Пт, 2024-04-19, 09:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 16 » Про проблеми на японських АЕС знали ще кілька років тому
12:51
Про проблеми на японських АЕС знали ще кілька років тому
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Ще в грудні 2008 року МАГАТЕ попереджало Японію про те, що японські АЕС можуть не витримати удару потужного землетрусу, свідчать дипломатичні витоки WikiLeaks, передає "Інтерфакс-Україна".

У депеші американського посольства в Японії наводяться слова неназваного експерта МАГАТЕ, який висловлював стурбованість тим, що за останні 35 років система управління безпекою на АЕС в Японії в умовах землетрусів переглядалася лише тричі.

АЕС, але тепер він зіткнеться з неминучими питаннями, а чи достатньо було зроблено.

Крім того, в депеші міститься інформація про те, як японський уряд виступав проти судового рішення про закриття однієї АЕС на заході країни. Це судове рішення якраз було пов'язане з побоюваннями, що станція не витримає потужного землетрусу.

У інших депешах на цю тему йдеться про побоювання у зв'язку з безпекою під час переробки палива на японських АЕС нового покоління, а також наводяться слова одного японського парламентаря, Таро Коно, який в жовтні 2008 року в бесіді з американськими дипломатами повідомив, що японський уряд приховує дані про нештатні ситуації на японських АЕС.

Згідно з наявними даними, "Фукусіма-1", що найбільш постраждала від землетрусу АЕС, була розрахована на заборону землетрусів магнітудою сім, тоді як магнітуда землетрусу 11 березня була 8,9.

Японська опозиція звинувачує владу в замовчуванні правди

Японська опозиція намагається використати критичну ситуацію в країні у своїх інтересах. З жорсткою заявою виступив один з її лідерів Таро Коно. Він заявив, що уряд повинен пояснювати людям суть того, що відбувається на АЕС у префектурі Фукусіма, передає РБК.

Він назвав неправильною відмову офіційних осіб пояснювати походження диму, що з'явився у середу, 16 березня, над четвертим енергоблоком аварійної електростанції. За його словами, той факт, що офіційні коментарі з'являються лише через кілька годин, викликають серйозну стурбованість у населення.

Опозиціонер ще в 2008 році скаржився, що міністерство, відповідальне за ядерну енергетику, приховує дрібні події на АЕС і відмовляється обговорювати проблеми, пов'язані з цим сектором. За його словами, неодноразово виникали питання, чи необхідно зберігати ядерні відходи в країні з підвищеною сейсмічною активністю.

Нагадаємо, після землетрусу через вихід з ладу систем охолодження було запроваджено режим надзвичайної ситуації на АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2". Починаючи з 12 березня, на АЕС "Фукусіма-1" сталися вибухи на першому, третьому і другому енергоблоках і пожежа на четвертому енергоблоці.

Французьке управління з ядерної безпеки оцінює аварію на "Фукусімі-1" за шостою категорією складності. Найвищий, сьомий ступінь складності мала аварія на Чорнобильській АЕС в Радянському Союзі в 1986 році на території України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1540 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ