Чт, 2024-03-28, 15:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 19 » Про заморожування видобутку нафти Ірак, Іран, Венесуела і Катар не домовилися
14:18
Про заморожування видобутку нафти Ірак, Іран, Венесуела і Катар не домовилися
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністри нафти Ірану, Іраку, Венесуели і Катару на зустрічі 17 лютого в Тегерані не змогли дійти згоди про зупинення видобутку нафти в 2016 році для підтримки цін, але готові продовжувати консультації для пошуку оптимальних рішень, випливає із заяви офіційного представника міністерства нафти Іраку Асема Джихада російському агентству Sputnik.

"Вчора була проведена зустріч між міністрами нафти Іраку, Ірану, Катару і Венесуели. Ми вітали також участь міністра РФ на зустрічі в Досі. Міністр нафти Іраку підтвердив, що консультації між членами ОПЕК та іншими виробниками тривають і націлені на те, щоб дійти до чогось, що підтримає ціни на нафту на світових ринках", - сказав Джихад.

Відповідаючи на запитання, чи була досягнута якась домовленість за підсумками зустрічі, співрозмовник агентства сказав: "Вони підтвердили тільки, що переговори тривають, і значить, потрібно прийти до угоди, яка буде в інтересах усіх і підтримає ціни на нафту".

Говорячи про можливості скорочення виробництва нафти в Іраку, представник міністерства нафти Іраку сказав: "Це залежить від того, які рішення чи угоди ухвалять країни ОПЕК та інші виробники. Угода, до якої прийшли чотири країни в Досі, пропонує заморозити рівні виробництва, й Ірак підтримує будь-яке рішення, яке підтримає ціни на нафту і підніме їх на світових ринках".

"До цього моменту сторони принципово домовилися, що потрібно прийти до рішення в інтересах виробників в цілому, як всередині ОПЕК, так і за її межами. Переговори і консультації тривають для того, щоб дійти спільного рішення", - додав він, повідомляє Прайм.

У свою чергу голова МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що країна не готова скорочувати видобуток нафти. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на агентство AFP.

"Саудівська Аравія поки що не готова скоротити виробництво", - заявив міністр.

Міністри нафти Ірану, Іраку, Венесуели і Катару зустрічалися 17 лютого в Тегерані. Планувалося обговорити ситуацію на нафтовому ринку і пропозицію про заморожування видобутку нафти на рівні січня, висунуту за результатами зустрічі РФ і представників країн, що входять до ОПЕК, в Досі.

Перед цим, 16 лютого, за підсумками зустрічі в Досі між міністром енергетики РФ Олександром Новаком і представниками Саудівської Аравії, Венесуели і Катару була досягнута домовленість про готовність зберегти видобуток нафти в середньому в 2016 році на рівні січня поточного року, якщо інші виробники долучаться до такої ініціативи.

Нафта знову розвернулася до падіння і потягнула за собою російський рубль

У РФ курс рубля до долара і євро посилив зниження слідом за нафтою, яка знизилася нижче за 34,5 долара. Курс долара розрахунками "завтра" до 19.49 мск зріс на 1,30 рубля - до 76,34 рубля, курс євро - на 1,12 рубля - до 84,75 рубля, виходить з даних Московської біржі, пише РІА "Новости".

Курс рубля протягом сесії четверга переважно рухався вниз після відчутного (більш ніж на 3 рублі) зниження долара і євро напередодні.

Спроби втриматися біля рівнів попереднього закриття, що відзначалися в першій половині торгів четверга, змінилися більш впевненою корекцією рубля вниз на тлі просідання нафти.

Дані щодо тижневих запасів нафти в США натиснули на ринок чорного золота.

Комерційні запаси нафти (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 12 лютого, зросли на 2,1 мільйона барелів, або на 0,4% - до 504,1 мільйона барелів. Аналітики очікували, що показник збільшився на 3,92 мільйона барелів - до 505,92 мільйона барелів.

Видобуток нафти в США за тиждень скоротився на 0,55%, або на 51 тисячу барелів на добу - до 9,135 мільйона барелів на добу. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинзі, який забезпечує торги сортом WTI, збереглися на рівні 64,7 мільйона барелів.

Запаси бензину в США зросли на 3 мільйони барелів, або на 1,2% - до 258,7 мільйона барелів. Аналітики очікували зростання показника на 0,5 мільйона барелів. Запаси дистилятів збільшилися на 1,4 мільйона барелів, або на 0,9% - до 162,4 мільйона барелів. Аналітики прогнозували, що цей показник скоротився на 1,5 мільйона барелів.

У підсумку вартість бареля нафти сорту Brent знизилася з рівня більш ніж 35,5 долара до нижче ніж 34,5 долара, що й посилило ввечері корекцію рубля вниз.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: Венесуела і Катар, нафта, заморожування, Іран, Ірак
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ