Ср, 2024-04-24, 04:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 3 » Росія незаконно видобуває газ на шельфі Чорного моря
11:28
Росія незаконно видобуває газ на шельфі Чорного моря
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Російське "Державне унітарне підприємство "Черноморнефтегаз", яке після анексії Криму навесні 2014 року незаконно заволоділо активами української компанії "Чорноморнафтогаз", щорічно на шельфі Чорного моря видобуває 2 млрд куб. м природного газу і постачає його на півострів. Про це повідомила голова української компанії "Чорноморнафтогаз" Світлана Нєжнова під час засідання комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, пише УНІАН.

"У Криму видобуває газ російська компанія "Державне унітарне підприємство "Черноморнефтегаз", яка потрапила у всі санкційні списки. Якщо хтось замислювався над питанням, звідки Крим бере газ, то відповім, що Росія за допомогою цієї компанії на шельфі Чорного моря видобуває щороку 2 млрд газу і, таким чином, забезпечує Крим", - сказала Нєжнова, додавши, що щорічна потреба Криму в газі становить 2 млрд куб. м.

Також вона додала, що природний газ окупанти видобувають в акваторії, яка є економічною зоною України.

"Цим Російська Федерація порушує Конвенцію з морського права ООН від 1982 року", - наголосила Нєжнова.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, у свою чергу, запропонував виставити захоплені Росією шельфові родовища на конкурс для укладення угод про розподіл продукції з іноземними компаніями, передає Укрінформ.

Загалом "Чорноморнафтогаз" заборгував близько 12,8 мільярда гривень, з них 11 мільярдів гривень – це борги перед "Нафтогазом України". Борги державної компанії "Чорноморнафтогаз", яка до анексії Криму навесні 2014 року видобувала природний газ на шельфі Чорного моря, на сьогодні зросли до 12,8 мільярда гривень, у зв'язку з тим, що компанія не може повноцінно виконувати господарську діяльність. Про це повідомила Світлана Нєжнова.

"Вся кредиторська заборгованість на сьогодні лежить на легітимному "Чорноморнафтогазі" - це близько 12,8 мільярда гривень, з яких 11 мільярдів гривень – це борги перед "Нафтогазом України", - сказала Нєжнова, додавши, що борг перед держхолдингом був утворений після того, як у 2011-2012 роках "Чорноморнафтогаз" брав у "Нафтогазу" безвідсоткові кредити для розробки родовищ газу на шельфі Чорного моря, які врешті-решт були захоплені Росією.

Також вона повідомила, що на сьогодні компанія є учасником багатьох судових процесів, а кількість її працівників становить всього 30 осіб. За словами Нєжнової, компанія також має платити за спецдозвіл на видобування газу, якими вона не може скористатися внаслідок анексії Криму.

Як повідомлялося, у результаті анексії Криму Росією в 2014 році українська компанія "Чорноморнафтогаз" втратила свої основні активи (наприклад, бурові платформи "Петро Годованець" та "Україна"), а також доступ до родовищ природного газу на шельфі Чорного моря. У вересні 2016 року Україна ініціювала арбітражне провадження з метою захисту своїх прав прибережної держави у прилеглих до Криму морських зонах у Чорному морі Азовському морі і Керченській протоці.

Тоді заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що Україна подала позов до Росії, щоб змусити країну-агресора компенсувати збитки від видобутку українських ресурсів (нафти і газу) на шельфі Азовського і Чорного морів, а також екологічні наслідки господарської діяльності російських компаній.

Довідка

"Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів. На балансі "Чорноморнафтогазу" налічується 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогодні становлять: по природному газу – 58,56 мільярда кубометрів, по газовому конденсату – 1231 тисяча тонн, по нафті – 2530 тисяч тонн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 809 | Додав: admin | Теги: Чорне море, шельф, Росія, видобуває газ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ