Чт, 2024-04-25, 19:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 8 » Рада закликає світ не визнавати виборів Держдуми в Криму
12:17
Рада закликає світ не визнавати виборів Держдуми в Криму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо проведення виборів до Держдуми РФ на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

За постанову № 5075 проголосували 269 народних депутатів із 345 зареєстрованих у сесійній залі.

Верховна Рада закликала парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також не визнавати їхні результати за будь-яких обставин.

Також ВР наголосила на тому, що стосовно всіх іноземців, які приймуть рішення здійснити візит на тимчасово окуповану територію для участі у спостереженні за незаконними виборами, правоохоронні органи України відкриють кримінальні провадження за порушення правил в’їзду на тимчасово окуповану територію України з метою заподіяння шкоди національним інтересам України та притягнуть таких іноземців до відповідальності за порушення українського законодавства.

Крім того, український парламент просить парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації оприлюднити офіційні заяви про нелегітимність визнання результатів виборів до Держдуми РФ через їхнє проведення на території окупованої Автономної Республіки Крим.

"Такі заяви делегітимізують в очах міжнародної спільноти тих представників російського парламенту, які будуть обрані в результаті проведення незаконних виборів на території Криму", - йдеться у зверненні.

Також Верховна Рада закликала авторитетні міжнародні організації докласти всіх зусиль для запобігання включення до складу російських парламентських делегацій в парламентських асамблеях Ради Європи, ОБСЄ, ОЧЕС тих осіб, які будуть визначені результатом незаконних виборів на території окупованого Криму, оскільки подібні дії можуть опосередковано свідчити про легітимізацію окупації та анексії українського півострова.

Верховна Рада вважає, що лише продовження дотримання державами і міжнародними організаціями послідовної позиції із засудження російської агресії проти України, засудження окупації та невизнання анексії Автономної Республіки Крим і Севастополя дозволить відновити суверенітет, територіальну цілісність та незалежність нашої держави у міжнародно визнаних кордонах.

Голові Верховної Ради доручено невідкладно направити текст звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Як відомо, вибори до Держдуми РФ мають відбутися 18 вересня.

Офіційний Київ закликав громадян України, які проживають на території анексованого Росією Криму, не брати участі у виборах депутатів Держдуми Росії.

У МЗС України заявили, що проведення Росією виборів в окупованому Криму є нелегітимним. Крім того, "громадяни, які будуть залучені до процесу як представники партій, члени територіальних виборчих комісій і спостерігачі автоматично стануть порушниками норм міжнародного та національного права".

У Європейському парламенті також вважають, що Євросоюз не повинен визнавати майбутні вибори в Держдуму Федеральних зборів РФ, до нового складу якої увійдуть представники незаконно анексованого Криму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: рада, вибори Держдуми в Криму, світ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ