Вт, 2024-04-23, 08:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 2 » Сомалійські пірати заснували свою біржу: обертаються серйозні кошти
16:57
Сомалійські пірати заснували свою біржу: обертаються серйозні кошти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

За весь період скоєних нападів пірати Сомалі отримали десятки мільйонів доларів. Це серйозні суми грошей, і з ними було необхідно щось робити. В результаті кількох зустрічей піратів було прийнято рішення про відкриття біржі, передає Інтернет-видання "Морський Бюлетень".

Один з ветеранів піратства, дехто Мохаммед, давно вже заправляє справами корсарів із берега, повідомив агентству Reuters, що "шляхом відкриття біржі пірати зможуть добитися схвалення їхніх дій з боку місцевої громадськості".

"Чотири місяці тому в період мусонних дощів, ми прийняли рішення про відкриття цієї біржі. Ми починали з 15 компаній, що займаються піратством, зараз їх уже 72. Десять з них успішно провели захоплення суден. Акції цих компаній відкриті для купівлі та продажу будь-якими гравцями. Це можуть бути як люди, що беруть участь у нападах, так і люди з берега. Купівля-продаж акцій відбувається за рахунок грошей, зброї або боєприпасів, "- говорить Мохаммед.


Так, дружина загиблого в морі пірата Сагра Ібрагім вклала в акції все, що в неї було: кілька гранат для РПГ. Після звільнення іспанського тунцелова вона отримала 75 тисяч американських доларів.

Акції піратських фірм користуються великим попитом не тільки серед місцевих жителів, а й серед діаспор сомалійців в інших країнах. Пірати з упевненістю заявляють, що їхньому бізнесу ніяка криза не загрожує, передають Вести.Ru.

Біржа в Харадхере відкрита 24 години. На сьогоднішній день, це одна із найбільш жвавих частин міста. Крім інвесторів, тут можна побачити жінок, матерів і дружин, які намагаються дізнатися щось про своїх близьких, які йдуть у море.

Колись Харадхере було невеликим риболовецьким селом за 400 кілометрів від Могадішо. Тепер це живе місто. Його вулицями їздять позашляховики. На невеликих портових вуличках при цьому навіть виникають затори.

У такій країні, як Сомалі, де поняття "центральна влада" не існує, а так званий "центральний уряд" контролює невелику частину столиці-міста Могадішо, навряд чи хтось буде піклуватися про молодь. Тому в них часто не залишається вибору, окрім як виходити в море і займатися пограбуваннями.

За даними доповіді Міжнародного морського бюро, за перші дев'ять місяців 2009 року пірати здійснили 306 атак на судна, при тому, що за весь минулий рік нападів було 293. В цілому з початку цього року пірати розстріляли 88 суден, 34 викрали, а 114 - захопили. Всього піратам вдалося взяти в заручники 661 члена екіпажу.

Біля узбережжя Сомалі за перші три квартали 2009 року пірати атакували 47 суден - практично в чотири рази більше, ніж у 2008 році. В Аденській затоці за цей період вони напали на 100 суден у порівнянні з 51 нападом у січні - вересні 2008 року.

У грудні минулого року ЗМІ повідомляли, що розрізнені угруповання сомалійських піратів створили виконавчий комітет для координації своїх дій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1336 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ