Чт, 2024-04-25, 05:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 9 » Проти екс-голови банку "Надра" порушено кримінальну справу
13:11
Проти екс-голови банку "Надра" порушено кримінальну справу
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти колишнього голови правління ВАТ КБ "Надра" Ігоря Гиленка. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті прокуратури столиці.

"Під час досудового слідства порушено кримінальну справу стосовно колишнього голови правління ВАТ КБ "Надра" за ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах за попередньою змовою групи осіб)", – сказано в повідомленні.

Враховуючи, що екс-голова правління переховується від слідства, його оголошено в розшук. За поданням прокуратури Києва судом надано дозвіл на затримання цієї людини і доставку його до суду для вирішення питання про визначення запобіжного заходу у вигляді узяття під варту.

Досудове слідство у даній кримінальній справі продовжується. Сьогодні, 9 жовтня, у центральному офісі банку "Надра" співробітники столичної прокуратури й Управління боротьби з організованою злочинністю проводять слідчі дії в рамках розслідування кримінальної справи.

Ігоря Гиленка (громадянина Російської Федерації) 11 лютого 2009 року тимчасовий адміністратор банку "Надра" звільнив з посади голови правління ВАТ КБ "Надра", яку він обіймав з 1997 року. Гиленко володіє 0,0002% акцій банку "Надра".

19 серпня цього року міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що Генеральна прокуратура України за матеріалами Міністерства внутрішніх справ України порушила кримінальну справу за фактами незаконних дій керівництва банку "Надра" при видачі в 2008 році юридичним особам кредитів.

"Перевіркою встановлені порушення при наданні кредиту товариству з обмеженою відповідальністю "КЛО" на суму 173 млн грн для фінансування проекту з будівництва котеджного містечка на території Макарівського району Київської області. При цьому заставою цього кредиту стали корпоративні права на 2% статутного фонду в 747 грн, корпоративні права на 97% статутного фонду, оціненого в 32 тис грн з 24 земельними ділянками на 45 га, а також іпотека на шість земельних ділянок площею 12 га. Здавалося б, нічого особливого, але дуже цікавить оцінка земельних ділянок", - сказав Луценко.

При цьому, за його словами, в договорі на іпотеку зазначена одна вартість, а незалежна експертиза самого банку занизила цю вартість в 10 разів. "Таким чином, штучно було зроблено підставу для видачі кредиту, який, м'яко кажучи, був ризикованим", - додав він. Міністр повідомив, що у зв'язку з цим Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом розкрадання коштів в особливо великих розмірах – 173 млн грн.

Крім того, Луценко повідомив, що банк "Надра" також видав кредити ще двом компаніям на суму 132 і 215 млн грн під заставу корпоративних прав на 100% статутного фонду, який було умисно завищено. За його словами, обидві ці компанії залучали кредит для фінансування проекту зі створення бездротового зв'язку мережі Інтернет на території всієї України.

"Проте жодна з цих компаній не мала ліцензії Міністерства транспорту і зв'язку на здійснення даного виду діяльності", - повідомив міністр внутрішніх справ.

"Це була перша перевірка банку. Вона стосується тільки групи кредиторів, близької до одного з колишніх співвласників банку. Надалі, безумовно, будуть перевірені й інші ризиковані, сумнівні договори, які, швидше за все, мають ознаки фінансового шахрайства", - сказав міністр внутрішніх справ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1449 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ