Пт, 2024-04-19, 15:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 1 » Саміт Афросоюзу. Сомалі незабаром може стати центром знищення людства
15:47
Саміт Афросоюзу. Сомалі незабаром може стати центром знищення людства
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Відсутність міжнародної підтримки перехідного уряду Сомалі і неефективна боротьба з терористами "Аль-Каїди" в цій країні можуть незабаром перетворити її на регіон, звідки розпочнеться планомірне знищення людства.
Про це заявили лідери африканських країн у ході першого дня роботи саміту Африканського союзу, передає РИА "Новости".

"Криза в Сомалі представляє таку ж серйозну загрозу глобальній безпеці, як і Афганістан. Ігнорування міжнародним співтовариством цієї проблеми злочинне і може призвести до непоправних наслідків", - заявили африканські лідери, слова яких наводять арабські ЗМІ.

Вони закликали присутнього на засіданні генсека ООН Пан Гі Муна негайно направити в цей регіон посилений міжнародний миротворчий контингент і сконцентрувати дипломатичні зусилля на врегулюванні ситуації в Сомалі.

Пан Гі Мун визнав факт погіршення в останні місяці ситуації в Сомалі, але в той же час пояснив, що "ООН все ще вивчає стан справ і вирішує, чи є достатні мотиви для розгортання в регіоні повномасштабного контингенту".

З початку 1990-х років в результаті громадянської війни Сомалі перестало існувати як єдина держава. Країна занурилася в анархію і швидко розпалася на ряд квазідержавних утворень. В результаті насильства і відсутності влади в Сомалі з 2007 року вже загинули, за даними ООН, понад двадцять тисяч людей, 1,5 мільйони вважаються біженцями.

Офіційна влада Сомалі не контролює ситуацію в країні. П'ятитисячний миротворчий контингент Афросоюзу (з Бурунді і Уганди) також не здатний взяти ситуацію з безпекою під контроль і охороняє лише кілька ключових стратегічних об'єктів у столиці країни Могадішо. У країні панує хаос.

У грудні минулого року щонайменше десять осіб загинуло після обстрілу бойовиками будівлі парламенту в столиці Сомалі Могадішо. Всі убиті, імовірно, мирні жителі.

Міжнародні експерти попереджають, що Сомалі найближчим часом може перетворитися на потужну базу "Аль-Каїди" по підготовці масштабних міжнародних терактів (за прикладом Афганістану до 2001 року). Більше того, ця африканська країна вже стала "штаб-квартирою" міжнародного піратства - явища, що отримало в останні кілька років небезпечний розвиток, і яке серйозно загрожує світовій безпеці.

Згідно з останньою доповіддю генсека ООН з проблеми піратства біля берегів Сомалі, протягом 2008 року з усього світу надійшли повідомлення про 306 піратських інцидентів, 136 з яких відбулися в районі Східної Африки. У період з 1 січня по 30 вересня 2009 року надійшли повідомлення про 300 інцидентів в усьому світі, з яких 160 відбулися в районі Східної Африки.

Біля узбережжя Сомалі проводиться міжнародна військово-морська операція по боротьбі з піратами.

Чотирнадцятий саміт Африканського союзу відкрився у столиці Ефіопії Аддіс-Абебі вчора, 31 січня, скандалом навколо лівійського лідера Муамара Каддафі - ряд африканських країн зажадав продовження його головування в панафриканській організації ще на один рік, що суперечить Статуту АС.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1183 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ