Чт, 2024-04-25, 00:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 19 » Росія залишається на Донбасі і планує загострення. ВІДЕО
18:10
Росія залишається на Донбасі і планує загострення. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції один український військовий зазнав поранення. Як передає УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок таких активних бойових дій, на щастя, жоден військовий України не загинув, лише один був поранений в районі Мар`їнки", - сказав Лисенко.

Він поінформував, що на Луганському напрямку бойовики один раз порушили режим тиші в районі Попасної. Окупанти здійснили постріл з міномета, а також впродовж кількох хвилин вели вогонь із гранатомета та стрілецької зброї.

Водночас, за словами Лисенка, на Донецькому напрямку активність бойовиків дещо знизилась, але вони продовжують вести обстріли українських позицій практично по всьому фронту. Разом з тим, важке озброєння майже не застосовувалося.

"Найбільшу кількість обстрілів окупантів зафіксовано у Луганському, Зайцевому, Новгородському та Пісках", - повідомив Лисенко.

На Маріупольському напрямку епіцентром бойових дій вчора була ділянка фронту біля Мар`їнки.

"Противник там вів масовані обстріли зі стрілецької зброї, гранатометів, епізодично застосовував бронетехніку, зенітку та міномети. Перестрілки між окупантами та силами антитерористичної операції тривали понад 7 годин", - повідомив він.

Як сказав Лисенко, кілька ворожих обстрілів зафіксовано південніше, в районі Старогнатівки та Чермалика.

За минулу добу біля Маріуполя було зафіксовано проліт чотирьох ворожих безпілотних літальних апаратів, повідомив Лисенко.

"Вчора, 18 лютого, на Маріупольському напрямку було зафіксовано прольоти чотирьох ворожих безпілотних літальних апаратів", - сказав Лисенко.

Раніше спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник поінформував, що за добу в зоні АТО зафіксовано три прольоти БПЛА супротивника - два на маріупольському напрямку і один біля Красної Талівки в Луганській області. Окупаційний контингент збройних сил РФ на Донбасі посилюється.

"За даними розвідки Міноборони, окупаційний контингент ЗС РФ на Донбасі посилюється. До міста Антрацит прибули дві роти російських військовослужбовців", - повідомив він. Як сказав Мотузяник, в район селища Михайлівка Луганської області прибув ешелон із 360 тоннами паливно-мастильних матеріалів, а до Харцизька - ешелон із запчастинами до танків і продовольством.

Сурков у Донецьку обговорював відновлення бойових дій, - розвідка

Помічник президента РФ Владислав Сурков протягом лютого вже двічі відвідував окуповані території на сході України. Про це повідомив на брифінгу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає ЛІГА.net.

"Під час останнього візиту Суркова на окуповані території розглядалося питання відновлення бойових дій. Основною метою таких дій російських окупаційних військ вважається вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей", - сказав він.

Крім того, під час візиту Суркова обговорювалося питання про задіювання структур ФСБ Росії для дестабілізації ситуації в Харківській, Запорізькій та інших областях України.

"Основна мета візитів - доведення рішень Кремля про подальший розвиток ситуації на сході України, інструкції та вказівки про подальші дії", - сказав Скібіцький.

Представник розвідки зазначив, що активізація бойових дій окупаційних військ РФ пов'язується саме з візитами російських керівників. Як правило, в цей період посилюються обстріли, збільшується їхня кількість, посилюється розвідувальна діяльність.

Раніше в СБУ повідомляли, що Росія ретельно приховувала візит Суркова, а одним з питань була підготовка до так званих виборів на окупованих територіях.

Розвідка: на Донбасі перебуває до 7 тис. російських військових, а поблизу кордону з Україною – до 8 тис.

На Донбасі перебуває до 7 тис. російських військових, а поблизу кордону з Україною – від 6,5 до 8 тис. на постійній основі, і протягом трьох діб це угруповання може бути значно нарощено, повідомив Скібіцький.

"Що стосується безпосередньо військовослужбовців збройних сил РФ, тобто регулярних підрозділів, які перебувають на території нашої держави, за нашими оцінками, – це близько 7 тис. осіб", - зазначив він.

"Щодо посилення угруповання російських військ на східних кордонах нашої держави, то постійно в Ростовській області, на полігонах, поблизу кордону перебувають приблизно 6,5-8 тис. осіб. Але РФ в будь-який момент може значно посилити своє угруповання. Протягом трьох діб Росія може значно наростити угруповання свої військ поблизу східних кордонів нашої держави", - додав Скібіцький.

Російська Федерація продовжує забезпечувати бойовиків зброєю та боєприпасами, повідомив Лисенко.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Російська Федерація продовжує забезпечувати своїх маріонеток на Донбасі зброєю та боєприпасами. Зокрема до Горлівки прибули шість тягачів з танками Т-72, до Сніжного - 3 бронетранспортери, 4 танки, 3 установки залпового вогню "Град", 2 самохідні артилерійські установки та 2 вантажівки з гарматами на причепах", - повідомив Лисенко.

Крім того, в Луганській області до позицій бойовиків на південь від Щастя прибуло 8 танків, 12 бойових бронемашин та 30 вантажівок.

"До села Металіст, що на північ від Луганська, росіяни привезли 8 вантажівок з найманцями, 3 гармати на причепах і 2 паливозаправники", - сказав Лисенко.

За словами Лисенка, бойовики із так званої 7-ї окремої мотострілецької бригади бандформування "ЛНР" у селі Вергулівка отримали боєприпаси до мінометів калібром 82 та 120 мм.

Нагадаємо, 17 лютого Головне управління розвідки заявило, що російські військові з позиції поряд з Олександрівським обстріляли житлові квартали окупованого Луганська. Крім того, в районі Донецького аеропорту бойовики двічі обстріляли позиції сил АТО з "Градів", всього ж було випущено 20 снарядів. Стріляли з окупованого села Старомихайлівка.

Напередодні обстановка в зоні АТО різко загострилася - терористи 79 разів за добу 16 лютого відкривали вогонь, біля Миколаївки і Новотроїцького сталися бойові зіткнення сил АТО з ДРГ бандформувань. Троє українських військовослужбовців загинули, семеро зазнали поранень.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: донбас, загострення, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ