Вт, 2024-04-23, 11:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Силовики відбили атаку окупантів. ВІДЕО
18:04
Силовики відбили атаку окупантів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Двоє українських військовослужбовців загинули, вісьмох поранено, ще трьох контужено в зоні проведення антитерористичної операції за добу в результаті бойових дій, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, восьмеро дістали поранень і контузію", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

За словами Лисенка, загалом у понеділок було зафіксовано 57 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, зокрема 23 з важкого озброєння, більшість з них – на маріупольському напрямку.

Зокрема, на луганському напрямку було зафіксовано 17 обстрілів, зокрема 7 з важкого озброєння. Бойові дії велися лише в Попаснянському районі на ділянці Попасна-Новоолександрівка-Новозванівка. Бойовики порушували режим тиші в темну пору доби, активно застосовували важке озброєння (міномети і гармати). Їхні артбатареї розгорнуті на рубежах Первомайськ-Калинове впритул до лінії зіткнення. Найактивніша стрілянина була зафіксована між 22.00 і 23.00, коли вона велася з 122-мм гармат одразу по кількох опорних пунктах.

На донецькому напрямку в понеділок було найменше обстрілу з боку бойовиків – 3, зокрема 2 з важкого озброєння. Бойовики порушували режим тиші у Зайцевому та Авдіївці між 18.00 і 22.00, при цьому, окрім легкого озброєння, активно застосовували міномети, випустивши по позиціях сил АТО понад 30 мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. На інших ділянках фронту було спокійно.

Найбільш складна обстановка в понеділок була на маріупольському напрямку, де скоєно 27 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 14 з важкого озброєння, і вівся один бій. "Противник перекинув додаткові сили, зокрема бронетехніку, міномети і гармати, на свої рубежі Комінтернове-Саханка-Безіменне і перейшов до масованого їх застосування. Зокрема, ще до світанку в Водяному бойовики організували потужний мінометний обстріл. За кілька годин на цих рубежах відбулося бойове зіткнення, що завершилося вдало для сил АТО. Зазнавши невдачі, противник організував ще один мінометний обстріл, причому потужніший за перший", - розповів Лисенко.

Найскладніша ситуація у Широкиному, кількість випущених мін і снарядів у бік позицій сил ЗСУ досягла близько 200. У Зайцевому і Мар'їнці кількість збройних інцидентів нижча, однак також застосовується важке озброєння, зокрема 152-мм гармати і бронетехніка. На всіх оборонних рубежах, де було неспокійно, сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Крім того, у понеділок на Луганському та Маріупольському напрямках бойовики організували 3 розвідувальних польоти безпілотних літальних апаратів.

За минулу добу російсько-окупаційні війська із застосуванням важкого озброєння 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. На Маріупольському напрямку скоєно 27 обстрілів. Збройні провокації з боку противника відбулись із застосуванням важкого озброєння. Зокрема, зі ствольної артилерії калібру 152 мм бойовики відкрили вогонь по захисниках Талаківки і Бердянського, а із 122-мм калібру - по Широкиному.

Раніше заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука повідомляв, що у Станиці Луганській бойовики починають процес відведення сил від лінії розмежування. Водночас речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко не зміг підтвердити або спростувати цю інформацію.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони поінформували, що на тимчасово окупованих територіях сходу України бойовики намагаються затягнути реалізацію рамкової угоди про відведення військ. Як зазначають у розвідці, до контролю ситуації в районах відведення н.п. Золоте та Петровське залучались безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Тим часом бойовики і далі порушують режим припинення вогню.

Напередодні Лисенко повідомив, що відведення Збройних сил України в районі Станиці Луганської переноситься. Таке рішення було вимушено ухвалено з огляду на систематичне порушення режиму тиші з боку противника та невиконання бойовиками рамкового рішення про розведення сил та засобів.

Розвідка: розведення триває, але обстріли не вщухають

На окупованій території Донбасу на трьох ділянках лінії розмежування триває процес розведення сил. Про це повідомляє Головне розвідуправління Міноборони.

Згідно із повідомленням, біля Станиці Луганської – розпочалось часткове відведення підрозділів 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ з передових позицій у районі мосту через р.Сіверський Донець; у Золотому і Петрівському – продовжується розмінування місцевості.

Контроль обстановки у районах відведення здійснюють безпілотні літальні апарати та групи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Противник продовжує порушувати режим припинення вогню. На окремих напрямках здійснювались обстріли зі стрілецької зброї, комплексів протитанкових керованих ракет, БТР, БМП, 82-мм, 120-мм і 152-мм артилерійських систем.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 691 | Додав: adminA | Теги: атака окупантів, силовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ