Пт, 2024-04-19, 22:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 13 » Сандея Аделаджу ледь не затримали у новій справі про шахрайство, але поступив дзвінок з самого верху - мовляв, поки затримувати не треба
12:27
Сандея Аделаджу ледь не затримали у новій справі про шахрайство, але поступив дзвінок з самого верху - мовляв, поки затримувати не треба
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

В понеділок у Києві хотіли затримати пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджу. Як повідомило джерело в МВС, весь день він надавав свідчення в ГУБОЗ і, врешті-решт, вже майже дозріло вирішення його затримати за підозрою в шахрайстві в особливо крупних розмірах (ст. 190 частина 4 Кримінального кодексу, передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі), пише газета "Сегодня".

"Проте до вечора поступив дзвінок з самого верху - мовляв, поки затримувати не треба", - сказав один з оперативників.

Причина візиту пастора в ГУБОЗ - зовсім не скандально відома піраміда "Кінгз Кепітал", у справі якої проходив пастор і був узятий на підписку про невиїзд. Мова йде про ПП "Грант", яке займалося збором інвестицій, щоб потім вкладати в нерухомість. Його директор Ірина Данильченко вже два місяці як арештована і надає свідчення. За її словами, Сандей закликав у себе на службах закладати квартири, брати кредити й інвестувати в нерухомість. Але при цьому нібито брав 30% собі. Як стверджує Данильченко, такі побори зробили виплату яких-небудь депозитів просто неможливою.

Як повідомили газеті джерела в МВС, коли Аделаджа зрозумів, що його можуть затримати, відразу заявив, мовляв, надаватиме свідчення тільки на мові йолубу. Але правоохоронці знайшли фахівця, який пояснив йому, що це мертва мова, тому пастор спілкувався російською.

Вчора телефон адвоката Аделаджі Андрія Федура був поза зоною досяжності. Але раніше звинувачення на адресу свого клієнта з приводу "Кингз Кепітал", від якої постраждали тисячі людей, він називав політичним замовленням. Хоча адвокат потерпілих Іван Боднарук, багато вкладників і голова "Кінгз Кепітал" Олександр Бандурченко запевняли, що пастор особисто зі сцени закликав людей закладати свої квартири і нести гроші в "Кінгз Кепітал".

Сам Аделаджа раніше говорив, що, навпаки, закликав прихожан кілька разів подумати, перш ніж вкладати гроші. "Підтверджень моїм словам, у тому числі й у вигляді відеоматеріалів, є маса. Мені здається, що МВС просто виконує чиєсь замовлення: вигадують історії і тиснуть на певних людей, щоб вони наговорювали на мене", заявляв він.

У зв'язку зі справою піраміди «Кінгз Кепітал» громадянин Нігерії Сандей Аделаджа, який офіційно проживає в Україні, звинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1340 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ