Чт, 2024-04-25, 18:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 4 » Рада готується до "справи Онищенка" і кадрових призначень
19:21
Рада готується до "справи Онищенка" і кадрових призначень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує на необхідності ухвалення низки важливих законопроектів упродовж поточних двох пленарних тижнів у ВР. Про це він сказав під час засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту, передає УНІАН.

Спікер нагадав, що нинішній і наступний тижні будуть пленарними, тобто народні депутати працюватимуть у сесійній залі. "Є велика кількість питань, які нам треба вирішити..." - сказав він.

Зокрема, за словами голови ВР, парламент має розглянути "питання зняття недоторканності" (йдеться про розгляд подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка – ред.).

Отож завтра, 5 липня, Верховна Рада України розпочне засідання з розгляду подання Генеральної прокуратури щодо позбавлення народного депутата Олександра Онищенка недоторканності.

Парубій зазначив, що оскільки регламентом передбачено "подетальний розгляд, і ми не можемо ні на йоту від нього відійти, то я думаю, буде правильним, що ми з нього завтра розпочнемо роботу ВР".

"Я переконаний, що всі присутні депутати і фракції підтримають мене в цьому питанні, тому що завжди питання зняття недоторканості було дуже чутливим і було дуже важливим, і я думаю, що ніхто не буде заперечувати, щоб ми з нього почали завтра роботу ВР", - наголосив Парубій.

Раніше Парубій пообіцяв не зволікати з розглядом питання зняття недоторканності з депутата Олександра Онищенка.

Екс-"регіонала" звинувачують в організації злочинного угруповання.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми, організованої зокрема нардепом Онищенком, державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн.

Крім того, Парубій обіцяє, що на поточному тижні парламент розгляне питання щодо призначення та звільнення суддів.

За словами Парубія, "зараз ведеться робота, щоб з тих 730 суддів, які стоять на призначення, був визначений перелік суддів, які є неконфліктними, які можуть пройти, бо у нас у деяких районах є лише 50 відсотків суддів".

Парубій також нагадав, що в парламенті є низка подань на звільнення суддів. Зокрема, йдеться про звільнення двох суддів Конституційного суду і ряд суддів, які мають бути звільнені за порушення присяги.

Голова ВР зазначив, що на цьому тижні буде виділено півдня в парламенті України для того, щоб призначити та звільнити суддів, щодо яких є подання в парламенті України.

Як повідомлялося, голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк 9 червня заявляв, що за рік роботи новий склад ВРЮ рекомендував звільнити майже 1 тис. суддів.

"За рік роботи Вища рада юстиції рекомендувала звільнити 958 суддів, з них 338 - за порушення суддею присяги, а також 620 - за загальними обставинами, тобто, за власним бажанням судді, за станом здоров`я і у зв’язку із закінченням терміну повноважень та у зв`язку з досягненням суддею 65 років", - сказав він.

"Народний фронт" не голосуватиме за жоден законопроект, доки не буде ухвалено закон про спецконфіскацію – Бурбак

Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак наголошує, що його фракція не голосуватиме у Верховній Раді за жоден законопроект, доки не буде ухвалено закон про спецконфіскацію. Про це він сказав сьогодні під час Погоджувальної ради парламенту.

За словами Бурбака, було погоджено, що завтра першим питанням парламент розглядатиме питання надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка, а другим питанням має бути законопроект щодо режиму спецконфіскацій.

"Наша фракція наполягає на негайному ухваленні закону про спецконфіскацію. Заявляю також про рішення фракції не голосувати за жоден законопроект доти, доки закон не буде ухвалено і гроші не буде спрямовано на захист країни", - наголосив Бурбак.

За його словами, без цього закону "гроші на рахунках Ощадбанку будуть до кінця року розблоковані, і банда колишніх "регіоналів" зможе їх спрямувати в офшори, звідки фінансуватиме війну проти України".

Як повідомлялося, на минулому пленарному тижні Верховна Рада відмовилась включити до порядку денного своєї роботи законопроект №4811 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави".

За словами авторів цього законопроекту, він дозволить повернути до державного бюджету арештовані кошти режиму екс-президента Віктора Януковича та спрямувати їх на забезпечення державного оборонного замовлення.

Фракція "Народний фронт" тоді заявила, що без голосування парламентом за цей законопроект про спецконфіскацію не даватиме своїх голосів з інших питань.

Радикали мають намір повернутися до блокування трибуни ВР. Ляшко з криком пішов із засідання погоджувальної ради

Фракція Радикальної партії продовжить блокувати трибуну в залі засідань Верховної Ради, обіцяє лідер цієї фракції Олег Ляшко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хочу офіційно попередити: фракція Радикальної партії продовжить блокувати парламентську трибуну з вимогою розслідувати корупцію вищих посадових осіб держави, офшори президента та його оточення, а також повернути громадянам пільгову ціну на газ і припинити тарифний геноцид", - сказав Ляшко на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

Пізніше Олег Ляшко з криком пішов із засідання погоджувальної ради, передає "Українська Правда".

Він перервав виступ першого віце-прем’єра Степана Кубіва, котрий серед іншого також говорив про підвищення ціни на газ "для багатих".

Кубів заявив, що деякі політики сьогодні спекулюють на рішенні щодо ціни на газ, наживаючи собі статки.

"Всі наші мільярдери збудували статки на нафті, на газі, на вугіллі", - сказав він.

"Не потрібно сьогодні сіяти паніку, ми відповідальні, багаті повинні платити по повній програмі", - сказав Кубів.

У свою чергу Ляшко почав перебивати Кубіва, заявляючи, що тарифи на газ не під силу простому населенню.

"Минулого тижня на Святошині знесли кіоски, лише один кіоск Roshen не чіпали (насправді на Святошині під час знесення незаконних МАФів було знесено і кіоск Roshen – ред.).

"Це не погоджувальна рада, це пройдисвіти", - сказав Ляшко і пішов із засідання.

Як повідомлялося, фракція Радикальної партії періодично блокує трибуну Верховної Ради в сесійній залі з вимогою створити тимчасову слідчу комісію з розслідування офшорного скандалу та корупційних дій вищих посадових осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: рада, справа Онищенка і кадрові призначен
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ