Чт, 2024-04-18, 18:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 3 » Путін зробив Депардьє громадянином РФ: "художника легко образити"
13:38
Путін зробив Депардьє громадянином РФ: "художника легко образити"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Президент Росії Володимир Путін підписав указ про надання російського громадянства французькому актору Жерару Депардьє, повідомляється на офіційному сайті Кремля в четвер.

"Відповідно до пункту "а" статті 89 Конституції Російської Федерації задовольнити заяву про прийом в громадянство Російської Федерації Депардьє Жерара Ксавьє, народженого 1948 року у Франції", - йдеться в документі.

Французький актор вирішив покинути батьківщину після того, як йому став загрожувати запроваджений там з 2013 року 75-відсотковий податок для мільйонерів. Депардьє зважився на переїзд до сусідньої Бельгії, де податок становить лише 50%.

Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро назвав цей вчинок "досить жалюгідним", і Депардьє у відповідь написав йому гнівного листа.

"Хто ви такий, щоб так мене судити?.. Мене не треба ні жаліти, ні хвалити, але я не сприймаю слова "жалюгідний". Я повертаю вам мій паспорт і соціальну карту, якою ніколи не користувався. У нас більше немає спільної батьківщини".

А незабаром актор обмовився, що Володимир Путін нібито "вже надіслав" йому російський паспорт. І хоча прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков пояснив, що артист жартує, в Росії до цієї теми поставилися серйозно. Великому актору захотів надати притулок у Чечні глава республіки Рамзан Кадиров, напівжартома Депардьє спокушав низькими російськими податками прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. Президент Путін під час прес-конференції теж дав зрозуміти, що не проти, і за справу взялася ФМС.

Путін: "Художника легко образити"

Питання про долю Депардьє Володимиру Путіну поставили 20 грудня на прес-конференції в Москві.

"Якщо Жерар справді хоче мати або посвідку на проживання в Росії, або російський паспорт, то будемо вважати, що це питання вирішене і вирішено позитивно", - великодушно заявив тоді Путін, який за Конституцією має право надавати російське громадянство іноземцям.

У той же час президент зазначив: "Я впевнений, що вищі посадові особи не хотіли образити Жерара Депардьє, але, як будь-які чиновники високого та середнього рангу, - ми завжди захищаємо свою політику, прийняті нами рішення. Але якщо це було зроблено якось не дуже акуратно, ну це прикра пригода, не більше того".

Артисти - це люди "особливої душевної організації, тонкої, і, як у нас кажуть, "художника легко образити", - визнав тоді Путін.

"Тому я розумію почуття пана Депардьє, але повинен сказати, що він, хоч і заявив - я читав його заяву, - що він вважає себе європейцем, людиною світу, але я знаю точно: у мене з ним склалися дуже добрі особисті стосунки, дружні, хоч ми й нечасто бачилися, я знаю, що він вважає себе французом, він дуже любить свою країну, її історію та культуру, він живе цим", - сказав президент.

Скандал із Жераром Депардьє спалахнув на початку грудня після того, як він переїхав з Франції до Бельгії, щоб не платити високих податків. На актора з критикою накинулися деякі діячі культури і французькі політики, зокрема прем'єр-міністр Жан-Марк Ейро, який назвав поведінку Депардьє "жалюгідноюподатковою втечею".

Після цього Дмитро Медведєв запросив знаменитого французького кіноактора Жерара Депардьє, який відмовився зі скандалом від французького громадянства, в Росію, запевнивши, що її влада не має наміру міняти рівень прибуткового податку.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1334 | Додав: adminA | Теги: Депардьє громадянином РФ, Путін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ