Чт, 2024-03-28, 20:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 6 » Рада ухвалила у першому читанні закон про підвищення соцстандартів
21:03
Рада ухвалила у першому читанні закон про підвищення соцстандартів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про підвищення соцстандартів члена фракції Блоку Литвина Олега Зарубінського. Проект закону підтримали 259 депутатів: 170 голосів – Партія регіонів, 3 – БЮТ, 39 – НУ-НС, 26 – Компартія, 20 голосів – Блок Литвина і 1 голос – позафракційний, передає "Українська правда".

Член фракції БЮТ Олег Ляшко назвав "злочином проти людей, проти держави" підтриманий законопроект. За його словами, закон не буде виконуватися через відсутність грошей.

У свою чергу, член фракції КПУ Адам Мартинюк попросив урахувати його голос. За словами депутата, він натискав на кнопку, але його голос з невідомих причин не зарахували.

Також депутати 252 голосами підтримали доручення профільному комітету ВР підготувати законопроект до другого читання за скороченою процедурою – за 7, а не за 14 днів.

Раніше Верховна Рада скасувала постанову про голосування руками за питання підвищення соцстандартів. За відповідне рішення проголосувало 234 депутати.

Перед цим депутати тричі відмовлялися голосувати за постанову спікера Володимира Литвина, у якій, крім пункту про скасування постанови про зміну способу голосування, містився також пункт про неприпустимість блокування роботи парламенту.

Як відомо, скасування постанови про зміну способу голосування було головною умовою Партії регіонів для розблокування роботи парламенту.

Вже не перший день підвищення соцстандартів є причиною, якою ПР пояснює блокування роботи Ради.

Цікаво, що згідно з даними одного з соціологічних опитувань, проведеного "Українським демократичним колом" на замовлення Інституту політики, дві третини українців вважають, що законопроект Партії регіонів щодо збільшення прожиткового мінімуму і розміру мінімальної заробітної плати є популістським кроком перед виборами.

Згідно з результатами дослідження, так вважає переважна більшість українців - 72,6%. При цьому 18% опитаних дотримується думки, що поява цього законопроекту обумовлена турботою про людей. Не змогли визначитися – 9,4%.

При цьому лише половина тих, хто збирається голосувати за Януковича, - 50% - вважають, що цей законопроект Партії регіонів обумовлений турботою про людей. Водночас 35% прихильників Януковича дотримуються думки, що це є популістським кроком перед виборами. 15% не змогли визначитися.

69-92% прихильників інших політиків вважають цей законопроект Партії регіонів популістським кроком перед виборами.

Більш як три чверті громадян - 77,9% - вважають, що блокування Партією регіонів Верховної Ради не приносить користі ані країні, ані людям. Протилежної думки дотримується лише 9,3% опитаних, не змогли визначитись 12,8%. При цьому 52% прихильників Януковича вважають, що блокування Партією регіонів роботи ВР не приносить користі країні та людям. 27% вважають, що приносить користь, 21% не змогли визначитись.

Переважна більшість - від 81% до 93% - прихильників інших претендентів на посаду президента вважають, що блокування Партією регіонів роботи ВР не приносить користі ані країні, ані людям.

Опитування проводилося 10–16 вересня 2009 року. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без врахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ±2,9%.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1283 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ