Пт, 2024-03-29, 16:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Розблокувати FM-радіо вимагає від Apple влада США
08:50
Розблокувати FM-радіо вимагає від Apple влада США
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Рішення Apple щодо відключення чіпа FM-радіо критикують усе більше. Влада США після кількох потужних ураганів поспіль також почала вимагати від компанії ввімкнути аналогове радіо в iPhone.

Голова Федеральної комісії зі зв’язку США (Federal Communications Commission, FCC) Аджіт Пай заявив, що Apple залишається єдиним великим виробником телефонів, який не хоче, щоб радіо працювало в його пристроях. За словами Пая, коли стільникові мережі відключаються, смартфони з активованими FM-чіпами можуть дозволити американцям отримувати доступ до життєво важливої інформації.

«Настав час для того, щоб Apple проявила ініціативу і поставила безпеку американського народу на перше місце», – заявив голова FCC.

Apple контролює більше 40 % американського ринку смартфонів і поки утримується від коментарів з приводу роботи радіоприймачів в iPhone.

Компанію не раз критикували за відсутність радіомовлення в мобільних пристроях, тоді як у більшості конкурентів ця функція реалізована. Експерти пов’язують таку позицію з бажанням продавати власний музичний сервіс Apple Music.

На Apple також почала тиснути у червні 2017 року влада Мексики, яка прийняла нові правила. Вони вимагають від виробників смартфонів додавати у свої вироби підтримку FM-модулів. Вимога законодавців пояснюється любов’ю мексиканців до радіо – у країні працює понад 1300 FM-станцій. В Україні, наприклад, працює лише близько 100 радіостанцій. Мексиканські користувачі інтернету також слухають радіо в мережі в середньому по 2 години 50 хвилин на день. Даний крок став наслідком тиску з боку Національної палати з регулювання теле- і радіогалузі (CIRT) і зробив Мексику першою країною у світі, яка затвердила таку норму на законодавчому рівні.

До речі, якщо у вашому смартфоні виробник не ввімкнув FM-чіп, є певні шанси зробити це самостійно. Для цього знадобиться утиліта NextRadio, яка вміє активовувати вимкнений виробником FM-чіп. Але це означає, що додаток детально знає конструкцію смартфона, тому вона підійде не для кожного мобільника. Список сумісних з NextRadio апаратів доступний на сайті розробника цього додатка. Якщо вам пощастило і ваш смартфон сумісний з NextRadio, тоді просто інсталюйте цю утиліту з Google Play та запустіть її. Для прийому ефірного радіо необхідна антена – нею слугують дротові навушники чи гарнітура.

Цікаво, що в Норвегії з 11 січня 2017 року почали вимикати FM-радіостанції. Країна переходить на цифрове радіо стандарту DAB, відмовляючись від аналогового сигналу. Таке рішення норвезька влада прийняла ще у 2015 році. Національні FM-станції у Норвегії припинять роботу до кінця року, а регіональні – за кілька років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 825 | Додав: admin | Теги: Влада США, apple, FM-радіо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ