Чт, 2024-03-28, 15:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 2 » Росія впровадила 28-відсоткове мито на імпорт українських труб, що неіржавіють
21:14
Росія впровадила 28-відсоткове мито на імпорт українських труб, що неіржавіють
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Уряд Росії оголосив про впровадження мита у розмірі 28,1% на імпорт труб, що неіржавіють. Українські виробники цієї продукції сподіваються, що багаторічні довгострокові партнерські відносини з клієнтами дозволять їм зберегти постачання. Але експерти упевнені, що впровадження мита призведе до зростання цін на українські труби, пише "КоммерсантЪ-Украина".

На сайті уряду Російської Федерації було опубліковано постанову №758 від 28 вересня, якою впроваджуєтсья спеціальне мито у розмірі 28,1% на імпорт труб з корозійностійкої сталі зовнішнім діаметром до 426 мм. Дія мита не розповсюджується на ввезення труб з Бєларусі і країн, що розвиваються, що користуються національною системою преференцій РФ, за винятком Бразилії і Китаю.

Мито впроваджується на три роки і набуває чинності після закінчення місяця з дня публікації постанови - 30 жовтня. Досі імпортне мито на труби, що неіржавіють, в РФ залежно від їх типу становило від 5 до 15%. Основними постачальниками труб до Росії є Україна, Китай, Бразилія, Японія і країни ЄС.

Найбільшим виробником труб, що неіржавіють, в Україні є холдинг Centravis, на частку якого припадає понад 90% постачань цієї продукції з країни, говорить гендиректор "Укртрубопрому" Леонід Ксаверчук.

У Centravis уточнили, що в I півріччі вони поставили до Росії близько 35% виробленої продукції.

"Впровадження РФ мита у розмірі 28,1% на імпорт труб, що неіржавіють, змінить ситуацію для всіх українських і не тільки українських постачальників. Але ми передбачали цю подію і заздалегідь підготувалися до неї", - говорять в компанії.

У останні декілька років Centravis розширював географію дистрибуції, а цього року завершить програму технічної модернізації виробництва. "Ці заходи приведуть до економії ресурсів, істотно зменшать собівартість продукції, а значить, дадуть можливість витримати цінову конкуренцію після встановлення мита", - зазначають в Centravis.

Впровадження імпортних мит, як правило, призводить до пропорційного підвищення цін на продукцію виробниками, говорить аналітик ІК Dragon Capital Сергій Гайда. Але в Centravis сподіваються зберегти контракти за рахунок довгострокових партнерських відносин з клієнтами: "Ми розраховуємо, що багато наших старих клієнтів віддадуть перевагу нашій продукції, не дивлячись на її подорожчання". Втім, в "Лукойлі" - одному із споживачів продукції Centravis - повідомили, що мають намір почати купувати продукцію російських виробників.

"Зараз покупець голосує в першу чергу гаманцем, а не відносинами. Ціна російських труб залишається колишньою", - зазначили в компанії.

Аналітик "Ренесанс Капітал" Борис Красноженов пояснює впровадження мит щодо України тим, що після падіння попиту на продукцію російські виробники забезпечують 100% потреб внутрішнього ринку, а до кризи - близько 80%. На думку Сергія Гайди, повернутися на російський ринок українським компаніям може дозволити відновлення попиту на трубну продукцію, яке очікується вже 2010 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1500 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ