Сб, 2024-04-20, 07:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Вересень » 25 » Проти миротворців з яких країн категорично виступає Україна - резолюція по миротворчій місії на Донбасі
09:50
Проти миротворців з яких країн категорично виступає Україна - резолюція по миротворчій місії на Донбасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Резолюція по миротворчій місії на Донбасі. Проти миротворців з яких країн категорично виступає Україна

Білорусь стає на бік Росії

Необхідно створити тимчасову адміністрацію на Донбасі, яка буде підпорядковуватись генсеку ООН, заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю Эхо Москвы. Про це – у сюжеті Радіо НВ.

Керівний орган і походження миротворців

За словами Волкера, така адміністрація повинна бути офісом верховного представника ООН, який підпорядковується генеральному секретарю ООН. Крім того, імовірна участь у цій структурі ОБСЄ.

Він додав, що ця структура не повинна бути дуже масивною, аби не повторити приклад Боснії, де Апарат Верховного представника існував протягом 20 років і його було важко розформувати. Це суперечило б виконанню Мінських угод у повному обсязі, зазначив Курт Волкер.

“Тимчасова адміністрація необхідна, тому що буде період між виводом росйських військ до моменту, коли Україна реалізує всі етапи Мінських угод, які їй необхідно реалізувати. Тоді, коли буде встановлено український контроль на цій території. Тож впродовж цього часу потрібна буде якась структура”, - наголосив Волкер.

Він також назвав країни, які готові відправити своїх військовослужбовців на Донбас. Серед них - Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина.

Участь США

Волкер також заявив, що Сполучені Штати мають інформацію про російську армію на території Донбасу.

"У нас є дуже хороша інформація про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їхнє фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів. Більшу частину сил становлять контрактники", - розповів спецпред США.

Водночас він зауважив, що США вчиняли таким самим чином в інших місцях, де використовували підрядників в якості доповнення до військових операцій США.

Україна вимагала, аби серед миротворців не було представників країн Організації договору про колективну безпеку, а Росія - аби не було представників НАТО, зазначив політолог Євген Жеребецький.

Окрема роль Білорусі

Він наголосив, що імовірне залучення до миротворчої місії таких країн, як Білорусь і Сербія, насторожує, адже вони активно співпрацюють з Російською Федерацією.

Переговори щодо війни на Донбасі потрібно перенести з Мінська

Жеребецький також підкреслив, що вибори на окупованій нині частині Донбасу варто проводити не раніше, ніж за 5-10 років після виведення російських військ.  

“Досить дивно, що у списку є Білорусь і Сербія, які постачають туди своїх найманців, які вбивають українських солдат, і є дуже проросійськими. Явно, що набір країн, які будуть постачати своїх миротворців, є не зовсім паритетним”, - зазначив Жеребецький.

Створення тимчасової адміністрації, підпорядкованій генсеку ООН, - сценарій, який неодноразово застосовувався різними країнами, зазначив секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник. Він додав, що залучення на Донбасі миротворців з Білорусі є неприйнятним, оскільки ця країна є пособником Росії у незаконному утриманні українських політв'язнів.

Перенести переговори з Мінська

Переговори щодо війни на Донбасі потрібно перенести з Мінська. З такою пропозицією виступив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко. На його думку, це необхідно, адже делегація Білорусі при ООН  "хронічно" голосує проти будь-яких ідей та пропозицій України, навіть які не стосуються конфлікту з РФ.

“Треба робити серйозні висновки з позиції Білорусі, Казахстану. Якщо ще зрозуміле голосування Сирії або Північної Кореї, сателітів, але наші сусіди, колишні партнери по СНД...Я не можу зрозуміти, чому вони проти”, - сказав Єльченко.

Мінськ свого часу був обраний нейтральною точкою для проведення переговорів для  врегулюванню ситуації на Донбасі, яка була викликана російською агресією, зазначив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Олександр Моцик. Проте цю роль країна не виконала - Білорусь стала на бік Росії.

“Білорусь завжди заявляла, що вона намагається бути посередині між Україною і Росією. По всіх питаннях, що стосуються нас, вони голосують проти нас. І Казахстан так робить”, - зазначив Моцик.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 525 | Додав: adminA | Теги: Миротворці, донбас, резолюція, Україна, країни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ