Пт, 2024-03-29, 16:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 17 » Про очікування від саміту Україна-ЄС і логіку "дорожньої карти" щодо виконання "Мінська" розповів Клімкін. ВІДЕО
21:41
Про очікування від саміту Україна-ЄС і логіку "дорожньої карти" щодо виконання "Мінська" розповів Клімкін. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що саміт Україна-ЄС відбудеться в кінці жовтня або в листопаді. Про це він повідомив в кулуарах 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві, передає УНІАН.

Також Клімкін не виключає, що на саміті Україна-ЄС буде оголошено про безвізовий режим для України.

"Чи буде він у жовтні або в листопаді, це ми зараз будемо узгоджувати. Але, на мою думку, саміт Україна-ЄС повинен бути з точки зору часу, з точки зору наповненості справжньою подією, і це не тільки можливе оголошення безвізового режиму, це інші кроки у співпраці між Україною та ЄС, тобто це має бути справжня подія, але вона 100% буде цього року", - заявив він.

За його словами, на саміті, ймовірно, також будуть обговорені важливі нові аспекти двосторонньої співпраці.

Нагадаємо, 18-й Саміт Україна-ЄС, проведення якого було заплановано на 19 травня в Брюсселі, було перенесено на вересень цього року.

За словами Клімкіна, всі країни ЄС підтримують надання Україні безвізового режиму.

Клімкін пояснив логіку "дорожньої карти" щодо виконання Мінських угод

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що логіка "дорожньої карти" щодо виконання Мінських угод повинна передбачати повний доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю територію окупованого Донбасу, включаючи неконтрольовані ділянки російсько-українського кордону, контроль над озброєннями, забезпечення безпеки, політичні кроки та звільнення заручників і політв'язнів.

"Ніякого реального припинення вогню не відбувається, та ж сама кількість обстрілів, але я ще раз відзначав, коли зустрічався не тільки з французькими і німецькими колегами, з багатьма ... що повинна бути, в першу чергу, впевненість у ситуації, що означає повний контроль для ОБСЄ", - заявив він.

"Це означає, що вони (СММ ОБСЄ - ред) повинні бути здатні контролювати Донбас, вони повинні бути здатні контролювати ситуацію уздовж ділянки російсько-українського кордону, яка зараз нами не контролюється. Вони повинні бути здатні контролювати зброю, яка буде збиратися, щоб як внаслідок у нас була чітка гарантія, щоб в процесі підготовки до виборів (на тимчасово окупованому Донбасі - ред) його ніхто не вкрав і потім далі не використав", - додав Клімкін.

"Всі ці питання повинні бути чітко вирішені в логіці "дорожньої карти", де, з одного боку, має бути безпека, з іншого - політичні кроки, і з третього, і це дуже важливо, - звільнення заручників і політичних в'язнів", - підкреслив міністр.

Також Клімкін висловив думку, що Україна для Росії є екзистенціальною проблемою, оскільки успіх європейської України буде означати для РФ неповернення до будь-якого перевтілення імперської ідеї.

"Потрібно розуміти, що Україна для Росії є екзистенціальної проблемою, тому що сутність і успіх демократичної і європейської України - це величезна проблема і виклик для Росії, він покаже перехід точки неповернення до будь-якого відновлення і перевтілення імперської ідеї", - заявив він.

"ЄС повинен запитати себе, яку він може собі дозволити Росію. Потрібно подивитися в майбутнє: це Росія, яка має здатність порушувати будь-які правила і принципи, і чи може бути взагалі якесь партнерство з нею", - додав Клімкін.

Спробу Росії організувати вибори в окупованому Криму і в диппредставництвах РФ в Україні Клімкін назвав провокацією. "Я вважаю, що у нас є міжнародне право, ми поважаємо міжнародне право, Росія його послідовно порушує. Сама логіка організації цих виборів на території окупованого Криму, ця спроба організувати вибори на території дипломатичних установ - це свідома провокація, яка, звичайно, розхитує емоції, але підтримка реального порядку для нас - це дуже важливо", - заявив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 700 | Додав: adminA | Теги: саміт Україна-ЄС, виконання Мінська, Клімкін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ