Сб, 2024-04-20, 05:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 30 » Російське джерело - Савченко можуть передати Україні після набрання чинності вироку
10:03
Російське джерело - Савченко можуть передати Україні після набрання чинності вироку
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Обвинувачена у причетності до вбивства російських журналістів українська льотчиця Надія Савченко, суд над якою проходить в Ростовській області РФ, може розраховувати на видачу Україні після набрання чинності вироку за умови відповідного клопотання від неї або її представників, повідомило "Інтерфаксу" в середу джерело в юридичних колах.

"Питання передачі Савченко українській стороні може бути піднято після того, як по відношенню до неї відбудеться рішення суду і воно набуде чинності. Це передбачено нормами Конвенції про передачу засуджених до позбавлення волі для подальшого відбування покарання", - сказав співрозмовник агентства.

Він нагадав, що Конвенція держав-учасниць СНД, куди входять і Росія, і Україна, була підписана в Москві 6 березня 1998 року.

"Відповідно до цього документа, прохання про передачу засудженого може виходити від нього самого, його близьких родичів, законного представника, адвоката, а також від держави винесення вироку (Росії) і від держави можливого виконання вироку (України)", - сказало джерело.

За його словами, видача може бути здійснена за умов набуття чинності вироку суду, наявності клопотання про передачу, письмової згоди засудженого, а також згоди обох країн.

"Окрім цього, Конвенція свідчить, що діяння, за яке засуджений громадянин, карається позбавленням волі в обох державах, а на момент отримання прохання про передачу невідбутий термін ув'язнення становить не менше шести місяців", - сказав співрозмовник агентства.

У той же час, зазначив він, передача засудженого не здійснюється, якщо покарання не може бути виконано на території приймаючої сторони внаслідок закінчення строку давності або на іншій підставі, передбаченій законодавством цієї держави, а також якщо ця процедура може завдати шкоди інтересам будь-якої з договірних країн.

"Крім цього Конвенція не передбачає видачі засудженого, якщо їм не відшкодований збиток, нанесений злочином", - сказало джерело.

"Інтерфакс" поки не має коментар щодо такого сценарію розвитку ситуації з боку компетентних органів Росії та України, а також родичів і представників Савченко.

За даними російського слідства, офіцер збройних сил України Надія Савченко 17 червня 2014 перебувала в розташуванні батальйону "Айдар" в районі селища Металіст Слов'яносербського району Луганської області. Там вона вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу по ділянці блокпоста бойовиків самопроголошеної "ЛНР" з розташованими на ньому мирними громадянами, у тому числі трьома росіянами - кореспондентами ВГТРК. В результаті обстрілу двоє з них - Ігор Корнелюк і Антон Волошин були вбиті.

Як вважають в СКР, не пізніше 23 червня 2014 Савченко в Луганській області України в районі пункту пропуску Донецьк-Північний в порушення порядку в'їзду в Росію таємно перейшла держкордон РФ з Україною незалежно цього пункту.

Українка звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених пунктами "а", "е", "ж", "л "частини 2 статті 105 Кримінального кодексу РФ (вбивство) і частиною 3 статті 30, пунктами "а", "б", "ж", "л" частини 2 статті 105 КК РФ (замах на вбивство).

Адвокати раніше заявляли, що володіють беззаперечними доказами непричетність Савченко до інкримінованих їй злочинів.

Савченко свою провину не визнає і заявляє, що була викрадена бойовиками "ЛНР" з території України і перевезена до Росії.

В даний час кримінальну справу стосовно Савченко розглядає Донецький міський суд в Ростовській області.

Україна неодноразово вимагала звільнення Савченко.

У минулий вівторок президент України Петро Порошенко закликав ООН чинити тиск на Росію з метою визволення українських громадян, на його думку, незаконно утримуваних в Росії. "Я повинен згадати українців - Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка і багатьох інших українців, які опинилися політв'язнями Кремля, незаконно утримуваними і які отримали незаконне покарання", - сказав президент на сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Пізніше у вівторок МЗС України висловив рішучий протест у зв'язку з "розглядом по суті кримінальної справи" над Савченко. "Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити зазначений судовий фарс і звільнити Надію Савченко і всіх інших громадян України, які продовжують незаконно утримуватися на території Росії", - говорилося в повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1025 | Додав: adminA | Теги: Савченко, російське джерело, набрання чинності вироку, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ