Пт, 2024-03-29, 07:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 25 » Родичам можуть заборонити працювати в силових структурах
11:47
Родичам можуть заборонити працювати в силових структурах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У парламентській опозиції вирішили покінчити з родинними стосунками в силових структурах. 24 січня на сайті Верховної Ради оприлюднено текст законопроекту, який забороняє близьким родичам обіймати пости в міліції, прокуратурі, СБУ і судах. У комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією цю пропозицію підтримали, проте народні депутати зазначили, що документ може порушити законні права людей на здійснення певних видів професійної діяльності, передає "КоммерсантЪ-Україна".

Законопроект про внесення змін до закону "Про основи відвертання і протидії корупції" підготувала і внесла у Верховну Раду народний депутат Тетяна Слюз ("Батьківщина").

Автор документу пропонує Раді розширити сферу застосування заборони на призначення на посади осіб, котрі перебувають у родинних зв'язках.

"На посаді в регіональних органах прокуратури, МВС, СБУ і суддів в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці не можуть претендувати особи, якщо хоч би в одному з цих органів в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці працює близька їм особа", - йдеться в законопроекті.

"У системі правоохоронних і судових органів чинний закон про боротьбу з корупцією не унеможливлює вплив близьких родичів на ухвалення рішень, - заявила Тетяна Слюз. - Це особливо помітно на рівні районів, коли в прокуратурі працює один родич, в міліції - другий, а в суді - третій. У більшості таких випадків на місцях виникають корупційні дії".

Нагадаємо, згідно зі ст.9 антикорупційного закону, заборона на роботу близьких родичів діє тільки у рамках одного відомства.

Заступник глави парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віталій Ярема ("Батьківщина") пропозицію Тетяни Слюз підтримав.

"Ідея цікава і потрібна. Йдеться не про те, щоб обмежити права людей, що досягли успіху в кар'єрі. Треба виключити випадки, коли "рука руку миє", і людині нема кому поскаржитися на порушення своїх прав", - пояснив пан Ярема.

"Враховуючи рівень корупції в нашій країні, пропозиція, напевно, правильна. Проте очевидно, що законопроект порушує права людей на певні види професійної діяльності", - вважає депутат Олександр Голуб (Компартія).

Зазначимо, жителі України вважають гарне здоров'я та наявність впливових родичів важливими критеріями для досягнення високого соціального статусу в країні, тимчасом як на Заході для цього більше потрібні здібності та якісна освіта.

Нагадаємо, що посол США в Україні Джон Теффт заявляв у березні, що чи не найбільшою проблемою, з якою стикаються в Україні американські інвестори, є "кумівство" в економіці.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1333 | Додав: adminA | Теги: Родичам, силових структурах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ