Вт, 2024-04-16, 09:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 3 » Про європейські стандарти роботи патрульних Яценюк розповів. Аваков: поліція має захищати, а не кришувати. ВІДЕО
13:49
Про європейські стандарти роботи патрульних Яценюк розповів. Аваков: поліція має захищати, а не кришувати. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Нова поліція працює за новими якісними стандартами, тому буде значно швидше реагувати на виклики громадян, ніж це робила раніше міліція.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, даючи старт у Київській області роботі нових груп реагування патрульної поліції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За новим стандартом, поліція має прибувати протягом семи хвилин (у містах), поліція у селі повинна прибувати протягом 20 хвилин, а не днями, як було раніше, коли узагалі працівники правоохоронних органів не реагували на виклики та вимоги громадян України", - сказав Яценюк.

Глава уряду запевнив, що нова поліція є значно кращою, вона має нові підходи у тренуванні, навчанні, а також ставленні до кожного українця. Там працюють нові молоді люди, які дійсно хочуть будувати нову країну.

За словами Яценюка, патрульні поліцейські у жодному разі не будуть проявляти неповагу до прав людини, не будуть корумпованими і не працюватимуть виключно на себе та на кишеню свого начальства.

"Зараз ми сформували нову українську поліцію, яка відповідає європейським стандартам, але найважливіше - очікуванням громадян", - додав він.

Нагадаємо, 1 лютого глава МВС Арсен Аваков анонсував старт поліцейської системи патрулювання в області та сільській місцевості в Київській, Харківській і Львівській областях.

Пізніше в МВС повідомили, що в трьох областях буде впроваджений так званий "Самборський експеримент", який був визнаний вдалим . Так, впроваджується нова система реагування на виклики - при райвідділах створять групи швидкого реагування, які патрулюватимуть місцевість по секторах. Крім того, при кожному "кущовому" райвідділі регіону, крім секторів швидкого реагування, створять і сектори превентивної діяльності.

Силовики, які пройшли переатестацію, повинні захищати людей, а не карати - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков переконаний, що переатестовані співробітники правоохоронних органів повинні пам`ятати, що їхнім завданням передусім є "служити і захищати людей", а не "карати і кришувати".

Як передає кореспондент "УНИАН", про це Аваков заявив сьогодні у Білій Церкві Київської області під час церемонії, присвяченій започаткуванню роботи нових груп реагування патрульної поліції, які будуть створені найближчим часом за зразком Львівщини у Київській, Харківській та інших областях.

За словами Авакова, кожен новий поліцейський має розуміти, що основним принципом роботи поліції є сервіс і захист.

"Сьогодні ми починаємо втілювати принцип "служити і захищати" замість "карати і кришувати" по області, від кожного міста до кожного села", - сказав Аваков.

За словами Авакова, у Білоцерківському районі Київської області діятимуть 12 мобільних груп швидкого реагування. Відповідно до нормативів, прибуття цих груп за викликом до населених пунктів сільської місцевості має бути до 20 хвилин, у райцентрах - 7 хвилин.

Нагадаємо, 7 листопада 2015 року в Україні набув чинності Закон "Про Національну поліцію". У той же час Закон "Про міліцію" був визнаний таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами і емблемами міліції та МВС України до кінця 2016 року. Також у цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Всі тимчасово призначені співробітники Національної поліції пройдуть переатестацію на постійну посаду, претенденти на керівні посади і слідчі в обов'язковому порядку піддадуться перевірці на поліграфі і пройдуть співбесіду.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе пообіцяла, що до червня 2016 року патрульна поліція запрацює у 29 містах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: Яценюк, Аваков, Поліція, європейські стандарти роботи патрул
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ