Пт, 2024-03-29, 14:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Проти організаторів "приватного кордону" на Закарпатті - масштабна операція силовиків: всі подробиці. ВІДЕО
20:20
Проти організаторів "приватного кордону" на Закарпатті - масштабна операція силовиків: всі подробиці. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

На Закарпатті проходить масштабна спецоперація силовиків на українсько-угорському кордоні

16 листопада розпочалася масштабна спецоперація силовиків у зв'язку з організацією так званого "приватного кордону" із залученням авіації та спецслужб.

НВ розповідає всі подробиці про обшуки, затримання та інші заходи з боротьби з нелегальною міграцією, контрабандою тютюнових виробів та іншими незаконними діями на кордоні.

Що це за "приватний кордон"?

14 жовтня 2017 військовий прокурор Анатолій Матіос розповів ЗМІ, що 150 км українсько-угорського кордону на Закарпатті є приватними земельними ділянками, до яких прикордонники фактично не мають доступу.

За словами Матіоса, селищна рада передала ці ділянки місцевим жителям, після чого вони "осіли в окремо взятих руках".

У жовтні 2017 року телекомпанія М-студіо також опублікувала сюжет про цю ділянку кордону.

У сюжеті йдеться про те, що власники приватних ділянок на кордоні влаштували на них своєрідні спостережні пункти, щоб стежити за діями прикордонників. Прикордонники запевняли журналістів, що державний кордон поруч із цими приватними ділянками вони надійно охороняють.

У Держприкордонслужбі також заявляли, що подали позови в Берегівський районний суд Закарпатської області щодо фізичних осіб та Головного управління Держземагентства в області, Берегівського районного управління юстиції про повернення в державну власність земельних ділянок із незаконного володіння.

Офіційне повідомлення про спецоперацію на Закарпатті

Посеред дня 16 листопада спікер Держприкордонслужби Олег Слободян заявив ЗМІ, що в Закарпатській області проводиться спецоперація з запобігання незаконному бізнесу на кордоні.

За його словами, спецоперація спрямована на виявлення та затримання організаторів незаконної міграції, контрабанди та інших незаконних дій на українському кордоні.

"Здійснюються обшуки в понад 100 приміщеннях учасників злочинних схем, залучено техніку Держприкордонслужби, особовий склад і прикордонна авіація", – повідомив Слободян.

Він додав, що вже є факти вилучення наркотиків і валюти.

Закарпаття онлайн опублікувало на своєму каналі на YouTube відео спецоперації, на якому видно, що в ній задіяно гелікоптер.

Про спільну з СБУ і військовою прокуратурою спецоперацію на Закарпатті повідомила також прес-служба Держприкордонслужби.

У повідомленні говориться, що правоохоронці обшукують десятки приміщень, в тому числі приватних осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності.

Повідомляється і про використання під час спецоперації прикордонної техніки, в тому числі броньованої, та авіації.

Оголошення про підозру чиновнику Держгеокадастру

Незабаром прес-секретар Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак заявила ЗМІ, що в рамках масштабної спецоперації щодо так званого "приватного кордону" повідомили про підозру чиновнику Держгеокадастру.

Провівши кілька обшуків, прокурори встановили, що в 2015-2016 роках посадова особою Держгеокадастру в Закарпатській області та колишній керівник відповідного управління в Берегівському районі незаконно переоформили землі, розташовані уздовж лінії державного кордону України.

За словами Галущак, чиновнику Держгеокадастру вручили підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Підозрюваній посадовій особі інкримінують співпрацю з організованою групою осіб, що призвело до втрати з державної власності 140 га державного кордону України.

ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомили, що мова йде про Еріку Шинкевич, яка очолювала Берегівський районний відділ управління Геокадастру.

Крім того, Галущак повідомила, що правоохоронці поки відпрацьовують інформацію про Аттілу Горвата, якого в ЗМІ називають організатором "приватного кордону".

Вона додала, що обшуки на Закарпатті триватимуть ще не одну годину і до цих заходів зараз залучено понад 60 слідчих працівників прокуратури, понад 150 військовослужбовців спецпідрозділу ДПСУ, 70 співробітників військової контррозвідки, а також понад 70 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Повідомлення про затримання організатора "приватного кордону"

Ще за кілька годин ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомили про затримання понад 20 осіб, в тому числі організатора "приватного кордону".

Згідно з повідомленням, масштабні затримання організаторів нелегальної міграції та переправлення тютюнових виробів до країн Європейського Союзу відбулися зранку поблизу Мукачева, а також у с. Велика Бийгань Берегівського району.

Зазначалося, що вилучено велику кількість грошей, тютюнових виробів, підроблених документів, паспортів іноземних держав, які свідчать про подвійне громадянство затриманих осіб.

За даними ЗМІ, Аттілу Горвата, відомого на прізвисько "Докі", було затримано близько 07:00 в санаторії Карпати під Мукачевом, де він відпочивав. Щоб його затримати, до приміщення санаторію увірвалися спецназівці в камуфляжі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: і подробиці, Закарпаття, операція силовиків, приватний кордон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ