Чт, 2024-04-25, 09:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 30 » Про свої найближчі плани, здоров'я та про те, що не збиралася залишатися у в'язниці РФ розповіла Савченко
10:03
Про свої найближчі плани, здоров'я та про те, що не збиралася залишатися у в'язниці РФ розповіла Савченко
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Народний депутат Верховної Ради Надія Савченко збирається виконувати свої обов'язки як член ПАРЄ у поточному році, графік заходів вона вже отримала і збирається включитися в активну роботу. Про це Савченко розповіла в інтерв'ю ТСН.

"Є дати, визначені Парламентською Асамблеєю Ради Європи. Мені дали графік, коли це буде відбуватися... Найближча поїздка, здається, з середини червня. Там розписані всі події, які будуть відбуватися у світі та Європі на рік. В яких я буду брати участь, ще буде конкретизуватися перед кожною поїздкою. Зараз є графік, є мета працювати і є спільне бачення з президентом", - прокоментувала вона свої подальші плани.

Савченко також додала, що "все, про що ми обговорювали з президентом, - ми будемо робити, а не говорити. Будете бачити, що ми зробили", - запевнила вона.

Відповідаючи на запитання про здоров'я, Савченко сказала: "Здоров'я - краще, ніж хотіли б мої вороги, гірше, ніж хотіли б мої друзі. Але я готова працювати. З усім іншим впораюся по дорозі".

Савченко розповіла, що була готова "ухвалити рішення", якби її в Росії і далі тримали в ув'язненні. За її словами, у кожної людини, особливо у військового, є план дій на випадок тих чи інших ситуацій у житті. Савченко для себе заздалегідь вирішила, що відбувати вирок у Росії не буде.

"Я знала, що якщо мене будуть везти не в Україну, мені життя в Росії не потрібне. Воно мені в Росії на волі не потрібне, у Росії у в'язниці - 200 тисяч разів не потрібне. Тому б не виїхала нікуди, крім України, і те, як би я зробила це, я ніколи в житті нікому не скажу. Це не самогубство, це - прийняти рішення. Як це зробити, я це залишу для себе, раптом ще доведеться колись робити", - розповіла Савченко.

У студії також показали колись передані через журналіста фігурки оригамі, які Савченко робила у в'язниці. За її словами, вона навчилася робити їх вже там: "Волонтери надіслали книги про оригамі і кольоровий папір... Це було спасіння, дрібна моторика, що дозволяє відключити мозок, включити душу на творчість. Це дуже допомагало".

Надія Савченко повернулася додому 25 травня, провівши майже два роки в російському полоні. В аеропорту "Бориспіль" вона вийшла з літака босоніж, але запитання журналістів щодо цього проігнорувала.

Надія Савченко є народним депутатом за списком партії "Батьківщина". Раніше повідомлялося, що Савченко увійде в комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони. Також льотчиця планує створити громадську організацію для допомоги українським політичним в'язням.   

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 1636 | Додав: adminA | Теги: здоров'я, Плани, Савченко, в'язниця РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ