Пт, 2024-03-29, 09:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 28 » "Схід" і "Захід" відзначають День Конституції
16:56
"Схід" і "Захід" відзначають День Конституції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Рекордний за розмірами державний прапор України розгорнули у центрі Дніпропетровська до Дня Конституції.
 

Розміри прапора - 35 на 40 метрів. Площа - 1350 метрів, повідомив керівник громадської організації "Демократична Дніпропетровщина" Олександр Соколін, передає "Інтерфакс-Україна".

 

Організація, яку він очолює закликала всіх об'єднатися біля державного прапора.

"Не важливо з якою політичною силою у тебе стосунки, або якої ідеології ти дотримуєшся. Приходь сам і приводь своїх друзів і членів родини і користуйся можливістю власноруч доторкнутися до речі, яка символізує Україну в світі. Тільки прагнення до розвитку України, як незалежної, процвітаючої, заможної країни об'єднає всіх нас!", - йдеться в запрошенні.

У заході взяли участь близько 300 представників громадських організацій і громадяни міста.

Цей прапор вперше представили в Донецьку на День державного прапора у 2007 році. Його пошила пенсіонерка з Донецька, шахтарська вдова Марія Беляткова.

До Дня Незалежності прапор побуває ще в кількох регіонах країни. Приміром, 29 червня, він вирушить до Львова. 24 серпня його розгорнуть в Києві.

Як повідомлялось раніше, минулий День Києва, що святкувався 29 і 30 травня 2010 року, позначився рекордом Книги рекордів України, коли на головній вулиці столиці розгорнули найдовшу в Україні 725-метрову синьо-жовту стрічку.

В Севастополі пройшли урочисті вшанування біля пам'ятника Тарасу Шевченку на честь 15-річчя ухвалення Конституції України

У Севастополі урочисто поклали квіти і вінки до пам'ятника Тарасу Шевченку на честь 15-ліття ухвалення Конституції України.

В ході церемонії вінки до підніжжя пам'ятника були покладені від Севастопольської міськадміністрації і міськради.

Участь в церемонії взяли командування Військово-морських сил України і Чорноморського флоту Російської Федерації, представники місцевих політичних партій і громадських організацій.

Після виконання гімну України матроси роти почесної варти пройшли урочистим маршем під музичний супровід духового оркестру Військово-морської академії імені П.С.Нахимова.

Напередодні в своєму сумісному вітальному поздоровленні з 15-ми роковинами ухвалення Конституції голова Севастопольською гір адміністрації Володимир Яцуба і голова міськради Юрій Дойніков заявили, що " в країні за ці роки відбулися зміни, нові реалії сьогоднішнього дня, привели до того, що Конституція України потребує принципових змін і доповнень, а вся конституційна система країни – нової правової культури".

Крім того, напередодні знаменної дати в місті відбулися урочисті збори і вручення юним громадянам Севастополя паспортів.

У вівторок увечері на Приморському бульварі міста відбудуться святковий концерт і салют.

На Львівщині відзначили 15-ту річницю Конституції України

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак та заступник міського голови Львова Василь Косів взяли участь в урочистих заходах із нагоди 15-річниці Конституції України.

Представники влади спільно із начальниками усіх управлінь Львівської ОДА поклали квіти до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу. Державний гімн виконав оркестр Західного територіального управління командування внутрішніх військ МВС України.

Опісля делегація поклала квіти до пам’ятника Михайлу Грушевському, а державний гімн України виконав оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Після покладання квітів представники влади області пройшли пішою ходою на проспект Свободи до пам’ятника Тарасу Шевченку, де хорова капела "Трембіта" виконала "Під небом України", а керівництво області також поклало квіти до монумента Кобзарю.

У коментарі журналістам голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк подякував усім львів’янам, які спільно із владою сьогодні прийшли відзначити 15-річницю Конституції України. Він наголосив, що хотілося б, щоб рівень свідомості наших громадян був таким, щоб День Конституції справді був всенародним святом, проте додав, що для цього потрібен час.

"У кожному селі області, місті та районному центрі сьогодні відзначають 15-річницю Конституції України. У області заходи з відзначення цієї дати розпочались ще напередодні, а сьогодні поставлений основний акорд. Хотілось б побажати жителям нашого краю, щоб кожен із них відчував, що він перебуває під захистом держави та Основному закону", - сказав Цимбалюк.

Нагадаємо, у вівторок, 28 червня 2011 року, Україна відзначає 15-ту річницю з дня ухвалення Конституції.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1487 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ