Сб, 2024-04-20, 10:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 2 » Савченко голодуватиме, вимагаючи звільнити полонених. ВІДЕО
12:08
Савченко голодуватиме, вимагаючи звільнити полонених. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Депутат від "Батьківщина" Надія Савченко заявила, що оголошує голодування, протестуючи проти "бездіяльності влади і світу" в питання звільнення українських заручників.

Про це вона сказала на прес-конференції 2 серпня, повідомляє "Українська правда".

За її словами, "обмін військовополонених і політв'язнів з Росії зараз не відбувається після того, як це питання перевели у політичну площину".

"Я пропонувала президенту реальні дії для обміну полоненими: треба почати віддавати людей першими. Але в полоні не сидять діти Петра Олексійовича, а на ваших дітей йому плювати. Тому що кожен повинен боротися за свого, як за мене боролися сестра і мати. Виходьте на Банкову, вимагайте зустрічі і звіту від президента як від гаранта Конституції…", – заявила Савченко.

Вона зазначила, що нині виповнилося 2 місяці і 6 днів з моменту її звільнення з російського полону.

Савченко нагадала, що одним із механізмів прискорення її звільнення був протест голодом:

"Відсьогодні я знову оголошую голод. На бездіяльність привладних всього світу щодо визволення українських в'язнів до дня позитивного результату", – заявила депутат.

Пізніше, на уточнююче запитання журналістів, з якої дати вона оголошує голодування, політик відповіла: "Сьогодні я вже поснідала, так що з завтрашнього дня".

Як раніше заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, бойовики утримують в полоні 109 українських заручників. Півтисячі людей вважаються зниклими без вести.

Відзначимо, 27 липня ватажок угруповання "ЛНР" Ігор Плотницкий дав розпорядження створити "робочу групу" для переговорів з народним депутатом Надією Савченко. "Вона писала, що готова зустрічатися з тими, хто воював. У нас серед депутатів є група, яка брала участь як раз і в тому бою, де вона була полонена. Я думаю, створіть якусь групу депутатську, людини три", - заявив Плотницкий.

Савченко заявляє, що готова їхати на Донбас для переговорів з бойовиками

Савченко має намір їхати на контрольовані бойовиками території на сході України для ведення переговорів з їх ватажками. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я тисячу разів заявляла: я готова туди їхати - з прикриттям, без прикриття - щоб був результат", - сказала вона на прес-конференції у вівторок в Києві.

На уточнююче запитання журналістів, чи готова вона вести переговори з лідерами т.зв. "ДНР" та "ЛНР", Савченко відповіла: "Я готова... і я поїду".

Крім того, депутат повідомила, що вже була за лінією розмежування, але не спілкувалася з лідерами бойовиків. "Я туди їздила. Просто про це не знають самопроголошені представники ДНР і ЛНР. Я заходила за лінію розмежування і спілкувалася з людьми, чула їхні проблеми. Просто я не їздила туди ближче - до Донецька і Луганська", - розповіла Савченко.

Савченко пропонує переписати Конституцію, а ВР замінити на Народну Раду

Депутат Надія Савченко пропонує написати нову Конституцію і законодавчу базу України, створити замість Верховної Ради Народну раду, а президента зробити символічною фігурою.

"Що потрібно провладній опозиції? Розхитати настрої в суспільстві, провести перевибори – бажано парламентські і президентські одночасно, для чого заблокувати роботу діючої Верховної Ради… ввести третій Майдан, скориставшись проблемою тарифів", – сказала депутат "Батьківщини".

Савченко вважає, що опозиція не приведе багато "нової крові" до влади, а "в'ялотекуча еволюція" українцям не на користь.

"Я йду шляхом революції. Я першою йду по мінному полю політики, роблячи скандальні, непопулярні, і на крок передчасні заяви, бо розумію, що в даних умовах ціною нерішучості є життя людей. Тому і не боюся бути невірно зрозумілою, розкритикованою і навіть знищеною, за що мене критикує і буде від мене відмовлятися провладна опозиція", – заявила вона.

На думку Савченко, українцям потрібно довести до пуття розпочате на Майдані, "перезавантажити країну".

"Пропоную: національна ідея – народне державотворення України", – сказала Савченко.

Її "концепція перезавантаження України" виглядає так:

"На найближчих виборах громадяни обирають 100 народних обранців, завдання яких написати Конституцію України в закритому режимі на розумно обмежений термін – по типу анклаву при обранні Папи Римського. Ці обранці обираються без права в подальшому будь-коли бути обраними до влади".

"Також вони виписують блокові закони до всіх систем життєдіяльності країни… які лягають у основу подальшого законотворення та не мають права бути зміненими… Після написання Конституції із блоковими законами вони виносяться на референдум" – заявила Савченко.

За її ідеєю, у Конституції має бути прописано:

1) Створення самоврядування адміністративних одиниць України за економічними принципами виживання і розвитку інфраструктури, але не принципом історичних, культурних чи релігійних вподобань. Тут українцям ділити нічого: історія у нас одна, культура спільна, а релігія у кожного своя.

2) Муніципальна поліція, слідство і загони територіальної оборони місцеві з правом вільного носіння зброї – право вільного володіння зброєю для всіх громадян на місцях.

3) Суди і прокуратура – місцеві, із правом затвердження громадою на народних слуханнях кандидатур при виборі суддів і прокурорів, народним контролем судом присяжних судових процесів. Один всеукраїнський суд із правом апеляції в адміністративних і кримінальних справах.

4) Надра землі і природні ресурси – народні, із органом народного контролю.

5). Силові структури: армія, зовнішня, внутрішня розвідка і прикордонники в армії – державні.

6) Законотворчий орган – Народна рада, куди делегуються представники, обрані на місцевих виборах громадою кожної адміністративної одиниці України за виборчим законом, прописаним у Конституції, з правом громадян змінювати свого представника в Народній раді у будь-який час

7). Уряд України – це є наймані народом у представництві Народної ради спеціалісти, науковці відповідних галузей для виконання економічно-розрахункових робіт щодо розвитку галузі без підпорядкованих міністерств.

8) Президент України – символічна виборча посада із спрямуванням на зовнішні відносини, як "візитна карточка" України, лідер нації із уповноваженням головнокомандувача лише на випадок війни.

На думку Савченко, ця ідея має право на життя і може бути доповнена і розвинена народом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: Савченко, звільнення полонених, голодування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ