Сб, 2024-04-20, 05:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 19 » Складено рейтинг найнебезпечніших спальних районів України
18:10
Складено рейтинг найнебезпечніших спальних районів України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Журнал "Корреспондент" склав десятку найвідоміших спальних районів України - житлових масивів на околицях найбільших міст країни, сумнозвісних високим рівнем вуличної злочинності та соціальної депресивності, передає "Корреспондент".
Кривий Ріг: Довгинцеве

Місто, найдовше в Європі за протяжністю (126 км з півночі на південь), Кривий Ріг ще за часів СРСР вважався одним із найпроблемніших у кримінальному плані в Україні. У 50-60-х роках численні промислові підприємства зводилися тут здебільшого руками в'язнів, яким "відсидку" в таборах замінили працею на шкідливому виробництві.

Багато з них згодом осіли в Кривому Розі, причому часто - в Довгинцевському районі, який забудовувався хрущовками. Як пише журнал, деякі селища району - зокрема окраїнний Шанхай - є місцем цілодобової торгівлі наркотиками і практично щоденних вуличних грабежів і нападів.

Запоріжжя: Кічкас

Колишнє село Павло-Кічкас є складовою частиною Заводського району, в якому проживає близько 61 тисячі осіб. У районі скупчені практично всі найбільші промислові підприємства міста - "Запоріжсталь", "Дніпроспецсталь", "Запоріжкокс" і багато інших. "Кореспондент" зазначає, що улюбленим місцем зустрічей, культурного спілкування, розпивання "гарячої води" та мордобою для молоді Кічкаса слугує площа перед ДК Вогнетривкого заводу.

Донецьк: Петрівка

Названий на честь колишнього соратника Йосипа Сталіна Григорія Петровського, цей район донбаської столиці з населенням 90 тисяч осіб є найбільш віддаленим від центру міста. Більшість місцевих жителів - шахтарі. Ті, кому чесний заробіток не до душі, вважають за краще заробляти продажем наркотиків або грабежами.

Одеса: Поскот

Складова частина Суворовського району міста, цей величезний – на більш ніж 200 тисяч мешканців - житловий масив являє собою по суті місто в місті. Розташоване за 15 км від центру Одеси, селище (рос. - поселок) Котовського, або Поскот - як скорочено називають його одесити - почало забудовуватися п'ятиповерховими цегляними хрущовками наприкінці 1950-х.

За даними журналу, спочатку влада планувала зробити його стандартним спальним районом, але до сьогодні Поскот розжився розгалуженою інфраструктурою і є справжніми панельними джунглями. Гопники Поскота знамениті на всю Одесу як найвідданіші традиціям представники цього племені.

Луганськ: Камброд

Саме звідси почалося заселення сучасного Луганська наприкінці XVIII ст., коли робітників (переважно звільнених в'язнів) звозили працювати на щойно відкритий царський ливарний завод. Зараз слобода Кам'яний Брід - або Камброд - є місцем найбільшої в Луганську концентрації хуліганів. У 2008 році тут сталася масова бійка за участю кількох десятків пакистанців - учнів одного з луганських вузів. Рідні стіни допомогли камбродським гопникам - перемога була за місцевими хуліганами.

Харків: ХТЗ

Побудований у чистому степу, в найкращі свої часи Харківський тракторний завод випускав до 50 тисяч машин на рік. Житловий район, призначений для заводчан, проектувався з нуля і був покликаний втілити в собі місто майбутнього, ідеальну модель існування пролетаріату, де всі побутові завдання, аж до приготування їжі, мали вирішуватися централізовано.

Зокрема, у багатьох місцевих будинках проектом не передбачені особисті кухні, зате є величезні їдальні,де мали б харчуватися робітники. Від ХТЗ цей житловий масив відокремлений зеленою зоною. У кримінальному сенсі район ХТЗ в усі часи був на особливому рахунку у харківської міліції: рядові радянські тракторобудівники - а зараз і їхні нащадки – замість сидіти в місцевих бібліотеках розважаються спарингами між собою та чужинцями, що забрели на територію району.

Дніпропетровськ: Амур

Амур-Нижньодніпровський район налічує близько 165 тисяч жителів. Він виструнчився вздовж Дніпра на 20 км і поділяється на дві частини - Піски і Чорнозем. Населення ділиться здебільшого на три категорії - пенсіонерів, робітників місцевих заводів, а також численних осіб без певного місця роботи. Район уславився вуличними пограбуваннями, процвітає наркоторгівля. Амур відомий ще й тим, що на його кривих вуличках виріс Іван Куліченко, нинішній мер Дніпропетровська.

Київ: ДВРЗ

Селище Дарницького вагоноремонтного заводу виникло на околиці Києва на початку 30-х років XX століття як місце проживання будівельників Дарницького залізничного депо, згодом названого ДВРЗ. Сучасне його планування і забудова відносяться до 1940-1950-х років. Розташований далеко від метро, ДВРЗ по праву вважається одним з найбільш кримінально неспокійних місць столиці.

А головне місце проведення культурного дозвілля для місцевої молоді в кепках - стадіон ДВРЗ. Через дешеву оренду житла тут живуть переважно люди, які приїжджають на заробітки до Києва з периферії. Нащадки колишніх в'язнів, які будували депо, також не дають нудьгувати власникам мобільних телефонів і гаманців, які випадково втрапили сюди.

Київ: Борщагівка

Масова забудова Борщагівки почалася в 1966 році. Це один з найбільших масивів міста, поділений на 14 мікрорайонів. Божа кара Борщагівки сьогодні - наркоторгівля, що процвітає в заростях нескінченних панельних багатоповерхівок. Як пише журнал, з'являтися поодинці в темний час доби в околицях ринків "Дніпро", "Колібріс" чи торгового центру "Квадрат" настійно не радять найкращі травматологи Києва.

Львів: Сихів

Найбільший житловий масив Львова, що в адміністративному плані входить до складу Сихівського району. Забудова багатоповерховим типовим житлом почалася 1979 року. Нині населення району становить близько 145 тисяч осіб. У роки радянської влади район заселявся переважно жителями сіл Львівщини. "Корреспондент" пише, що на Сихові - найвища у Львові концентрація люмпенізованого елемента, безробітних, високий рівень вуличної злочинності і найнижчі в обласному центрі ціни на житло.

Раніше журнал "Фокус" склав рейтинг найбільш кримінальних міст і областей України, в якому ведуть перед східні регіони країни. Кримінальною столицею нашої батьківщини стало місто Луганськ, в якому скоюється 57 злочинів на 10 тисяч населення (за перші чотири місяці 2009 року).

У першу п'ятірку рейтингу найнебезпечніших міст увійшли ще два міста Луганської області: Лисичанськ (54 злочини на 10 тисяч) і Краснодон (46,9 на 10 тисяч).

А ось міжнародна програма захисту прав споживачів "Знак якості" за підсумками 2009 року присудила Одесі нагороду в номінації "Найкраще місто України". Про це повідомила заступник керівника муніципального управління інформації Олена Варичева. "Таким чином відзначено переконливий успіх Одеси, визнаної за підсумками 2009 року найбільш комфортним для життя містом України", - сказала Варичева
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1143 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ