Пт, 2024-04-19, 01:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 22 » Російські спецслужби можуть використовувати хресну ходу для організації провокацій - розвідка
18:57
Російські спецслужби можуть використовувати хресну ходу для організації провокацій - розвідка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Російські спецслужби мають намір використовувати хресну ходу Української православної церкви (Московського патріархату) для організації провокацій, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"ГУР МО підтверджує інформацію СБУ про спробу російських спецслужб використовувати хресну ходу для дестабілізації ситуації в Україні. За нашими даними, мета таких дій – радикалізація межконфесійної ворожнечі та поглиблення розколу суспільства на релігійній основі", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Скібіцький розповів, що російські спецслужби мають намір організувати провокації проти учасників ходи "із залученням кримінальних угруповань".

"За їхньою допомогою заплановано організувати зіткнення поблизу культових споруд, а також місць масового скупчення вірян. Особливу увагу приділятимуть інформаційно-психологічному впливу на українське населення за рахунок негативного висвітлення подій у проросійських ЗМІ", - зазначив він.

За словами представника розвідки, особлива роль в організації провокацій відводиться колишнім чиновникам, зокрема, екс-главі МВС Віталію Захарченку та його довіреній особі Віктору Зубрицькому.

Скібіцький наголосив, що ці дії спрямовані на дестабілізацію внутрішньої ситуації в країні, коли "на сході України армія стримує агресора, який увірвався на нашу територію".

"В умовах тривалої агресії звертаємося до всіх громадян, зокрема й журналістів, із закликом не допустити відкриття Росією другого інформаційного фронту проти нашої держави і нашого народу".

Як повідомлялося, Всеукраїнський Хресний хід миру, любові і молитви, організований Українською православною церквою (Московського патріархату) почався 3 липня, а 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники двох його колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Раніше повідомлялося, що ОУН створює штаб захисту Києва від "ординського нашестя" Московського патріархату.

У суботу, 17 липня, в Києві біля Софії Київської зібралися віряни, які ідентифікували себе з Московським патріархатом. Вони вигукували: "Пусть воскреснет вторая Россия!" і співали "Боже, царя храни!". В руках у них були ікони й портрети Миколи II Кривавого.

Нагадаємо, політична партія "Правий сектор" закликала заборонити ходу МП у межах міської смуги Києва за маршрутом до Києво-Печерської лаври.

"Інакше ми, як люди, що ставлять Бога і Україну понад усе, не зможемо залишатись осторонь та будемо реагувати", - йдеться у зверненні ПС.

18 липня хресну ходу МП не пустили до Житомира, а 12 липня вздовж маршруту ходи в межах Полтавщині діячів та прихильників РПЦ в Україні їх пікетували проукраїнські сили.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: Російські спецслужби, розвідка, хресна хода, провокації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ