Пт, 2024-04-19, 18:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » Шпигунські пристрасті: СБУ зловила одразу 5 російських нишпорок
15:21
Шпигунські пристрасті: СБУ зловила одразу 5 російських нишпорок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


СБУ затримала п'ятьох офіцерів ФСБ Росії, які намагалися отримати відомості, що становлять військову таємницю. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.
За його словами, "на гарячому" було затримано кадрового офіцера спецслужби РФ під час одержання від громадянина України відомостей, що становлять державну таємницю, і передачі винагороди у сумі 2 тисячі доларів за надану інформацію.

Зустріч з агентом відбувалася за 14 км від державного кордону. При цьому заходи прикриття на другому автомобілі здійснювали ще троє офіцерів ФСБ РФ, військовослужбовець оперативної групи російських військ Придністровського регіону Молдови.

За діями свої підлеглих, які прикривали шпигунську акцію та забезпечували безпеку розвідника, здалеку спостерігав їхній керівник - підполковник, начальник Відділу військової контррозвідки ФСБ РФ в ОГРВ, який втік з місця події, залишивши своїх підлеглих.

Під час особистого огляду затриманих співробітники СБУ вилучили знаряддя шпигунської діяльності: цифрові диктофони, вмонтовану в авторучку відеокамеру, закамуфльований під брелок для ключів контейнер для зберігання цифрових даних, у тому числі з інструкціями для агента, ноутбук, флешки пам'яті, гроші (2 тисячі доларів).

За словами Наливайченка, одним із доказів того, що акцію здійснювали офіцери ФСБ РФ, є факт виявлення на карті пам'яті мобільного телефону фотокопії таємної інструкції, що регламентує агентурну діяльність ФСБ РФ.

Старший офіцер спецслужби Росії, як з'ясувалося, спеціально прибув із Москви для керування розвідувальною операцією. Усі затримані російські офіцери в'їхали в Україну з Придністров'я.

Встановлено, що кілька місяців тому вони захопили на території Придністров'я громадянина України, доставили його на військову базу, де, погрожуючи його життю та здоров'ю, а також його родини, примусили до співробітництва.

Стосовно старшого офіцера порушено кримінальну справу за статтею "шпигунство" і за рішенням Шевченківського райсуду Києва для нього обрано запобіжний захід у вигляді арешту.

Інші співробітники ФСБ РФ після допитів та отримання від них вичерпних пояснень з приводу виконання розвідзавдань на шкоду безпеці України вислані з території держави із забороною в'їзду на 5 років.

Крім того, про те, що трапилося, у встановленому порядку поінформовані керівництво ФСБ Росії та посольство Росії в Україні.

В кінці 2009 року розгорівся ще один "шпигунський" скандал. Так, 16 листопада суд Брянська визнав винним генерального директора української науково-виробничої фірми "Адрон" Миколу Архипова винним у контрабанді.

Архипов був затриманий влітку, і 5 місяців провів у слідчому ізоляторі. Йому інкримінували спробу незаконно вивезти до України техдокументацію та дослідний зразок інфрачервоної лампи, яка є ключовим елементом унікальних російських комплексів протидії ПЗРК. Суд присудив йому 5 місяців, проведених під слідством, і випустив із залу суду.

Представники "Адрон" назвали цей скандал спланованим російськими конкурентами і державними органами.

СБУ не знайшла жодних бойовиків ні в Києві, ні у Київській області

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко спростував інформацію про нібито знаходження бойовиків на території Києва і Київської області, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми відпрацювали кожен санаторій, бази відпочинку Києва та Київської області. Немає бойовиків, немає людей зі зброєю, не треба залякувати громадян", - сказав Наливайченко.

Глава СБУ запевнив, що у разі спроб організації будь-яких протизаконних акцій, у тому числі і за участю бойовиків, буде реагувати вся правоохоронна система.

"До кінця голосування СБУ буде контролювати, щоб такі люди не з'явилися, щоб не з'явилася зброя, вибухівка", - відзначив він. У цьому контексті глава СБУ закликав українців не звертати уваги на чорний піар.

31 січня Тимошенко в інтерв'ю "5 каналу" заявила, що навколо Києва будинки відпочинку заповнені бойовиками, які готові до захоплення влади.

"Те, що було в 2004 році, Янукович повторює і сьогодні. У ЦВК "ківаловщіна", на дільницях - фальсифікації. Знову "каруселі", знову голосування на дому, де вкидаються просто сотні тисяч бюлетенів і, крім того, ще й навколо Києва всі будинки відпочинку, бази відпочинку повністю заповнені бойовиками, які готові до будь-якого варіанту захоплення влади", - заявила вона.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1249 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ