Вт, 2024-04-23, 15:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 12 » Росія не буде обговорювати видачу Савченко до вироку
20:04
Росія не буде обговорювати видачу Савченко до вироку
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

  Питання передання Києву української льотчиці Надії Савченко, незаконно ув'язненої в Росії, не розглядатиметься на порядку денному доти, доки суд не винесе рішення у її справі. Про це заявила в суботу, 12 березня, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз про це не йдеться і не йтиметься доти, доки не буде рішення суду", - сказала вона в ефірі програми "Вести в суботу з Сергієм Брильовим" на телеканалі "Росія 1".

Так Захарова відповіла на прохання прокоментувати повідомлення Мін'юсту РФ про отримання запиту від українських колег про передання Києву засуджених українців, які перебувають у РФ.

За словами представниці МЗС Росії, "хоч який би тиск чинився на російське правосуддя, на, зокрема, російську громадську думку, суд буде доведений до кінця і буде винесений вирок". "Зараз слово за судом", - стверджує Захарова.

Коментуючи заяви Вашингтона про те, що утримання Савченко під вартою в РФ порушує положення Мінських домовленостей про необхідність звільнити всіх незаконно утримуваних осіб, Захарова заявила, що "Мінські домовленості присвячені двом сторонам конфлікту всередині української кризи".

"Йдеться про офіційний Київ та Донбас. Все. Крапка", - відрізала вона.

Минулої п'ятниці прес-служба Мін'юсту Росії повідомила, що "відомство протягом місяця відповість Україні на запит про передання цій державі засуджених в РФ українців".

Відмова Росії звільнити Савченко США не влаштує - адвокат

Адвокат Ілля Новіков, який захищає в Росії Надію Савченко, переконаний, що Сполучені штати Америки продовжать тиск, якщо РФ не відпустить українку-пілота.

У Facebook він назвав проривом для захисту різкі заяви держсекретаря США Джона Керрі й віце-президента Джозефа Байдена щодо справи Савченко.

Новіков зазначив, що поки Савченко була на сухому голодуванні, у нього "немов весь час цокав таймер під вухом", а тепер "є ще як мінімум 10 днів".

За його словами, адвокатська робота в суді завершилася разом із дебатами 3 березня, а тепер "фокус змістився у сферу дипломатії".

"Ті, хто згадує у зв'язку зі справою Савченко фільм "Шпигунський міст", навряд здогадуються, які близькі вони до реальності. Це саме той випадок – як адвокат я представляю лише свого клієнта і можу говорити куди вільніше за будь-якого українського дипломата. Ми скористалися цим для з'ясування позиції американців, чий голос може стати вирішальним", - зазначив Новіков.

"Майже три тижні, з перервою на дебати в Донецькому суді, я перебуваю в США. З кінця лютого в мене було до трьох десятків бесід з американськими політиками й дипломатами, і до, і після оголошення дати винесення вироку. Спочатку всі висловлювалися дуже стримано. Так, вони в цілому в курсі ситуації (Конгрес) і відслідковують її постійно (Держдепартамент), але наразі рано говорити про конкретні кроки", - написав він.

За словами адвоката, "прорив стався на початку цього тижня".

"Держсекретар Керрі й віце-президент Байден одночасно виступили з дуже різкими заявами. США не визнають процесу над Надією Савченко внутрішньою справою Росії, вважають, що після взяття в полон бойовиками "ЛНР" її вивезли в Росію силоміць, і вимагають її негайного звільнення без усяких умов", - зазначив Новіков.

За його словами, людина, "яка у курсі всієї ситуації", підтвердила серйозність слів Керрі.

"У Конгресі є люди, налаштовані значно агресивніше. Один з моїх співрозмовників назвав міністра Лаврова "жорстоким виродком, якому саме місце в санкційних списках Магнітського". Але санкціями розпоряджається Держдеп, а не Конгрес, хоча підтримка Конгресу може спонукати адміністрацію діяти рішучіше", - заявив Новіков.

Він наголосив, що цього тижня чотири політики, які претендують на висування в президенти США, висловилися за звільнення Савченко: Тед Круз, Джон Кейсік, Хілларі Клінтон і Берні Сандерс.

"Основний підсумок на сьогодні: відповідь Росії "Ні" на вимогу звільнити Надію США не влаштовує, і розмови не закінчує. Внутрішньою справою Росії суд над Савченко не визнають. Усними протестами справа не обмежиться", - написав адвокат.

"У дні, які лишаються до 21 березня, коли повинні оголосити вирок, політичні коліщатка далі обертатимуться, але нічого приємного для керівництва Росії з них не вискочить, хорошої угоди не вийде. Поки ще є можливість зупинитися й зафіксувати збитки на поточному рівні. Зеленіше не буде", - додав Новіков.

Тандіт: РФ відмовилася говорити про звільнення Савченко в Мінську

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську представники Росії відмовилися від пропозиції української сторони обговорити питання про варіанти звільнення Надії Савченко. Про це в коментарі "Укрінформу" повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

"Саме так, це питання (звільнення Надії Савченко) обговорювалося. Президент сказав, і ми підтверджуємо, що готові до будь-яких компромісів. І ми офіційно заявили про те, що ми готові розглядати варіанти її звільнення. Але сьогодні ж (у п'ятницю - ред.) представники РФ відмовили в розгляді питання про звільнення Надії Савченко", - заявив Тандіт.

За словами радника СБУ, українська сторона "відкрита до будь-яких варіантів".

"Головне, щоб це все було в рамках домовленостей. З нами не потрібно говорити з позиції сили. Але ми готові на будь-які компроміси, щоб звільнити наших заручників", - додав він.

Нагадаємо, після знущального поводження російського "суду" 4 березня Савченко оголосила сухе голодування.

Сторона обвинувачення вимагає для Савченко 23 роки колонії загального режиму.

Україна звернулася з листом до країн ЄС та США з проханням посилити тиск на Росію задля звільнення льотчиці.

Також мати ув'язненої Савченко записала відеозвернення до світових лідерів зі словами: "Врятуйте мою дитину".

Вирок почнуть зачитувати їй 21 березня. До цього будь-які побачення з родичами заборонено, лікарів до Надії також не допускають. Марія Іванівна Савченко вважає, що її донька може не дожити до суду.

Євросоюз зажадав від путінського режиму негайного звільнення Савченко. У разі продовження свавілля з боку Кремля в Європарламенті вимагають запровадження подальших політичних та економічних санкцій проти Росії. Також євродепутати мають намір ініціювати "список Савченко".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: Росія, вирок, видача Савченко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ