Чт, 2024-03-28, 22:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 7 » Сили АТО "втихомирили" бойовиків біля Широкиного. ВІДЕО
16:00
Сили АТО "втихомирили" бойовиків біля Широкиного. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, п'ятеро зазнало поранень. Про це сьогодні, 7 листопада, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

На луганському напрямку окупанти відкривали вогонь у Станично-Луганському та Попаснянському районах, зокрема в Новоолександрівці. В основному бойовики використовували легке озброєння і вели обстріл вночі. Всього за добу на луганському напрямку зафіксовано 12 обстрілів, в одному випадку - із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку противник порушував режим тиші практично у всіх гарячих точках, зокрема, в Троїцькому, Луганському, Зайцевому, Авдіївці. Бойовики використовували міномети калібром 82 мм і 120 мм. Всього по позиціях сил АТО було випущено близько 90 мін.

В Авдіївці бойовики підігнали танк і зробили кілька пострілів. Увечері там же вони провели два обстріли тривалістю 3 години. Всього за добу на донецькому напрямку зафіксовано 8 обстрілів, 6 з них - із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку ситуація все ще неспокійна по всій лінії фронту. Бойовики застосовували міномети, танки, ствольну артилерію. Найінтенсивніший вогонь вели біля Красногорівки і на ділянці Павлопіль-Широкине. По позиціях українських військових противник випустив понад 100 боєприпасів. Сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Всього за добу на цьому напрямку зафіксовано 32 обстріли, 17 з них - із застосуванням важкого озброєння.

За тиждень загинули 16 окупантів

"Підтверджено бойові і небойові втрати противника за минулий тиждень. Загинули 16 і поранено 22 окупанти. Цих втрат зазнали всі з'єднання противника (це три так званих полки і три "бригади"), які протистоять нашим військам у всіх гарячих точках на фронті", - сказав Лисенко.

Прес-секретар додав, що, крім бойових втрат, окупанти мають серйозні клопоти з небойовими втратами.

"Противник має серйозні клопоти і з небойовими втратами. Зокрема, наклав на себе руки начальник інженерної служби так званого 2-го корпусу російсько-окупаційних військ Олег Жариков. А рядового бойовика Гришина випадково підстрелили колеги по брудній роботі", - додав Лисенко.

"З Росії прибула чергова партія підкріплення для бойовиків. Зокрема, до Стаханова приїхали два вагони з боєприпасами до РСЗВ "Град", на станцію Іловайськ - залізничний ешелон (12 одиниць військової техніки), на станцію Харцизьк - 5 вагонів з боєприпасами, 3 - із запчастинами для бойових броньованих машин, 1 - з акумуляторами, 3 - із зимовим обмундируванням", - розповів спікер.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

3 листопада місія ОБСЄ повідомила, що ситуація на сході України значно погіршилася, а кількість обстрілів зросла на 40%.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: Широкине, сили АТО, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ