Сб, 2024-04-20, 11:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 23 » Силам АТО доводиться гасити постійні атаки вогнем у відповідь. ВІДЕО
22:39
Силам АТО доводиться гасити постійні атаки вогнем у відповідь. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

З початку доби російські найманці не припиняють обстрілювати позиції Збройних сил України: впродовж дня зафіксовано 14 таких обстрілів, 11 з яких - на Донецькому напрямку.

Про це у середу 23 березня повідомили у прес-центрі штабу Антитерористичної операції на сторінці у соцмережі Facebook.

За даними штабу, по позиціях сил АТО поблизу Авдіївки бойовики вели вогонь з міномету калібру 82 мм, ручних гранатометів та стрілецької зброї.

Близько 15.00 опорні пункти в районі Красногорівки терористи обстріляли з гранатометів та мінометів калібру 82 мм, випустивши при цьому 28 мін.

Крім того, снайпери російських найманців обстрілювали позиції поблизу Зайцевого, а по укріпленнях в районі Майорська ворог вів вогонь з кулеметів великого калібру.

На Маріупольському напрямку позиції поблизу Новотроїцького бойовики обстріляли з міномету калібру 120 мм та гранатометів різних систем. По захисникам Широкиного російські найманці вели вогонь зі стрілецької зброї.

В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь.

Волонтерська організація "Повернись живим" опублікувала відео нічного бою 23 березня під Авдіївкою, коли промзона виявилася в оперативному оточенні російсько-терористичних сил.

"500 м грунтовки, що зв'язує місто і промзону прострілювали 152 мм гаубиці. У ліску, що з боків - шастали ДРГ. Прохід для резерву був утруднений. Обстріл українських позицій вівся з усіх боків. Працював танк, 120-ті міномети, 152-мм гаубиці, АГС, СПГ, РПГ. Одна з позицій, в районі дач була оточена бойовиками. Вогневий контакт з противником йшов на відстані декількох метрів. Щоб відбити атаку - бійці викликали вогонь на себе", - пишуть волонтери.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, бойовики розгорнули у районі Ясинуватої комплекс радіолокаційної розвідки "Зоопарк-1". Зазначається, що на окупованих територіях Донбасу бойовиками "проводиться посилення підрозділів тактичної групи та поповнення боєкомплекту".

"З району н. п. Макіївка до н. п. Ясинувата перекинуто танкову роту 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ та 12 вантажних автомобілів з боєприпасами", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, також нарощуються можливості артилерійської розвідки.

Як повідомлялося, в промисловій зоні Авдіївки ввечері у вівторок 22 березня відбувалися потужні бої. Бойовики з боку Ясинуватої вже протягом трьох тижнів намагаються пройти через промзону Авдіївки, яка знаходиться недалеко від Ясинуватської розв'язки. При цьому в штабі АТО зазначали, що днем в Авдіївці працює ОБСЄ, тому бойовики не стріляють. Атаки починаються, коли настають сутінки.

Взяття 16м батальйоном 58й бригади без порушення Мінських домовленостей і без застосування заборонених озброєнь Авдіївської промзони і як наслідок - можливість вогневого ураження техніки супротивника, на трасі Донецьк-Горлівка в районі Ясинуватської розв'язки вважається головним військовим досягненням останніх тижнів.

Активна фаза воєнного конфлікту на Донбасі триватиме 2-5 років, вважають по різні боки лінії зіткнення – дослідження

Представники українських добровольчих військових формувань та учасники збройних формувань окупованих районів Донецької та Луганської областей переконані у тому, що конфлікт на Донбасі є довготривалим.

Як повідомила у середу 23 березня під час прес-конференції професор, завідувач кафедри соціології Українського католицького університету Оксана Міхеєва, такими є результати дослідження, яке було проведено у листопаді 2015 - лютому 2016 року, передає УНІАН.

"Вони всі говорять про те, що ще 2-5 років буде продовжуватись активна фаза війни. Також, за різними оцінками, від 10 до 25 років відбуватиметься повільний та нелегкий вихід з цього конфлікту… Спостерігається взаємне перекидання відповідальності на іншу сторону за недотримання умов, невиконання та небажання іти на компроміси. Остаточне примирення бачиться не раніше наступного покоління… Конфлікт перебуває на тій стадії, коли сторони ще не зрозуміли, що припинення конфлікту є більш вигідним, ніж продовження. Фактично вони не готові до переговорного процесу…. Дуже неприємний момент – готовність учасників до продовження активної фази конфлікту", - розповіла вона.

Дослідження також показало, що родини представників українських сил часто не знали, що їхні рідні на передовій. Українські добровольці зазначають, що після того як їхні близькі дізнавались про це, надавали їм серйозну підтримку.

"Якщо говорити про представників з ОРДЛО, то у них ситуація складніша. Доволі часто вони долають опір близьких і говорять про негативне ставлення з боку суспільства. Вони зіштовхуються з ситуацією різких висловів на свою адресу", - зазначила Міхеєва.

Початок конфлікту на Донбасі обидві сторони розцінюють по-різному.

"Представники ОРДЛО схильні описувати ситуацію як інспіровану "третіми силами". Передусім ідеться про США, Європу та РФ і у цьому конфлікті Україні відведена роль об’єкту чи жертви обставин. З точки зору проукраїнських добровольців – події інспіровані Росією і їх підготовка характеризується тривалістю та продуманістю. Акцент робиться на ролі регіонального олігархату та його невдалій боротьбі за власну вотчину. По-третє, події пояснюються специфікою способу життя та ментальністю місцевого населення", - розповіла вона.

Дослідження також показало, що проблеми з працевлаштуванням призводять до виокремлення невеликої частини вояків, які повертаються на війну, яку розглядають як версію працевлаштування. Ця тенденція характерна для опитаних респондентів з обох боків, але є сильніше вираженою з боку ОРДЛО.

Бачення перспектив власної участі у війні, за словами Міхеєвої, є наступними: проукраїнські військові формування майбутню перспективу оцінюють у категоріях захисту своєї землі та не планують продовжувати військову кар’єру, а представники ОРДЛО виявляють готовність до продовження подібної діяльності в інших "гарячих точках" і планують надавати допомогу тим, хто не хоче бути у складі України.

Дослідження "Homo militans" було проведено у листопаді 2015 - лютому 2016 року Українською миротворчою школою за фінансового сприяння посольства Британії в Україні. Дане дослідження ґрунтується на аналізі 58 глибинних інтерв’ю ( 22 – з учасниками збройних формувань ОРДЛО та 36 – з добровольцями українських військових формувань). Опитані представляють фактично всю територію України – Донецьк, Луганськ, Кіровоград, Добропілля, Артемівськ, Львів, Вінниця, Маріуполь, Миколаїв, Київ, Житомир, Стрий, Макіївка, Севастополь, декілька сіл Львівської та Кіровоградської областей. Респонденти з окупованих районів Донецької та Луганської області представлені мешканцями Донецька, Луганська, Макіївки, Горлівки, Севастополя, а також низки російських міст.

Категорії опитаних: воєнні формування окупованих районів Донецької та Луганської області, місцева територіальна охорона, українські добровольчі батальйони, українські добровольці, що пішли служити у регулярну армію, волонтери, що працюють в зоні АТО, поранені та інваліди, військові – громадяни Росії, самооборона Добропілля.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, вогонь, відповідь, постійні атаки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ