Чт, 2024-04-25, 17:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 11 » Рада не захотіла відпускати Тимошенко на волю
16:29
Рада не захотіла відпускати Тимошенко на волю
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Верховна Рада не підтримала декриміналізації статті Кримінального кодексу, за якою засуджена екс-прем’єр Юлія Тимошенко. Відповідний законопроект №1099 у першому читанні отримав лише 161 голос "за". Партія регіонів дала 8 голосів, "Батьківщина" – 75, УДАР – 33, "Свобода" – 34, Компартія – 0, позафракційні – 11 голосів. Проти голосували 3 депутати, утрималися 1, не голосували 224 депутати, усього 389.

Депутати "Батьківщини", УДАРу й "Свободи" покинули залу засідань парламенту після провалу голосування про декриміналізацію статей 364 і 365 КК, за якими засуджені Юлія Тимошенко та Юрій Луценко. Ще однієї причиною стала відмова партії влади голосувати за закон про амністію.

"Ми вийшли із зали на знак протесту проти того, що Партія регіонів говорить одне, а робить, як завжди, інше. Вони протягом 2 років обіцяли привести українське кримінальне законодавство до європейських стандартів – і відмовилися голосувати за цей законопроект", - заявив Арсеній Яценюк.

Разом із тим, він висловив задоволення тим, що Партія регіонів не має у парламенті стабільної більшості. "Це добра новина. Я думаю, що з часом ситуація зміниться, вітер подує в іншу сторону і депутати вже будуть голосувати проти партії влади – як було в 2004 році", - заявив Яценюк.

Власенко: Янукович не хоче дослухатися до закликів європейського співтовариства

Фракція "Батьківщина" внесе до порядку денного наступної сесії Верховної Ради ще один законопроект про декриміналізацію статей Кримінального кодексу, за якими засуджена Юлія Тимошенко. Про це заявив на брифінгу захисник екс-прем’єра, народний депутат Сергій Власенко, повідомляє "Батьківщина".

За його словами, п’ятничне голосування свідчить про те, що президент Віктор Янукович не хоче дослухатися до закликів європейського співтовариства і робить все, щоб в Україні була закрита дорога до Європейського союзу.

"Навіть дітям зрозуміло, що парламентською фракцією Партії регіонів керує не Чечетов, а Янукович. Хлопці не отримали сьогодні команди, і це означає, що Янукович використовує всі можливості, щоб і далі незаконно тримати лідера опозиції у в'язниці", - сказав Власенко.

За його словами, опозиція на цьому не зупиниться і включить аналогічний законопроект до порядку денного наступної сесії.

Нагадаємо, 9 січня депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін виступив з пропозицією ухвалити законопроект про амністію. За словами Кожем'якіна, "амністії в Україні не було вже півтора року і 13,5 тисячі людей чекають прийняття цього законопроекту".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1276 | Додав: adminA | Теги: рада, Тимошенко, волю
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ