бізнес і створити рівні і зрозумілі "правила гри" для бізнесу. Також зміни передбачають введення податкових канікул на п'ять років для новопризначених малого бізнесу, запровадження прозорого відшкодування ПДВ через єдиний реєстр і передачу баз даних від Державної фіскальної служби в Мінфін".

Прем'єр зазначив, що проект вже публічно підтримали провідні бізнес і громадські об'єднання: Американська торгова палата, Європейська бізнес асоціація, Союз українських підприємців (СУП), Рада бізнес-омбудсмена, Український союз промисловців і підприємців, Всеукраїнське об'єднання підприємців малого та середнього бізнесу "Фортеця", Українська бізнес-асоціація, Торгово-промислова палата України, експерти Реанімаційного пакета реформ і інші.

"Спасибі Мінфіну і робочій групі за хорошу підготовку. Уже в середу Кабмін розгляне проект на засіданні, і після цього ми підемо відстоювати його до Верховної Ради. Будемо сподіватися на підтримку народних депутатів і швидке прийняття змін, які чекає бізнес. Адже єдині і прозорі правила гри для бізнесу - ще один крок до нашого економічного зростання", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, податкова реформа є однією з ключових умов виконання Україною зобов'язань за програмою співпраці з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом.

15 вересня Кабмін схвалив проект Держбюджету-2017, проект закону про держбюджет України на 2017 рік внесено до Верховної Ради. Згідно з документом, доходи держбюджету встановлені в сумі 706,269 млрд грн, витрати - 775,265 млрд грн.

16 вересня Україна отримала кошти третього траншу кредиту в рамках програми з МВФ.

Рішення про надання коштів було ухвалено після більш як річної паузи у відносинах між Україною і МВФ. У разі, якщо в найближчі місяці українській владі вдасться переконати МВФ в незмінності курсу на проведення реформ і продемонструвати прозорий бюджетний процес, конструктивну податкову реформу, лібералізацію валютного регулювання, обговорення пенсійної реформи, Київ може розраховувати на четвертий кредитний транш обсягом близько 1,3 млрд дол уже до кінця поточного року.

26 вересня Мінфін представив уточнений проект змін до Податкового кодексу, згідно з якими більшість повноважень Державної фіскальної служби переходить до Мінфіну, а за самою службою залишається сервісна функція і здійснення контрольно-перевірочної роботи на обласному рівні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 648 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Податковий кодекс, антикорупційний проект змін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ