Пт, 2024-04-19, 06:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 4 » РНБО: через 10 днів епідемія свинячого грипу піде на спад
10:04
РНБО: через 10 днів епідемія свинячого грипу піде на спад
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У РНБО очікують зменшення випадків захворювання на свинячий грип через 10 днів. Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова сказала в ході зустрічі з українською громадою у вівторок, 3 листопада, в столиці Молдови - Кишиневі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, ми можемо очікувати через тиждень - десять днів зниження захворюваності", - заявила вона.

Богатирьова підкреслила, що боротьба з епідемією грипу в Україні потребує максимальних ресурсів. Секретар РНБО зазначила, що в боротьбі з епідемією грипу владу в Україні "демонструє спільні підходи".

У той же час, 3 листопада прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у Верховній Раді заявила про стабілізації ситуації з епідемією у восьми західних областях (з 9, де оголошено карантин ). "У восьми областях за останню добу ми маємо або стабілізацію ситуації, або незначне зменшення кількості захворілих", - сказала Тимошенко.

У свою чергу, український центр грипу та респіраторних інфекцій Міністерства охорони здоров'я сподівається на завершення реєстрації міністерством двох вакцин від грипу А (H1N1) в листопаді. Другу хвилю епідемії грипу очікують у січні-лютому. Про це повідомив директор Українського центру грипу Олександр Гриневич .

"Зараз на реєстрації знаходиться дві вакцини проти пандемічного грипу. Я сподіваюся, що реєстрація буде в листопаді, і ми зможемо вакцинувати людей цією вакциною", - сказав він.

Тим часом, 3 листопада Міністерство охорони здоров'я України підтвердило 80 випадків смерті від пневмонії. Згідно з останніми даними від місцевої влади, в Україні померло 86 людей від вірусу грипу. У деяких випадках підтверджено, що причиною летального результату був небезпечний свинячий грип . В цілому в Україні хворіє понад чверть мільйона людей.

При цьому вже і у Києві несуттєво, але перевищено епідемічний поріг за рахунок захворюваності людей на ГРЗ. Про це в ефірі 5 каналу заявив Гриневич.

"На даний момент епідемічний поріг на території Києва перевищений незначно, для Києва ще не характерна клінічна картина в тому обсязі, який спостерігається в західних регіонах", - зазначив він.

"Епідемічний поріг перевищений, але його перевищено за рахунок ГРЗ", - підкреслив Гриневич.

Коментуючи інформацію ведучої про 22 випадків захворювання на "свинячий" грип в Україні, він сказав: "Я думаю, що ця цифра більша, тому що дуже типова клінічна картина захворювання у тих регіонах, де було виявлено багато цих випадків".

Разом з тим керівник центру грипу вважає, що не варто оголошувати епідемічний стан по всій країні, "тому що є такі регіони, де, у порівнянні з минулим тижнем, є спад захворюваності".

За словами Гриневича, завдяки карантину в деяких регіонах захворюваність пішла на спад.

Він зазначив, що ситуація з захворюваністю контрольована і закликав людей своєчасно повідомляти лікаря, у разі наявності ознак захворювання.

Тимошенко роздасть українцям маски. По 2 штуки на кожного

Прем'єр пообіцяла допомогти українцям і в Івано-Франківську під час наради з питань прийняття в регіоні невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих і недопущення поширення захворюваності на грип і ГРВІ заявила, що кожному громадянину протягом 10 днів буде безкоштовно роздано по 2 марлеві пов'язки, повідомляє прес -служба уряду.

Вона закликала керівництво областей мобілізувати виробничі потужності для оперативного виготовлення 95 млн марлевих пов'язок. При цьому, до речі, для безпеки необхідно міняти одноразові маски кожні 2 години. В іншому випадку - може бути тільки гірше.

Крім того, Тимошенко повідомила, що в кінці тижня в Україну буде ввезено чергову партія препарату "Таміфлю" у кількості 200 тис упаковок за ціною 67 грн за упаковку.

Вона зазначила, що уряд також забезпечить всі медичні установи країни цим препаратом з метою підготовки до чергового спалаху інфекційних захворювань, яка традиційно виникає щороку в середині зими.

Для цього, за словами Тимошенко, найближчим часом в Україну надійде ще одна партія "Таміфлю" в кількості 300-400 тис упаковок. Зазначимо, в понеділок вночі до України прибув літак АН-12 з вантажем 16 тонн противірусного препарату "Таміфлю".

Тимошенко також нагадала, що уряд закупив 37 лабораторій для тестування хворих. Крім того, Тимошенко заявила, що наднормативну роботу медиків буде сплачено додатково.

Вона доручила Міністерству охорони здоров'я скласти відповідні додаткові графіки оплати праці медикам дев'яти областей, у яких оголошено карантин.

"Нам потрібно скласти додаткові табелі, порахувати додаткову суму", - зазначила прем'єр. При цьому Тимошенко висловила подяку всім лікарям країни, які працюють у цілодобовому режимі.

Крім того, вона підтримала пропозицію про створення мережі аптек на базі державних лікувальних установ.

За її словами, Кабмін не має наміру закуповувати екстрені тести для визначення наявності вірусу грипу А/H1N1 у людини.

За словами Тимошенко, дані тести не дають достатньо достовірних показників. "Тому ми обговорили ситуацію і дійшли висновку, що купувати їх - це все одно, що викидати гроші на вітер", - сказала вона.

Вона сказала, що, хворих на грип і ГРВІ медики лікувати лікарськими засобами широкого спектру дії протягом перших 3-х днів, і одночасно будуть брати паркани для направлення їх на аналізи в лабораторії.

Прем'єр підкреслила, що таким чином вдасться отримати більш достовірну інформацію про те, яке захворювання переносить людина, й визначити ефективні шляхи його лікування.

Стурбовані ситуацією в Україні і сусідні країни. . У Молдові, наприклад, посилено заходи на кордоні щодо запобігання проникнення вірусу грипу А/Н1N1, повідомили в уряді країни, передає УНІАН.

Там уточнили, що співробітники Прикордонної служби проходять інструктаж: їм детально роз`яснюють, з якими симптомами особа, що перетинає кордон, може викликати підозру, і як корректніше сформулювати питання про її здоров`я. Про всі заходи протидії вірусові грипу А/Н1N1, самі громадяни можуть дізнатися в пунктах пропуску через кордон із спеціальних інформаційних плакатів.

За наявності симптомів, схожих на грип, громадянинові пропонують звернутися до медичного персоналу, в окремих випадках можливий виклик чергового лікаря.

Нині всі пункти пропуску через молдавсько-український кордон працюють в штатному режимі із застосуванням заходів, спрямованих на запобігання проникнення вірусу.

У Молдові наразі було зареєстровано 154 звернення за підозрою на свинячий грип, з яких 29 випадків підтвердилися. У минулі вихідні в країні було підтверджено рекордну кількість випадків захворювання грипом А/Н1N1 - одразу 10. Загальна кількість хворих зросла за два дні з 18 до 28 осіб. У країні зареєстровано два випадки смерті від грипу А/Н1N1.

Санітарний контроль на кордоні посилено також і з боку РФ, і з боку України через епідемію грипу. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я і соціального розвитку РФ, про це поінформувала заступник міністра Вероніка Сворцова.

" Усі особи, які перетинають кордон, піддаватимуться звичайним карантинним заходам. Проводитиметься оцінка стану здоров`я. У разі виявлення ГРВІ буде призначене лікування. В особливих випадках буде призначений карантин", - сказала вона.

А ось Угорщина вирішила, що направить до України 20 тис. одиниць вакцини проти грипу А/H1N1. Про це повідомив у вівторок прем'єр-міністр Угорщини Гордон Байнаї.

Глава кабінету міністрів зробив цю заяву під час власної процедури отримання щеплення від небезпечного вірусу в медичному кабінеті національного парламенту.

Байнаї обізнаний, що до теперішнього часу вакцина надійшла далеко не в усі аптеки Угорщини. Проте, за його словами, постачання вакцини проти грипу до України не позначаться на постачання цим видом лікарських препаратів самій Угорщині.

"Наразі в країні вироблено понад 3,4 млн одиниць вакцини. Цього зараз цілком достатньо. Проблема полягає в транспортуванні лікарських препаратів, і вона буде вирішена в найкоротші терміни", - підкреслив прем'єр.

А напередодні прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звернувся до Єврокомісії з закликом терміново допомогти Україні в боротьбі з епідемією грипу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1680 | Додав: holos
Всього коментарів: 1
1 Уважний читач   (2009-11-04 13:21) [Материал]
кажете будуть брати "паркани".. ну-ну..

ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ