Пт, 2024-04-19, 09:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 18 » Про головні фобії голландців перед референдумом про Асоціацію нардеп розповіла. ВІДЕО
17:13
Про головні фобії голландців перед референдумом про Асоціацію нардеп розповіла. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  У голландців існує кілька серйозних фобій щодо України, які негативно впливають на перспективи референдуму щодо Асоціації Україна-ЄС. Про це в Інституті Горшеніна на круглому столі "Референдум у Нідерландах - спроба зупинити євроінтеграцію України?" сказала депутат Верховної Ради Олена Сотник ("Самопоміч"), передає LB.ua.

"Перша фобія - що Україна відразу ж після імплементації Угоди про асоціацію стає членом ЄС. Більшість голландців до цього ставляться скептично, зважаючи на фобії, що Україна - це корумпована країна. А по-друге, Голландія входить до топ країн, які вносять платежі Євросоюзу. Приєднання нової країни, яка потребує значної технічної допомоги, викликає певний спротив у суспільстві", - сказала вона.

"Наступна фобія стосується конкуренції і особливо - трудової міграції. Тому що вкидається меседж, що Україна - це країна з 45 мільйонами людей, і як тільки буде підписано Угоду про асоціацію, звідти валом поїдуть люди, мільйонами будуть мігрувати", - додала депутат.

Також останнім часом виникли побоювання у бізнесу, нібито Україна стане конкурентом Нідерландів у сільському господарстві. "Ми з цього приводу показуємо конкретні приклади: Нідерланди сьогодні є номером 1 серед постачальників насіння, а Україна є головним споживачем. Асоціація, навпаки, дає можливість розширити свій ринок. Причому це стосується не тільки агропромисловості", - сказала Сотник.

Депутат заявила, що вона сподівається на позитивний результат референдуму. Але при цьому вона підкреслила, що навіть негативний результат не зупинить євроінтеграцію України.

"У Брюсселі нам чітко підтвердили, що Угода про асоціацію діятиме", - підсумувала вона.

Довідка

6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Референдум був ініційований групою GeenPeil.

Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковим для виконання урядом країни. Крім того, явка виборців має бути не меншою за 30%, щоб референдум вважали таким, що відбувся.

На даний момент Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентарями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Зазначимо, пропагандистська машина Росії напряму і через посередників намагається зганьбити образ України в Європі, щоб зірвати її нинішній західний геополітичний вибір.

Голландські депутати від партії "Демократи-66" звернулися із запитом до МЗС Нідерландів з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Також повідомлялося, що в Голландії планують зняти серіал про корупційні зв'язки Єврокомісії з українцями. Також європейців вже двічі намагалися налякати фейковими терористами з полку "Азов".

Українські волонтери зняли для жителів Нідерландів відеоролик, у якому продемонстрували основні тези російської пропаганди і закликали жителів країни на референдумі підтримати асоціацію України і Євросоюзу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 683 | Додав: adminA | Теги: нардеп, асоціація, головні фобії голландців, референдум
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ