Вт, 2024-04-16, 19:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 12 » Санкційний тиск на Кремль: дискусії не вщухають - InoPressa
15:11
Санкційний тиск на Кремль: дискусії не вщухають - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Європейці пов'язують скасування санкцій щодо Росії з виконанням Мінських угод, але ЄС не єдиний: Алексіс Ципрас у Києві виступив за заміну їх іншими заходами. Український прем'єр Гройсман впевнений у підтримці Меркель, а Трампа закликає "зрозуміти, що тут відбувається насправді". Експерти Держдепу США зробили висновок, що "розумні" або "таргетовані" санкції, введені в 2014 році проти російських компаній і окремих громадян, працюють добре.

"Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у четвер під час візиту до Києва виступив за скасування європейських санкцій проти Росії", - передає Le Figaro з посиланням на AFP.

"З одного боку, ми розуміємо необхідність адекватної відповіді на те, що відбувається. З іншого боку, ми думаємо, що всі санкції повинні бути замінені іншими заходами", - сказав грецький прем'єр, не вказавши, якими саме. "Санкції були накладені для того, щоб знайти розв'язання проблеми", - стверджує Ципрас.

Європейці пов'язують скасування санкцій з виконанням Мінських угод, підписаних у лютому 2015 року Україною і Росією за франко-німецького посередництва з метою домогтися миру на сході України, нагадує видання. Однак такі країни, як Іспанія та Італія, висловили побажання скасувати санкції, бо російське продовольче ембарго у відповідь, мовляв, завдає жорстокого удару по їхньому аграрному сектору.

Український прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю Bild висловив надію, що Дональд Трамп і Ангела Меркель не допустять ослаблення санкцій проти Росії.

"Ми віримо в те, що американський президент Трамп зрозуміє, що тут (на сході України - ред.) відбувається насправді. Я не можу уявити собі дискусії про ослаблення санкцій на тлі нинішньої російської агресії", - заявив політик. Ослаблення санкцій "можливо лише тоді, коли Росія виведе свої війська з території України, а сепаратисти почнуть дотримуватися Мінських домовленостей". "Поки ж Росія веде тут війну, це неможливо", - зазначив Гройсман.

"Канцлер Ангела Меркель - великий друг України. Вона як ніхто інший стоїть за європейські цінності. Вона відіграє ключову роль у світовій політиці, і вона не допустить, щоб приймалися рішення на шкоду Україні. У цьому я впевнений", - підкреслив Гройсман.

Також глава українського уряду спростував звинувачення, що в останні тижні українська армія нібито зробила спробу просунутися на території, підконтрольні сепаратистам, спровокувавши таким чином загострення: "Правда полягає в тому, що ми хочемо миру, а Росія хоче ще сильніше дестабілізувати Україну".

"Наукова доповідь, нещодавно опублікована на сайті американського Держдепартаменту, стверджує, що санкції США, спрямовані проти президента Путіна і його найближчих соратників, працюють так, як і було задумано; в той же час президент Дональд Трамп дав зрозуміти, що він відкритий до зняття цих санкційних заходів", - повідомляє Хейз Браун у виданні BuzzFeed.

"Середня компанія, що зазнала санкцій, або пов'язана з нею фірма втрачає близько третини операційного доходу, близько половини вартості своїх активів і приблизно третину співробітників порівняно зі схожими компаніями, які не підпали під санкції", - цитує видання уривок з доповіді.

За словами дослідників, "розумні" або "таргетовані" санкції, запроваджені в 2014 році проти російських компаній і окремих громадян, виправдовують свою назву. "Чотири раунди санкцій, націлених на найближче оточення Путіна, кілька російських банків, оборонну промисловість і енергетичний сектор, змогли зачепити саме ці конкретні суб'єкти, не завдавши значної шкоди російській економіці в цілому", - йдеться в доповіді. Значно більше макроекономіка Росії постраждала від світового падіння цін на нафту.

У передньому слові до доповіді йдеться, що "висловлені погляди і думки не обов'язково віддзеркалюють офіційну позицію чи політику Офісу головного економіста Держдепартаменту і Держдепартаменту", зауважує видання.

"Радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн приватно обговорював американські санкції проти Росії з послом Москви у Вашингтоні Сергієм Кисляком перед вступом президента Трампа на посаду, що суперечить публічним запевненням офіційних представників Трампа, за словами колишніх і нинішніх американських чиновників", - пише The Washington Post.

"Контакти Флінна з Кисляком були витлумачені деякими високопоставленими чиновниками США як неналежний і, можливо, протизаконний сигнал Кремлю про те, що він може очікувати відстрочку санкцій, запроваджених адміністрацією Обами наприкінці грудня з метою покарати Росію за ймовірне втручання у вибори 2016 року", - йдеться в статті.

У середу Флінн спростував факт обговорення санкцій з Кисляком.

Однак всі офіційні особи, ознайомлені з доповідями американської розвідки, яка веде спостереження за переговорами російських дипломатів, заявили, що згадки Флінном санкцій, пов'язаних з виборами, були відвертими. "Двоє з цих чиновників пішли ще далі, сказавши, що Флінн закликав Росію не реагувати занадто бурхливо на санкції Обами, пояснивши, що обидві сторони будуть в змозі переглянути це питання після того, як Трамп складе президентську присягу", - йдеться в статті.

"У Кисляка склалося враження, що санкції пізніше буде переглянуто", - сказав один колишній чиновник.

За словами Флінна, він обговорював з Кисляком цілу низку питань наприкінці грудня, в тому числі організацію телефонних переговорів між Володимиром Путіним і Трампом після інавгурації, а також висловив співчуття після вбивства посла Росії в Туреччині.

Кисляк схарактеризував свої бесіди з Флінном як плідні. "Це звичайна дипломатична практика", - сказав він.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 2015 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, кремль, санкційний тиск, дискусії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ