Пт, 2024-04-19, 11:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 23 » Силовики відбили атаку бойовиків і захопили трофейний кулемет. ВІДЕО
14:41
Силовики відбили атаку бойовиків і захопили трофейний кулемет. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Впродовж минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції 8 українських військових отримали поранення. Про це сьогодні, 23 серпня, на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, на щастя, загиблих військових немає, але 8 воїнів отримали поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, постійний моніторинг ситуації та розвіддані дозволяють говорити, що "будь-яких неочікуваних рухів або дій з боку противника ми не спостерігаємо".

Лисенко зауважив, що "спостерігається передислокація окремих підрозділів ворога, є так звані підрозділи, які здійснюють обстріл наших позицій та швидко залишають місця. Але великих груп, які готові або намагаються чи можуть здійснити агресивний наступ на наші позиції, не виявлено".

На Луганському напрямку вчора дещо загострилася обстановка - до 17.00 на фронті було спокійно, проте згодом почалися інтенсивні ворожі обстріли. Одразу після заходу сонця окупанти вели вогонь впродовж трьох годин у Станиці Луганській. Ворог застосовував майже весь наявний арсенал – стрілецьку зброю (зокрема снайперську), гранатомети різних систем, бронетехніку, а також міномет. Також окупанти порушили режим тиші у Лопаскиному, Кримському та Золотому.

Під вогонь ворожої артилерії (152-міліметрові гармати) потрапив і тиловий район – с. Трипілля за 15 км від фронту. Окупанти випустили 6 снарядів.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема три – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку головною гарячою точкою, як і раніше, залишається Авдіївська промзона та прилеглі райони, зокрема Кам’янка та Новоселівка Друга. Протягом дня окупанти неодноразово відкривали вогонь з мінометів. Дещо північніше під ворожий артобстріл також потрапив тиловий район.

За словами Лисенка, впродовж півгодини по українських позиціях було випущено 40 снарядів зі 122-міліметрових гармат, і через інтенсивне використання боєприпасів у цьому районі командування противника перекинуло в район Ясинуватої 7 вантажних автомобілів з боєприпасами.

Також кілька ворожих обстрілів відбулося й на інших ділянках фронту, зокрема у Луганському, Верхньоторецькому та Пісках, але там ситуація значно спокійніша, сказав Лисенко.

"Головною подією дня на Донецькому напрямку вчора було бойове зіткнення сил АТО з окупантами в Авдіївській промзоні. На світанку, близько 5-ї ранку, група противника перетнула лінію розмежування і висунулася до наших оборонних рубежів. Ворог почав обладнання позиції на відстані 80 м від нашої. Туди оперативно вирушили наші бійці і прийняли бій, який тривав 40 хвилин. В підсумку сили АТО знищили трьох окупантів і взяли трофейний 12,7-міліметровий кулемет. З нашого боку – без втрат", - сказав Лисенко.

Він повідомив, що всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 14 – з важкого озброєння, та одне бойове зіткнення.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії тривають на крайній півночі та півдні – це район Красногорівка-Мар’їнка та Широкине відповідно. На цих рубежах окупанти випустили понад 130 мін з мінометів калібром 82 та 120 мм. Також кілька ворожих обстрілів сталося у Новотроїцькому, Гранітному, Водяному та Гнутовому, на решті ділянок фронту вчора було спокійно. Переважно окупанти відкривали вогонь у світлу пору доби, зокрема з важкого озброєння.

"Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 10 мінометних", - констатував представник АП.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня українські силовики відбили ворожу атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій".

7 серпня ЗСУ відбили атаку диверсантів біля Старогнатівки.

8 серпня окупанти влаштували безпрецедентні артилерійські обстріли в Широкиному.

11 серпня президент України Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі. Також Порошенко допускає, що в разі загострення ситуації буде запроваджено воєнний стан, а також оголошено мобілізацію.

14 серпня бойовики намагалися захопити опорний пункт у районі Новоолександрівки.

15 серпня було повідомлено, що на Донбас перемістився ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, що розцінюється розвідкою як посилення загрози повітряного тероризму.

21 серпня окупанти обстріляли село Солодке з важкої артилерії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 597 | Додав: adminA | Теги: атака бойовиків, трофейний кулемет, cиловики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ