Пт, 2024-03-29, 00:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 2 » Штаб: стиуація в зоні АТО покращилася. ВІДЕО
15:40
Штаб: стиуація в зоні АТО покращилася. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  За добу в зоні проведення АТО на Донбасі не загинув жоден український військовослужбовець, одного поранило внаслідок підриву на вибуховому пристрої, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих у рядах українського війська немає, один воїн отримав поранення, інцидент стався в Станиці Луганській внаслідок підриву на вибуховому пристрої", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Обстановка в районі проведення АТО на Донбасі 1 вересня далі поліпшувалася, зазначає Лисенко.

"Вперше за останні кілька місяців ворог не застосовував важкого озброєння. Однак, за інформацією ГУР Міноборони України, командування російсько-окупаційних військ видало дозвіл на застосування артилерії в темний час доби", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Лисенко зазначив, що 1 вересня абсолютно спокійно було на Луганському напрямку.

На Донецькому напрямку бойові дії в четвер велися в період з 10.00 до 18.30. "Провокаційні обстріли з боку НЗФ відбулися на Світлодарській дузі (Троїцьке, Луганське), у Верхньоторецькому, промзоні Авдіївки і Невельському. Обстріли з боку противника велися тільки зі стрілецької зброї і гранатометів. Також вчора на Донецькому напрямку відбувся розвідувальний політ ворожого БПЛА", - розповів спікер АП.

За його словами, на Маріупольському напрямку сталося три ворожих обстріли - у Мар'їнці та Гранітному, тривалістю від 10 до 30 хвилин. "При цьому окупанти застосовували тільки стрілецьку зброю", - вказав Лисенко.

Як повідомлялося, кілька днів тому на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

В українській армії заявили, що готові забезпечити "день тиші" 1 вересня попри те, що противник продовжує порушувати Мінські домовленості в частині відведення важкого озброєння і застосування озброєнь.

31 серпня прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер заявила, що тристороння контактна група може провести екстрену відеоконференцію 1 вересня через порушення режиму "припинення вогню" з боку бойовиків.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режим тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокація в районі Троїцького. Всього з півночі до 18.00 годин незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО відзначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямах.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Крім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

Росіяни дотримуються режиму тиші, але їм дозволили застосовувати артилерію вночі при пересуванні сил АТО - розвідка

Противник загалом дотримується режиму припинення вогню на Донбасі, проте командири з'єднань та частин 1-го і 2-го армійських корпусів отримали дозвіл застосовувати артилерію в нічний час, якщо виявлять пересування підрозділів сил АТО.

"У цілому противник дотримувався режиму припинення вогню. Обстрілів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння не відмічено. Водночас командири з'єднань та частин 1-го, 2-го армійських корпусів отримали дозвіл на застосування артилерії у разі виявлення пересування підрозділів сил АТО в нічний час", - повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці у Facebook у п'ятницю.

У зведенні зазначено, що противник продовжує вести розвідку сил АТО, а також надалі постачає військову техніку, боєприпаси і паливно-мастильні матеріали з території РФ.

Що стосується втрат, то, за даними української розвідки, російське командування продовжує використовувати бойові дії на тимчасово окупованих територіях сходу України як полігон для утилізації прострочених артилерійських боєприпасів, що призводить до збільшення втрат особового складу.

"1 вересня під час "самопідриву" мінометної міни з партії "непридатних" боєприпасів, доставлених з Арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1 розряду ЗС РФ (м. Кунгур, Пермський край), отримали поранення два мінометники мінометної батареї 2-го мотострілкового батальйону 11-го окремою мотострілкового полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, зокрема старший навідник", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ГУР інформує про те, що посаду "начальника служби ракетно-артилерійського озброєння" 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу (Луганськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) займає майор ЗС РФ Сергій Тихонов (позивний "Старий").   

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: зон АТО, стиуація, штаб
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ