Чт, 2024-04-18, 14:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 1 » Сенцову і Кольченку відмовили у розгляді касації
16:58
Сенцову і Кольченку відмовили у розгляді касації
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Верховний суд РФ відмовив засудженим за нібито підготовку теракту в окупованому Росією Криму Олегу Сенцову й Олександрові Кольченку у розгляді їхньої касаційної скарги, передає УНІАН.

"Відмовити у задоволенні касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції", - йдеться у рішенні суду.

Рішення про відмову в розгляді скарги на вирок було ухвалено ще 30 травня суддею військової колегії у кримінальних справах Верховного суду РФ.

Водночас адвокат Сенцова Володимир Самохін повідомив, що на даний момент у захисту на руках немає цього рішення.

"Ситуація була така: після засудження їх Північно-Кавказьким військовим судом була подана касаційна скарга, вона не була задоволена. Нам відмовили у провадженні у військовій колегії у Верховному суді. Надалі ми подали касаційну скаргу, Верховний суд запросив справу для вивчення, і, мабуть, (там) відмовилися її заново розглядати, тобто не винесли його на розгляд президії Верховного суду Росії", - сказав адвокат.

За словами Самохіна, це означає, що порушень у рішеннях судів нижчої інстанції у Верховному суді РФ не знайшли.

Він також додав, що ця скарга розглядалася без участі адвокатів.

Нагадаємо, навесні 2014 року Сенцова затримали співробітники ФСБ у Криму.

25 серпня 2015 року Олега Сенцова засудили в Росії до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі. Сенцову висунули обвинувачення в підготовці підриву пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів "Російської громади Криму" і партії "Єдина Росія" в окупованому Росією Криму. Сенцов заперечує ці звинувачення. Правозахисний рух "Меморіал" визнав його політв'язнем.

Україна і РФ продовжують переговори щодо Солошенка і Афанасьєва – Петренко

Подача прохання про помилування українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва не означає припинення комунікації мін'юстів України та РФ щодо видачі цих людей за Конвенцією про передачу засуджених. Про це заявив глава Мін'юсту України Павло Петренко журналістам у середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У випадку якщо вони будуть помилувані, тоді вони повернуться на територію України за відповідним рішенням російської сторони про помилування. Поки немає рішення про помилування, ми не припиняємо юридичні процедури за конвенцією", – сказав він.

Як відомо, 30 травня адвокат Олександр Попков заявляв, що як Афанасьєв, так і Солошенко написали заяви про помилування. Але без визнання власної провини.

Того ж дня український президент Петро Порошенко повідомив, що Афанасьєв та Солошенко повернуться додому наступними після Надії Савченко, про що він ще казав під час урочистого прийому Савченко в Адміністрації президента: "...Це лише початок, бо ми чекаємо повернення додому Солошенка, Афанасьєва, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та багатьох українців, які нині є заручниками як у Росії, так і на окупованій території".

23 травня перший заступник голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко конкретно заявляла, що "позитивні новини" щодо Солошенка й Афанасьєва з'являться "до кінця травня".

Одеський "Правий сектор" пропонує обміняти двох фігурантів справи про масові заворушення 2 травня на Карп'юка і Клиха

Одеська організація "Правого сектору" пропонує обміняти двох росіян - фігурантів справи про масові заворушення 2 травня - на засуджених у Російській Федерації українців Миколу Карп'юка та Станіслава Клиха.

Як повідомляє на свій сторінці у мережі Facebook керівник "Правого сектору" в Одесі Сергій Стерненко, він зареєстрував відповідну електронну петицію на офіційному сайті президента України. Петиція №22/024491-еп подана 31 травня, і того ж дня розпочато збір підписів.

"Вимагаю негайно розпочати процес обміну за схемою "2 на 2" і максимально сприяти звільненню у найкоротші терміни громадян України Карп'юка М. і Клиха С. з відповідною екстрадицією громадян РФ Сакауова М. і Мефьодова Є. на територію Росії", - йдеться у петиції.

У ній зазначається, що 26 травня 2016 року суд у місті Грозний засудив українських політв`язнів Миколу Карп'юка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років позбавлення волі відповідно. У петиції наголошується, що "ця політична розправа є черговим проявом агресії Кремля проти України".

Водночас в Одесі під вартою утримуються два громадянина РФ, які є фігурантами кримінального провадження про події 2 травня 2014 року в Одесі, - Євген Мефьодов і Максим Сакауов. Крім того, ці іноземці, як стверджує автор петиції, перебували в Одесі для участі в проросійських акціях, спрямованих на повалення конституційного ладу і для активного сприяння у створенні терористичної організації "ОНР" ("Одеська народна республіка" – за принципом "ДНР" і "ЛНР").

Свою вимогу Стерненко аргументує, зокрема, суспільно-небезпечною ситуацією, що склалася в Одесі навколо процесу цих громадян РФ, і необхідністю звільнення громадян України.

2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участі проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Під час сутичок у центрі міста було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, де розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

На даний час у Малиновському райсуді розглядаються епізоди провадження про масові заворушення, що мали місце в центрі Одеси.

На лаві підсудних – 20 обвинувачених, з яких п`ятьох утримують під вартою (у тому числі двох росіян), у решти – інші запобіжні заходи.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: Кольченко, відмова, Сенцов, розгляд касації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ