Пт, 2024-04-19, 11:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 10 » Рада реформує себе і Генпрокуратуру
11:22
Рада реформує себе і Генпрокуратуру
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує на необхідності вирішення питань щодо реформи прокуратури і парламенту. Про це голова ВР сказав під час Погоджувальної ради, передає УНІАН.

Він нагадав, що зараз відбудуться два пленарні тижні поспіль.

"Перед нами стоять дуже великі і важливі виклики, на які ми повинні спільно дати відповідь", - сказав він.

Зокрема, зазначив Парубій, необхідно вирішити питання щодо реформи прокуратури. Крім того, зауважив він, необхідно завершити обговорення і внести до порядку денного питання щодо реформування парламенту за планом, який був напрацьований спільно з "місією Кокса".

Голова ВР додав, що частина фракцій вже надіслали свої пропозиції з даного питання.

Парубій звернувся до депутатів і голів фракцій із закликом максимально швидко завершити надання пропозицій, що необхідно для подальшої реєстрації законопроекту.

"Також є вкрай важливими, щоб ми включили до порядку денного цілу низку урядових законопроектів", - сказав Парубій і додав, що після зміни уряду багато з них були відкликані і тепер вони заново вносяться до парламенту.

Парубій також обіцяє, що на поточному тижні відбудеться перше засідання робочої групи щодо підготовки нового виборчого законодавства. Про це голова ВР сказав на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту у відповідь на вимогу фракції "Самопоміч" ухвалити новий закон про вибори, який дозволить перейти до виборчої системи за відкритими партійними списками.

Парубій зазначив, що на сьогодні "більш-менш склалося коло тих людей, які б мали брати участь в робочій групі і, я думаю, що цього тижня під моїм керівництвом, я візьму це на себе, відбудеться перше засідання робочої групи".

ВР має у вівторок зайнятися законопроектом про зміни до закону про прокуратуру для вирішення питання щодо призначення генпрокурора

Верховна Рада має вже цього вівторка розглянути законопроект про внесення змін до закону про прокуратуру, що дасть можливість призначити нового генерального прокурора, заявляє заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Внесення до порядку денного, вже сьогодні голосування за закон про зміни до закону про прокуратуру. Немає можливості відкладати далі питання, суспільство буде в лихоманці. Відсутність генерального прокурора на сьогодні створює напруження в суспільстві. Ми наполягаємо, щоб уже сьогодні це питання на порядку денному було", - сказав він на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту у вівторок.

Гринів також заявив, що "Блок Петра Порошенка" наполягає на включенні до порядку денного засідань поточного пленарного тижня законопроектів, спрямованих на реформування системи охорони здоров'я.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко розглядає на посаду генерального прокурора тільки одну кандидатуру. Про це заявив Андрій Парубій. За його словами, мова йде про керівника парламентської фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Юрія Луценка.

Нагадаємо, раніше Луценко заявляв, що готовий очолити Генпрокуратуру за умови внесення змін до законодавства щодо кваліфікаційних вимог до кандидата на посаду генпрокурора в частині юридичної освіти і 10 років юридичної діяльності в правовій площині.

Пізніше народні депутати від БПП Руслан Князевич і Сергій Алексєєв зареєстрували у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань" (№ 4469).

Документом передбачено, що на посаду генпрокурора може бути призначений громадянин, який має вищу освіту і стаж роботи в галузі права або досвід роботи в законодавчому та правоохоронному органі не менше 5 років.

29 березня Верховна Рада прийняла постанову про надання згоди на звільнення Президентом України Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

3 квітня президент підписав указ про звільнення Шокіна.

Після звільнення Шокіна з посади генпрокурора країни обов'язки генерального прокурора виконує перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: реформа, рада, Генпрокуратура
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ