Пт, 2024-03-29, 09:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 2 » Рада попередньо схвалила оновлену судову реформу
13:36
Рада попередньо схвалила оновлену судову реформу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада попередньо схвалила законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" (реєстраційний №3524).

За дане рішення проголосувало 244 із 356 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

За зміни до Конституції із фракції БПП "за" проголосували: 122 із 138 народних депутатів, із фракції "Народний фронт" - 65 із 81. Фракція "Самопоміч" не голосувала в повному складі, а також не голосувала майже в повному складі фракція Радикальної партії, крім депутата Артема Вітка, який свого часу заявив про вихід із фракції, але потім відкликав свою заяву.

Із фракції "Батьківщина" "за" проголосували 13 із 19 народних депутатів. Даний "законопроект підтримала майже в повному складі група "Воля народу" - 18 із 20. Із групи партії "Відродження" "за" підтримали 9 із 23 народних депутатів. Також з "Опозиційного блоку" "за" проголосували лише 2 (Іван Мирний та Михайло Папієв) із 43 народних депутатів.

Із позафракційних "за" проголосували 14 із 49. Серед них, зокрема, Володимир Гройсман, Олександр Герега, Костянтин Жеваго, Павло Кишкар, Андрій Парубій, Сергій Рудик, Олександр Фельдман.

Як відомо, вчора Конституційний Суд дав висновок щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції України даного законопроекту.

26 січня президент України вніс доопрацьований варіант законопроекту, який залишає за парламентом право висловлювати недовіру генеральному прокурору і відправляти його у відставку. У попередній версії документа парламент цього права позбавлявся.

Цей законопроект містить норми про ліквідацію суддівської недоторканності, автоматичну відставку судді у випадку непроходження переатестації, також значно збільшується прозорість у підборі суддівських кадрів і значно підвищується відповідальність суддів за винесення неправосудних рішень.

Після отримання висновку КС парламент попередньо схвалює законопроект (перше читання) мінімум 226 голосами. Остаточно закон про внесення змін до Конституції України приймається на наступній сесії конституційною більшістю голосів (не менше 300).

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що Верховна Рада до 2 лютого проголосує в першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції України стосовно правосуддя, "і навесні - на початку літа" в країні може початися "процес оновлення суддівської гілки влади".

Депутати збирають підписи під альтернативним законопроектом: хочуть звільнити всіх суддів і обрати генпрокурора на прозорому конкурсі

Народні депутати закликають зібрати підписи під альтернативним законопроектом щодо змін до Конституції України в частині правосуддя.

Як передає кореспондент УНІАН, під час попереднього схвалення законопроекту народний депутат від фракції "Народного фронту" Леонід Ємець зазначив, що у напрацьованому ними разом із, зокрема, представниками фракції Радикальної партії, альтернативному законопроекті щодо змін до Конституції щодо правосуддя пропонується "тотальне звільнення прокурорів і суддів, і обрання нових за відкритими і прозорими списками".

"Сьогодні цей законопроект - в залі парламенту. І як тільки ми назбираємо 150 підписів, він набуде статусу конституційного і ми зможемо його внести до парламенту", - сказав депутат.

Водночас лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко зазначив, що депутати від Радикальної партії разом із колегами від "Народного фронту" і інших - "ми напрацювали свій проект змін до Конституції, альтернативний до президентського".

Серед ключових відмінностей законопроектів він назвав пропозицію щодо звільнення усіх суддів і прокурорів, пропозиції щодо обрання генпрокурора на прозорому конкурсі.

За словами Ляшка, під альтернативним законопроектом зібрано вже 37 підписів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: рада, оновлена судова реформа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ