Ср, 2024-04-24, 05:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 24 » Спекуляції з польськими візами у Львові: за місце в черзі беруть 500 грн
19:59
Спекуляції з польськими візами у Львові: за місце в черзі беруть 500 грн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Для того, аби потрапити без черги у Консульство Республіки Польща у Львові для оформлення візи, треба заплатити 500, а у деякі дні – 300 грн. Про це сьогодні, 24 вересня, під час прес-конференції у Львові повідомив координатор громадського дослідження у Львові, член консорціуму "Європа без бар’єрів" Андрій Лепак, передає Zaxid.net.

"Під час проведення громадського дослідження "Візова політика консульських установ Республіки Польща та Чеської Республіки, що розташовані у Львові, влітку 2009 року, ми провели експерименти, під час яких оформляли візи у згаданих консульствах", – розповів Лепак.

За його словами, під час експерименту було виявлено, що до людей, які стоять у черзі під Консульством Польщі у Львові, підходять особи, так звані "посередники", які пропонують людям не витрачати час у довгих чергах і потрапити до Консульства за 2 хвилини.

"В окремі дні послуга коштує 500 грн, у інші – 300 грн. Однак бувають і такі дні, коли потрапити за плату на територію консульства неможливо. Очевидно, це непоодинокі випадки, напевно, такі особи професійно там працюють", – зазначив Андрій Лепак.

Він зазначив, що у черзі біля Консульства можна просидіти 16-17 годин, а у літній період спостерігалось значне збільшення черг біля Консульства РП, що, очевидно, можна пов’язати із перервою у роботі Консульства Чехії.

"Також збільшилась активність працівників ДАІ біля консульств. Зокрема біля польського Консульства немає стоянки для авто, відтак ДАІ тут активно штрафує порушників", – сказав він. А.Лепак додав, що про зручності для львів’ян, які очікують на отримання на візи біля консульств, повинна подбати місцева влада.

У Генконсульстві Польщі у Львові не знають про можливість потрапити на територію консульства для отримання візи без черги за гроші. Про це сьогодні, 24 вересня, заявив у консул візового відділу Генконсульства Польщі у Львові Рішард Венявський. Він додав, що така інформація у Консульство не надходила.

"У нас постійно проходять перевірки щодо можливих фактів корупції. І як тільки такі випадки будуть виявлені, будемо діяти, щоб такі ситуації більше не мали місця. Я не знаю ситуацій, щоб наша охорона брала участь у торгах за чергу. Будемо перевіряти такі факти", – зазначив Рішард Венявський.

Він наголосив, що Консульство робить усе, аби його клієнти були задоволені обслуговуванням. "Ми систематично передаємо інформацію місцевій владі про ситуацію, яка є під Консульством. Ми знаємо про неї від людей, які приходять під Консульство. Просимо у влади про допомогу у розв’язанні труднощів. Робимо усе, що можемо. Нам дуже шкода, що люди мають стояти у таких довгих чергах. Бачимо, як вони мучаться там, але ми не маємо на це впливу. Адже й так працюємо понад норму. Ми найбільше консульство у світі. Лише цього з початку цього року видали 226 тисяч віз. Ніхто у цілому світі не видає стільки віз. І щороку видаємо більше", – наголосив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1453 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ