Пт, 2024-03-29, 06:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 12 » Рушій кризи - Süddeutsche Zeitung
20:42
Рушій кризи - Süddeutsche Zeitung
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Президент Порошенко ставить свого лояльного прихильника Гройсмана главою українського уряду. "Це спроба взяти під контроль критичну ситуацію, яка склалася в країні за його безпосередньої участі", - пише журналістка Süddeutsche Zeitung Катрін Кальвайт.

Володимир Гройсман ще не встиг стати прем'єром, але вже заявив, що в разі його обрання уряд буде працювати ефективно, буде відкритий до діалогу і орієнтований на реформи.

Президент Порошенко, зі свого боку, пригрозив, що "розпустить парламент, якщо депутатам не вдасться зблизити свої позиції", - продовжує Кальвайт, нагадуючи про розпад правлячої коаліції, що передував відставці прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, і затяжну політичну кризу.

Говорячи про те, що брак політичного авторитету в особі прем'єра надзвичайно небезпечний для країни, "президент Порошенко не сказав, що він сам став частиною рушійної сили кризи, що він сам хотів позбутися Яценюка і послаблював його, що йому доводиться захищати не тільки інтереси своєї країни, а й свої власні інтереси у Верховній Раді. І що наступника Яценюку він обрав вже давно", - йдеться в матеріалі.

Володимир Гройсман, оповідає журналістка, є одним з вірних соратників президента. У 38 років він обійняв пост спікера парламенту, де, за словами автора, "координував найрізноманітніші інтереси президента, лідера партії, реформатора і олігарха Петра Порошенка, з одного боку, і української політики - з іншого". Гройсмана вважають людиною енергійною і абсолютно відданою Порошенку, а Порошенкові ці якості потрібні не тільки в політичному, а й в особистому плані. "Ситуація в країні більш ніж критична: референдум у Нідерландах поставив під сумнів майбутнє Угоди про асоціацію з ЄС. На сході України з новою інтенсивністю поновилися військові дії, Мінські угоди практично заморожені. Стрімко падає довіра населення до готовності влади проводити реформи. Економіка загрузла в кризі, інфляція перекриває слабкі показники зростання. МВФ не поспішає з черговим кредитним траншем через урядову кризу", - пояснює журналістка.

Крім того, Порошенко потребує підтримки на тлі викриттів з "Панамського досьє". Йдеться про створену президентом у 2014 році офшорну компанію, яку той не вказав у податковій декларації. Ця новина ще більше підірвала довіру українців до олігарха, пише Кальвайт, а з "Панамських документів" можуть спливти й інші невідомі подробиці.

"В ході подій на Майдані Порошенко, якому, крім усього іншого, належить і телеканал, став одним з найважливіших медійних і фінансових оплотів революції", - йдеться в статті. Йому і майбутньому прем'єру Яценюку пробачили тісні політичні зв'язки зі старим режимом - таким показовим було їхнє прагнення порвати з кланом Віктора Януковича. Незабаром після перемоги Майдану і втечі Януковича в Росію Порошенко став демонструвати президентські амбіції і заробляти очки на міжнародній арені так званим "наступом шармом".

Однак з часом, зауважує журналістка, він став більш жорстко реагувати на критику. "У Києві виходять з того, що позиція Порошенка ослабла через все більші сумнівів з приводу його особистої недоторканності. Але як його політичні партнери, так і ЄС з США продовжують вважати його фігуру невід'ємною частиною стабільності в Україні", - йдеться в статті. За допомогою Гройсмана президент планує сформувати уряд і уникнути нових виборів, щоб запобігти подальшій дестабілізації ситуації в країні.

"Порошенко зробить все можливе задля повернення довіри всередині країни і за її межами - тоді в майбутньому він зможе послатися на те, що реформи гальмував слабкий прем'єр Яценюк. І якщо йому вдасться поставити своїх людей на чолі виконавчої влади та судових інстанцій, то він більш ніж будь-коли візьме на себе відповідальність за майбутнє України", - робить висновок Кальвайт.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: Süddeutsche Zeitung, рушій кризи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ