Чт, 2024-04-25, 03:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 25 » Сили АТО укріплюються в Широкиному. Росія вивозить трупи. ВІДЕО
18:21
Сили АТО укріплюються в Широкиному. Росія вивозить трупи. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 За минулу добу в зоні АТО не загинув жоден український військовослужбовець, двоє були поранені, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, але двоє зазнали поранення", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, один військовий постраждав під час проведення розмінувань у Широкиному, а другий підірвався на невідомому вибуховому пристрої в селищі Новгородське.

Бойовики покинули село Широкине, в якому зараз ведуться роботи з розмінування, повідомив Мотузяник.

"Вчора бойовики повністю залишили село Широкине. Село повністю під контролем Збройних сил України. Зараз там ведуться роботи з розчищення та розмінування території, адже під час догляду бойовики встановили численні розтяжки", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Мотузяник зазначив, що за умовами мінських домовленостей Широкине має перебувати під контролем ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що сили АТО поблизу Зайцеве захопили і вилучили велику кількість озброєння терористів.

Напередодні повідомлялося, що в результаті бойового зіткнення українські військові зайняли стратегічну висоту в Докучаєвську. Крім того, українські військові повністю відновили контроль над Широкиним.

А через постійні обстріли терористів українські військові змушені були зайняти промислову зону біля Авдіївки Донецької області. При цьому ворог застосовував міномети забороненого калібру, автоматичні гранатомети і великокаліберні кулемети. "Під загрозою опинилися і будинки місцевих жителів. Щоб уникнути втрат особового складу і жертв серед мирного населення, наші бійці змушені були витіснити ворога за межі населеного пункту", - вказали в штабі.

Розвідка перевіряє дані про ще 60 загиблих російських військових

Розвідка перевіряє інформацію про 60 російських військових, загиблих у 20 числах лютого. Росія ж продовжує перекидати свої війська на Донбас.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Перевіряється інформація щодо доставки 23 лютого ц.р. 60 тіл загиблих російських військовослужбовців та бойовиків до моргу Донецької обласної клінічної лікарні для ідентифікації", - сказано у повідомленні.

Також розвідка інформує, що "в ніч проти 23 лютого ц.р., через пункт пропуску Довжанський, на територію Росії вивезено дві труни з тілами офіцерів ЗС РФ та п’ять мішків з рештками тіл російських солдат".

Водночас триває перекидання з території РФ військовослужбовців, техніки та зброї для потреб 1-го і 2-го "армійських корпусів" (АК) до наступних пунктів призначення:

Свердловськ – рота російських військовослужбовців (120 осіб);

Качкарське – два підрозділи російських військовослужбовців (250 осіб);

Ровеньки (ДП "Ровеньківська нафтобаза") – ешелон з ПММ (420 тонн);

Іловайськ – сім залізничних платформ з військовою технікою, три цистерни з ПММ (180 тонн), чотири вантажні вагони з боєприпасами.

Протягом доби в зоні АТО здійснено 50 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок та 82-мм мінометів, з них: 13 – Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Новоселівка, (Слов’янський напрямок); 33 – Верхньоторецьке, Авдіївка, Опитне, шахта "Бутівка", Первомайське, Піски, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); два – Новотроїцьке, Гранітне (Волноваський напрямок); два – Чермалик, Гнутове (Маріупольський напрямок).

Україна повідомила місію ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем та 122-мм РСЗВ "Град" у районах Дебальцеве, Донецьк і Комсомольське.

22 лютого у районі Світлодарська 3 військовослужбовці 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК, при спробі здатися в полон, були обстріляні російськими військовими. Одного військовослужбовця вбито та двох поранено.

За даними української розвідки, у підрозділах 1-го батальйону територіальної оборони (Михайлівка) 1-го АК продовжуються випадки масового дезертирства.

Факти масового звільнення російських військовослужбовців з подальшим поверненням до Росії відзначаються у підрозділах 5-ї окремої мотострілецької бригади (Обільне) 1-го АК.

Як повідомляв штаб АТО, у ніч проти 23 лютого бойовики вели вогонь по позиціях українських військових поблизу Водяного на Маріупольському напрямку, у районі Мар'їнки, неподалік Авдіївки і Новгородського.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: Широкине, сили АТО, Росія, трупи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ