Чт, 2024-04-25, 00:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 15 » Рішення РНБО про пом'якшення санкцій, запроваджених у зв'язку з іранською ядерною програмою, ВР затвердила
13:11
Рішення РНБО про пом'якшення санкцій, запроваджених у зв'язку з іранською ядерною програмою, ВР затвердила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила постанову про затвердження рішення РНБО України від 20 травня 2016 року "Про виконання резолюції Ради Безпеки ООН від 20 липня 2015 року ¹2231 щодо загального всеосяжного плану дій в частині секторальних санкцій". Як передає "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення на засіданні в четвер, 14 липня, підтримав 231 народний депутат України.

"Рада безпеки підтвердила, що здійснення вищевказаного плану в тому обсязі сприятиме зміцненню впевненості в суто мирних цілях ядерної програми Республіки Іран і розвитку з цією державою нормальних економічних і торговельних відносин", - сказав представник президента України в парламенті Артур Герасимов, доповідаючи за відповідним проектом постанови.

"Відповідно до зазначеної резолюції, припиняється дія положень попередніх резолюцій Радбезу ООН щодо іранської ядерної програми. У порівнянні з попередніми резолюціями, цією резолюцією Радбезу ООН встановлюється менше коло обмежень, які стосуються передачі певних груп товарів і заходів, які пов'язані з ядерною діяльністю", - сказав Герасимов.

15 червня Петро Порошенко підписав указ про рішення Ради нацбезпеки і оборони України від 20 травня 2016 року, відповідно до якого знімаються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи щодо громадян Ірану, запроваджені на виконання резолюції Ради Безпеки ООН через іранську ядерну програму.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року "Про виконання резолюції Ради Безпеки Організації Об`єднаних Націй від 20 липня 2015 року №2231 щодо спільного всеосяжного плану дій стосовно персональних санкцій "(додається)", - йдеться у документі.

В оприлюдненому на сайті глави держави рішенні РНБО зазначено, що Рада ухвалила рішення підтримати пропозиції Кабінету міністрів (розпорядження Кабміну від 29 квітня 2016 р. №360-р)

У рішенні РНБО також наголошується, що певні санкції будуть продовжені.

"Застосувати до 18 жовтня 2018 р. персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до: 1) фізичних осіб згідно з додатком 1 до розпорядження Кабінету міністрів від 29 квітня 2016 р. №360-р; 2) юридичних осіб згідно з додатком 2 до розпорядження Кабінету міністрів від 29 квітня 2016 р. №360-р", - сказано в документі.

Крім цього, РНБО доручила уряду переглянути постанову від 5 вересня 2007 року №1092 "Про виконання резолюцій Ради безпеки ООН щодо Ісламської Республіки Іран" на предмет її актуальності, а Міністерству закордонних справ України - поінформувати Радбез ООН і компетентні органи Європейського Союзу про застосування санкцій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: ВР, іранська ядерна програма, пом'якшення санкцій, РНБО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ