Пт, 2024-03-29, 02:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 21 » Рада прийняла до розгляду проект держбюджету-2017. ВІДЕО
15:47
Рада прийняла до розгляду проект держбюджету-2017. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада прийняла до роботи проект закону про державний бюджет на 2017 рік".

"Подання проекту закону України про державний бюджет України на 2017 рік №5000 завершено. У відповідності зі статтею 154 Регламенту Верховної Ради, державний бюджет України на 2017 рік вважається прийнятим Верховною Радою для подальшої роботи", - заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій перед закриттям пленарного засідання в середу.

Законопроект про державний бюджет на 2017 рік розглядається за процедурою трьох читань. Народні депутати і комітети готують свої пропозиції до проекту закону і не пізніше 1 жовтня направляють їх до профільного комітету парламенту (з питань бюджету).

Законопроект про держбюджет у першому читанні Верховна Рада розглядає не пізніше 20 жовтня, у третьому читанні – до 25 листопада.

Представляючи проект бюджету, прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив сподівання, що уряду спільно з парламентом вдасться провести якісну дискусію щодо формування остаточного варіанту проекту Державного бюджету на 2017 рік. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд вчасно, 15 вересня, вніс цей основний фінансовий документ. Ми би дуже хотіли, щоб ми провели з вами в стінах українського парламенту дуже якісну дискусію щодо того, якою буде остаточна редакція цього бюджету", - сказав глава уряду.

Він наголосив, що у внесеному Кабміном проекті бюджету "абсолютно" збалансовані доходи і видатки, а також він містить чіткі пріоритети.

"Є дуже чіткі пріоритети, що спираються на економічне зростання, пріоритети, які дадуть можливість не тільки забезпечити певний розвиток нашої країни, а також розпочати відновлення соціальної справедливості, підвищення соціальних стандартів, підвищення заробітних плат, зокрема для освітян і лікарів", - зауважив Гройсман.

Керівник уряду також запевнив, що у проекті Держбюджету-2017 повністю збережено фінансову децентралізацію.

Гройсман обурився, що деякі політики намагаються перетворити дискусію навколо "чесного бюджету", який підготував його уряд, на "шоу покемонів", повідомляє "Українська правда".

"Для мене є пріоритетом, як і для нашого уряду, це питання чесного бюджету, через чесний діалог, через абсолютно професійний підхід, а не той підхід, який ми чуємо від деяких політиканів, які намагаються перетворити чесний бюджет, чесний підхід, можливості дискусії на "шоу покемонів", – сказав Гройсман.

"Цього не буде", – додав прем'єр, запевнивши, що "уряд робитиме все, щоб вийти на варіант народного бюджету", який забезпечить зростання національної економіки і підвищення соціальних стандартів.

У свою чергу міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи проект держбюджету-2017 у Верховній Раді України, заявив, що державний бюджет України на 2017 рік сформовано на принципах: "реалістичність, перспективність, пріоритезація і прозорість".

За його словами, бюджет передбачає зростання податкових надходжень, але це не означає зростання податкового тиску на бізнес, оскільки уряд не закладає збільшення податків, за винятком деяких ставок акцизів і впорядкування рент.

"Ми очікуємо, що зростуть надходження практично по всіх основних податках. І зростуть вони саме завдяки економічному зростанню, а також завдяки заходам, які ми вживаємо для впорядкування адміністрування податків, боротьби зі зловживаннями в податковій і митній сферах", - сказав міністр.

Він наголосив, що питання дохідної частини держбюджету обговорювалися і верифіковані незалежними експертами, а витрати розраховані, виходячи з реальних можливостей бюджету та граничного рівня дефіциту.

Також Данилюк нагадав, що граничний дефіцит держбюджету-2017 встановлено на рівні 77,5 млрд грн, або 3% ВВП, що на 0,7 п.п. нижче показника попереднього бюджету.

"Уряд повністю відкритий і готовий до співпраці з Верховною Радою. Для реалізації бюджету 2017 року потрібні узгоджені дії законодавчої і виконавчої гілок влади. Дякую за увагу, прошу прийняти бюджет до розгляду", - резюмував міністр.

Кабмін сподівається, що спецконфіскація в 2017 році дасть 10,5 млрд грн

Кабінет міністрів заклав у державний бюджет на 2017 рік надходження від спеціальної конфіскації коштів корупціонерів суму на 10,5 мільярда гривень.

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Верховній Раді під час представлення проекту держбюджету на наступний рік.

Його запитали, чи підтримує уряду ініціативу фракції "Народний фронт" ухвалити законопроект про спецконфіскацію і чи планує уряд у разі ухвалення його спрямувати 50% отриманих від конфіскації коштів на підвищення обороноздатності й забезпечення зарплат поліцейських, військовослужбовців, а інші 50% – на підвищення соціальних стандартів.

"Уряд вчора вніс в парламент останню версію закону про спецконфіскацію. Ми підтримуємо те, що кошти, які були вкрадені, мають бути повернуті – і це наш обов'язок", – повідомив Гройсман.

"Я просто собі не уявляю, хто візьме на себе відповідальність, якщо, не дай Бог, ці кошти зникнуть. Я вважаю: кожен, хто не проголосує, щоб ми у цивілізований спосіб – це в жодному разі не шантаж – відновили справедливість, тут буде величезне питання", – зазначив він.

"Ми заклали в бюджет надходження від спецконфіскації на наступний рік 10,5 мільярда гривень. Колеги, загальна сума спецконфіскації – 40 мільярдів гривень. І якщо хтось скаже, що ми взяли неймовірні доходи – і поклали їх у доходи бюджету, це неправда", – поінформував прем’єр.

Гройсман підтвердив: уряд підтримує, що 40 млрд гривень "повинні бути витрачені на розвиток національної економіки, на підтримку нашої обороноздатності і, як наслідок, на підвищення соціальних стандартів для українців".

Розгляд законопроекту щодо цивільної спецконфіскації у сесійній залі заплановано на четвер, 22 вересня, повідомила голова комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова на брифінгу у ВР.

Уряд має намір змінити бюджет 2016 року для збільшення фінансування сфери оборони і безпеки на 6 млрд грн

Уряд має намір внести зміни до державного бюджету на поточний рік із метою збільшення фінансування сфери оборони та безпеки, особливо по лінії Міністерства внутрішніх справ. Про це сказав Гройсман у ході виступу в парламенті.

Він підкреслив, що йдеться про фінансування, в першу чергу, слідчих органів, кримінального розшуку, національної поліції та інших підрозділів МВС, які забезпечують безпеку громадян.

"Ми розглядали питання фінансування національної безпеки та оборони. У зв`язку з цим уряд знайшов можливості зорієнтувати 6 млрд грн, щоб до кінця року через зміни до бюджету, які ми направимо до парламенту, забезпечити фінансування цих сфер", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що уряд вважає своїм пріоритетом боротьбу з бандитизмом. "Ми розробили комплекс заходів, які дозволять посилити кримінальний розшук, щоб дати звичайним "операм" зарплату, і вони почали ефективно працювати. А також нам треба підвищити відповідальність за тяжкі злочини (проти людини – ред.). Ми розраховуватимемо на те, що парламент підтримає наші ініціативи, й ми зможемо змінити законодавство", - зазначив глава уряду.

За словами Данилюка, державний бюджет на 2017 рік передбачає збільшення фінансування оборонного сектору країни порівняно з 2016 роком на 14,5 млрд грн - до 5% від ВВП.

"Ми збільшимо виділення з бюджету на оборону на 14,5 млрд грн і забезпечимо фінансування сектору безпеки та оборони у розмірі 5% від ВВП. Таким чином, у 2017 році Міноборони отримає 64 млрд грн, МВС - 46 млрд грн, СБУ - 6 млрд грн", - сказав міністр.

Він також зазначив, що у державному бюджеті також передбачено збільшення зарплат українським військовим.

"Також ми збільшили зарплати військовослужбовцям та вирівняємо рівень зарплат між різними силовими структурами. Загалом, грошове забезпечення збільшиться на 8,4 млрд грн - до майже 55 млрд грн, що більш ніж у два рази більше, ніж у 2014 році", - сказав Данилюк.

Як повідомлялося, Кабмін в червні поточного року затвердив проект бюджетної резолюції, яка передбачає зростання ВВП в 2017 році на 3 4%, інфляцію на рівні 8,1%, рівень безробіття 8,6%, прогнозний рівень держборгу - 66,8% ВВП і курс гривні на рівні 27,2 грн за долар. В рамках чинного законодавства уряд повинен внести на розгляд парламенту проект держбюджету на наступний рік до 15 вересня поточного року, однак останні кілька років Кабмін вносив проект до Верховної Ради і одразу ж відкликав для доопрацювання.

15 вересня Кабмін схвалив проект Держбюджету-2017, проект закону про держбюджет України на 2017 рік внесено до Верховної Ради. Згідно з документом, доходи держбюджету встановлені в сумі 706,269 млрд грн, витрати - 775,265 млрд грн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 685 | Додав: adminA | Теги: рада, а до розгляду, проект Держбюджету-2017
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ